icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

la.kup
7. mar 2015

Lemuje se tím ten průkrčník. Já bych dávala úpletovej vliselín, jinak se to bude táhnout a nebude to hezké.

jitu22
7. mar 2015

@kuna má ho teď novinkově Mellu. Ale hádám, že se tam dlouho neohřeje 😀

zuzkasim
7. mar 2015

@kuna Ten začišťovací proužek vzadu na výstřihu prošívám rovným stehem, ale při šití látku trošku natahuju, aby steh mírně pružil. Ten pružný steh, co mám v programech na mašině, je moc krátký a zrovna tento nedovoluje měnit délku stehu, takže ho vůbec nepoužívám. Někdy si dám mírný entl (to když prošívám z vrchní strany celý výstřih dokola). Jinak moje děti jsou schopné rozervat cokoliv, nedávno jsem je načapala, jak mají výstřih od trička provlečený pod pažemi. Přestože se jednalo o tričko z CA z výprodeje za 60Kč, vsadím se, že můj řev bylo slyšet přes víc pater našeho paneláku...
@crawler Tak to jsi asi nešila z toho šíleného tmavě modrého merina, které je tuším z MTX, to se kroutilo do délky i do šířky, myslela jsem, že ho hodím do koše☹ Toto se mi chovalo celkem normálně, teda kroutilo se, ale snesitelně, hodně poctivě jsem špendlila. Kazů jsem si žádných nevšimla, tak snad nebudou, někdy má člověk smůlu na kus.

lenasss
8. mar 2015

@crawler přidávám se k tvému názoru´,nejhorší měrino co jsem měla v ruce a dírky tak byli taky a to me ta tom mém metru dost naštvalo 😠 😠 😠 ušila jsem Matymu komplet na bruslení pod kombinézu a tři dírky. No ne vždy vše české je kvalitní 😉 vůbec se to nedá srovnat sd merinem s ježky. Toho jsem měla jen kousek ale teda pokud někdy merino tak jedině toto.Experimentovat už nebudu 😒

bordino
8. mar 2015

včera mi to po strašně dlouhý době šilo, stihla jsem jeden ještěrkovej komplet, kombinézu a bundu. škoda, že to byl určitě pouze přechodnej jev 😀

zojec
8. mar 2015

ja som vcera tiez mala trochu chut na tvorenie.. darcek pre kamoskynu dceru k narodkam.. su to tie uzke hviezdickove teplaky z ottobre, tusim ich tu viacere sili.. strihla som 134, ale zdaju sa mi dost velke a dlhe.. a tiez neviem ci tie hviezdy budu na kolenach.. asi mi usli trochu dole.. 😕 no ale okolo domu sa znosia :D

ucitelka70
8. mar 2015

@zuzu_epona tak si naštartovala tým papagajovým tričkom Alexa, že už aj som musela ísť strihať a šiť, lebo také "trebuje" môj zlatý, a ukázal, že že ktorú časť chce červenú..... ale ja som urobila viac kikiríkavé a využila všelijaké zbytky....

kuna
8. mar 2015

@bordino parádní, já jsem ve fázi, že na soft "myslím" a koupila jsem lemgumku, ale to mi dítě nezahřeje 😀

@zojec ty jsou krásný, u nás tepláky frčí, takže se ráda inspiruju! Ze kterého ottobre ten střih je?

sophie32
8. mar 2015

@bordino Ahojky! Tie vecicky su uplne super a ta kombineza...fuuuu... 🙂 Ten strih je z nejakeho Ottobre?

bordino
8. mar 2015

@sophie32 ten střih je můj, ale asi nebude problém nějaký ottobrácký takhle upravit.....

sophie32
8. mar 2015

@bordino No aj som si myslela...no pre mna asi bude problem, ja som zaciatocnik samouk 🙂

zojec
8. mar 2015

@kuna.tusim 4/2013 ale musim doma kuk.na mobile vidim prd :D moja teplaky nechce vobec.u nas len leginy a suknicky a satocky.. a takato zelena neviem ci by presla :D

daisyr
8. mar 2015

@kuna krásné, a já chci taky tu autíčkovou látku, prozradíš zdroj?

