Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna Ten začišťovací proužek vzadu na výstřihu prošívám rovným stehem, ale při šití látku trošku natahuju, aby steh mírně pružil. Ten pružný steh, co mám v programech na mašině, je moc krátký a zrovna tento nedovoluje měnit délku stehu, takže ho vůbec nepoužívám. Někdy si dám mírný entl (to když prošívám z vrchní strany celý výstřih dokola). Jinak moje děti jsou schopné rozervat cokoliv, nedávno jsem je načapala, jak mají výstřih od trička provlečený pod pažemi. Přestože se jednalo o tričko z CA z výprodeje za 60Kč, vsadím se, že můj řev bylo slyšet přes víc pater našeho paneláku...
@crawler Tak to jsi asi nešila z toho šíleného tmavě modrého merina, které je tuším z MTX, to se kroutilo do délky i do šířky, myslela jsem, že ho hodím do koše☹ Toto se mi chovalo celkem normálně, teda kroutilo se, ale snesitelně, hodně poctivě jsem špendlila. Kazů jsem si žádných nevšimla, tak snad nebudou, někdy má člověk smůlu na kus.
@crawler přidávám se k tvému názoru´,nejhorší měrino co jsem měla v ruce a dírky tak byli taky a to me ta tom mém metru dost naštvalo 😠 😠 😠 ušila jsem Matymu komplet na bruslení pod kombinézu a tři dírky. No ne vždy vše české je kvalitní 😉 vůbec se to nedá srovnat sd merinem s ježky. Toho jsem měla jen kousek ale teda pokud někdy merino tak jedině toto.Experimentovat už nebudu 😒
ja som vcera tiez mala trochu chut na tvorenie.. darcek pre kamoskynu dceru k narodkam.. su to tie uzke hviezdickove teplaky z ottobre, tusim ich tu viacere sili.. strihla som 134, ale zdaju sa mi dost velke a dlhe.. a tiez neviem ci tie hviezdy budu na kolenach.. asi mi usli trochu dole.. 😕 no ale okolo domu sa znosia :D
@zuzu_epona tak si naštartovala tým papagajovým tričkom Alexa, že už aj som musela ísť strihať a šiť, lebo také "trebuje" môj zlatý, a ukázal, že že ktorú časť chce červenú..... ale ja som urobila viac kikiríkavé a využila všelijaké zbytky....
@kuna.tusim 4/2013 ale musim doma kuk.na mobile vidim prd :D moja teplaky nechce vobec.u nas len leginy a suknicky a satocky.. a takato zelena neviem ci by presla :D
@bordino prej "jenom"!!!! Já už se tři dny nutím nastříhat a začít šít tři mikiny s aplikacema a vůbec se mi do toho nechce...
ještě jeden set.Musela jsem hned vyzkoušet jak sedí to bodyno jen přes hlavu a byla jsem mile překvapena (nemusím bouchat baby druky ještě ke krku 😅 ) u krku to sedí pěkně a dobře se to obléká,ale fotku jen na modelovi a nevím,proč tady na těch polodupkách se mu tak strašně kroutí ta jedna šlapka,vždy mu jí zpravím a za chvíli jí má zase přetočenou 😝
@aerin ninja super, možná budu za pár let tvořit něco podobného. A víle to taky sekne!
@ucitelka70 krásný tričko, miluju na chlapčcích barevné oblečení!
@lenasss moc se mi u bodýčka líbí ty oranžové lemy! A já měla ten střih přes hlavu taky ráda, jak píšeš, dobře se oblíkal a nemusela jsem se zlobit s dalšíma patentkama!
ahojte, chcela by som urobit nepremokavu jarnu bundu pre syna, viem, ze softshell je na to idealny, ale chcem konkretny PUL vzor, myslite,z e ak by som urobila pul + podsivku bavlnenu, ze to bude ok? ci neodporucate pul na bundu vobec. dakujem.

Lemuje se tím ten průkrčník. Já bych dávala úpletovej vliselín, jinak se to bude táhnout a nebude to hezké.