Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
to mi vazne neporadite? ci?
@aerin
@crawler Tady je hrozně vidět to úskalí internetu. Říct tohle naživo, mělo by to svou intonaci, výraz a nebylo by to jen suché konstatování, nikdo by to špatně nevzal. Měla jsem potřebu k tomu napsat právě proto, aby to Aerin nemrzelo, i když mi bylo naprosto jasné, že to Crawler nemyslela nijak zle, jen napsala svou první asociaci. Není to tak dávno, kdy jsem taky napsala něco, co vyznělo jinak, než jsem to myslela a dotyčná to pochopila zrovna tím špatným koncem. Od té doby jsem mnohem víc opatrná... Ale stejně sem za váma chodím moc ráda🙂
@mamucka občas tu dotaz zapadne 😉 . No teoreticky by to šlo, já viděla z PUL kalhoty, ale musí to být navíc zateplené http://www.sewcando.com/2013/01/make-your-own-s.... Softshell je odolnější, u toho PULu bych se bála, že se to hned roztrhne. Já bych šila ze softu. Můžeš na to našít aplikace, dát nažehlovačky, atd.
@aerin
@zuzkasim Přesně tak - úskalí komunikace přes net. Tak to uvedu na pravou míru - rozhodně jsem tím nemyslela, že mi je mdlo z Tvého dítěte, ale z toho kostýmu (ušitý je samozřejmě skvěle😀), za tím si ovšem stojím. Já znám jen Ninji želvy - ty takové kostýmy nemají , takže prostě když vidím takovýhle kostým, tak ten voják IS byl první,co mě napadlo- pak jsem si teprve přečetla, že je to Ninja...😉 takže vlastně za to může moje neznalost pohádek 😀
@crawler ale ninja neni z pohadky, je to tradicni japonsky bojovnik 😉
@anastazieb přesně tak 🙂
Přidávám další mikinu, připadám si jako manufaktura 😀 😀 😀
Začít větu "sorry, ale trochu se mi udělalo mdlo..." v souvislosti s dítětem na maškarním plese, je tak trochu konfliktní samo o sobě.
Stejně jako obviňování "dotyčné" ze lží.
To děvčata nejsou úskalí internetu, ani neschopnost dotyčných chápat "správným" koncem 😉 .
Z toho důvodu sem zas já už nechodím ráda.
@anastazieb aha..tak to je úplně mimo mě - já znám akorát samuraje😀
@koki_melo je pravda, že jsem si názor měla nechat pro sebe, útočně jsem to ale nemyslela a je mi líto,že to zas někdo přetáčí,jak to vůbec myšleno nebylo - cítila jsem to tak, jak to psala @zuzkasim a některé z toho děláte, že je mi mdlo z něčího dítěte 😔
Babenky možno blbá otázka ale čo už 🙂 akým strojom obyčajným alebo overlockom všívate zipsy do upletu, dnes mi príde overlock tak sa chcem večer realizovať 🙂 už sa teším,a le asi najprv začnem čiapkou, kým sa z overlockom skamarátim
@ja028 zipsy rovnostehom, aj aplikácie a všetko ostatné na OL

@kuna zběžně vás po návratu dočítám, ale ta autodráha, ta mě nenechala chladnou 🙂 Díky Jitu už jí mám objednanou a Toník jí dostane k svátku (narozky už nestihnu, ty má tenhle týden 🙂! Máš to krásně ušitý!
@crawler když ono to kluky baví převlíkat se za válečníky a bojovníky. Mě se Zakiho ninja líbí moc. A nebála bychse že odpálí kulturák minou pod tričkem...