@bordino super, já jsem teda s přípravama na soft podobně jako @kuna ... přemýšlím, kde mám střih, který by se hodil 😀

@zojec hezky veselé!

A vše ostatní též obdivuji, jak toho tu moc nedávám, tak se kochám nad každým výtvorem...

bury
8. mar 2015

@daisyr - autíčkovou má Meluu (umelluzinky.cz) 😉

zojec
8. mar 2015

@kuna tak je to 1/2013 😉

lenasss
8. mar 2015

Jaro je tu a mých pár čepic 😅

aerin
8. mar 2015

Ahoj holky🙂 Tak máme za sebou taky karneval, přidávám šitého ninju a nešitou, dokonale komerční, vílu, fakt se stydím 😀

ucitelka70
8. mar 2015

u nás je jar,, + 15 °C, prvá beruška v byte, a Alex si vyskúšal nové tričko a nestihla som ani prežehliť ani patentku nabiť,

anastazieb
8. mar 2015

@bordino prej "jenom"!!!! Já už se tři dny nutím nastříhat a začít šít tři mikiny s aplikacema a vůbec se mi do toho nechce...

crawler
9. mar 2015

@aerin sorry,ale trochu se mi udělalo mdlo- spíš než ninja vypadá jako voják IS ☹ Víla je kouzelná!

lenasss
9. mar 2015

ještě jeden set.Musela jsem hned vyzkoušet jak sedí to bodyno jen přes hlavu a byla jsem mile překvapena (nemusím bouchat baby druky ještě ke krku 😅 ) u krku to sedí pěkně a dobře se to obléká,ale fotku jen na modelovi a nevím,proč tady na těch polodupkách se mu tak strašně kroutí ta jedna šlapka,vždy mu jí zpravím a za chvíli jí má zase přetočenou 😝

crawler
9. mar 2015

@bordino za jeden den? mě poprď to i kdybych si dala u strojů 16tku,tak to nedám 🙄

@zuzkasim no to vyzkoušený fakt nemám. před pár lety jsem šila z modrého climayarnu a to jsem prosím ještě neměla overlock, tak si asi dokážeš představit, jak se to šilo😀

crawler
9. mar 2015

@lenasss ten je krááásnej! teda všichni tví kluci 😵 a oblečky taky nádherný !🙂

lenasss
9. mar 2015

@crawler děkuji. 😉

bury
9. mar 2015

@lenasss - krásný věcičky a klucí ještě víc 😵 to je správná partička 😀

aerin
9. mar 2015

@crawler Hm, tak to se ti teda hluboce omlouvam

zuzkasim
9. mar 2015

@aerin Naši hoši by takovou masku rozhodně ocenili, k čemu myslíte, že u nás doma slouží kukly na lyžování? 🙂
@lenasss Taky jsem byla příjemně překvapená, že bodýčka jdou přes hlavu oblékat velmi dobře a druky stačí mezi nožkama. Máš krásnou smečku!

macin73
9. mar 2015

@aerin mně přijde ninja taky dobrej 😉

kuna
9. mar 2015

@aerin ninja super, možná budu za pár let tvořit něco podobného. A víle to taky sekne!

@ucitelka70 krásný tričko, miluju na chlapčcích barevné oblečení!

@lenasss moc se mi u bodýčka líbí ty oranžové lemy! A já měla ten střih přes hlavu taky ráda, jak píšeš, dobře se oblíkal a nemusela jsem se zlobit s dalšíma patentkama!

mamucka
9. mar 2015

ahojte, chcela by som urobit nepremokavu jarnu bundu pre syna, viem, ze softshell je na to idealny, ale chcem konkretny PUL vzor, myslite,z e ak by som urobila pul + podsivku bavlnenu, ze to bude ok? ci neodporucate pul na bundu vobec. dakujem.