icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
9. mar 2015

@kuna zběžně vás po návratu dočítám, ale ta autodráha, ta mě nenechala chladnou 🙂 Díky Jitu už jí mám objednanou a Toník jí dostane k svátku (narozky už nestihnu, ty má tenhle týden 🙂! Máš to krásně ušitý!

@crawler když ono to kluky baví převlíkat se za válečníky a bojovníky. Mě se Zakiho ninja líbí moc. A nebála bychse že odpálí kulturák minou pod tričkem...

aerin
9. mar 2015

@zuzkasim
@macin73
@kuna diky holky🙂 Zaky proste ninji miluje, no....

aerin
9. mar 2015

@jieff 😀
jojo, tam se sesla spousta piratu, rytiru, 4 Spidermani😀, Batman, zelvak ninja a jeste nejakej jinej ninja (neco kupovanyho, do modra)

crawler
9. mar 2015

@aerin zase jsem se někoho dotkla? 😅 Jen mi prostě naběhla asociace- mám doma taky kluka, tak vím,jak to s nima je - můj byl za batmana. Jen to tak na mě prostě zapůsobilo,když jsou pořád na titulce seznamu a tvůj malej má hnědý oči... příště budu držet zobák 🤐

aerin
9. mar 2015

@crawler tak ja myslim, ze jsem taky nic zas tak hroznyho nenapsala 😉 ale jako matka jiste pochopis, ze precist si neco takovyho o svym diteti neni prijemny 😉

mamucka
9. mar 2015

to mi vazne neporadite? ci?

koki_melo
9. mar 2015

@mamucka pul na bundu neni dobry napad, neni k tomu primarne urceny...udelej ji z toho softu 🙂

mamucka
9. mar 2015

@koki_melo dakujem, .

zuzkasim
9. mar 2015

@aerin
@crawler Tady je hrozně vidět to úskalí internetu. Říct tohle naživo, mělo by to svou intonaci, výraz a nebylo by to jen suché konstatování, nikdo by to špatně nevzal. Měla jsem potřebu k tomu napsat právě proto, aby to Aerin nemrzelo, i když mi bylo naprosto jasné, že to Crawler nemyslela nijak zle, jen napsala svou první asociaci. Není to tak dávno, kdy jsem taky napsala něco, co vyznělo jinak, než jsem to myslela a dotyčná to pochopila zrovna tím špatným koncem. Od té doby jsem mnohem víc opatrná... Ale stejně sem za váma chodím moc ráda🙂

kuna
9. mar 2015

@mamucka občas tu dotaz zapadne 😉 . No teoreticky by to šlo, já viděla z PUL kalhoty, ale musí to být navíc zateplené http://www.sewcando.com/2013/01/make-your-own-s.... Softshell je odolnější, u toho PULu bych se bála, že se to hned roztrhne. Já bych šila ze softu. Můžeš na to našít aplikace, dát nažehlovačky, atd.

crawler
9. mar 2015

@aerin
@zuzkasim Přesně tak - úskalí komunikace přes net. Tak to uvedu na pravou míru - rozhodně jsem tím nemyslela, že mi je mdlo z Tvého dítěte, ale z toho kostýmu (ušitý je samozřejmě skvěle😀), za tím si ovšem stojím. Já znám jen Ninji želvy - ty takové kostýmy nemají , takže prostě když vidím takovýhle kostým, tak ten voják IS byl první,co mě napadlo- pak jsem si teprve přečetla, že je to Ninja...😉 takže vlastně za to může moje neznalost pohádek 😀

anastazieb
9. mar 2015

@crawler ale ninja neni z pohadky, je to tradicni japonsky bojovnik 😉

kuna
9. mar 2015

@anastazieb přesně tak 🙂

Přidávám další mikinu, připadám si jako manufaktura 😀 😀 😀

koki_melo
9. mar 2015

Začít větu "sorry, ale trochu se mi udělalo mdlo..." v souvislosti s dítětem na maškarním plese, je tak trochu konfliktní samo o sobě.
Stejně jako obviňování "dotyčné" ze lží.

To děvčata nejsou úskalí internetu, ani neschopnost dotyčných chápat "správným" koncem 😉 .
Z toho důvodu sem zas já už nechodím ráda.

koki_melo
9. mar 2015

Paní žužu @kuna 😵 . Krásná je, už bych se taky do ní taky měla pusrit, ale ještě k tobě půjdu do učení, jak s tím nekonečným zipem...ten jsem v životě nedržela v ruce a vůbec nevím, co s ním 😕 .

kuna
9. mar 2015

@jieff ušitý je to krásně, protože tam toho šití zase není tolik 😀 Ještěže je ta látka jako panel 🙂

@koki_melo nic na něm není, akorát rád láme jehly a střílí po mě 😎

crawler
9. mar 2015

@anastazieb aha..tak to je úplně mimo mě - já znám akorát samuraje😀

@koki_melo je pravda, že jsem si názor měla nechat pro sebe, útočně jsem to ale nemyslela a je mi líto,že to zas někdo přetáčí,jak to vůbec myšleno nebylo - cítila jsem to tak, jak to psala @zuzkasim a některé z toho děláte, že je mi mdlo z něčího dítěte 😔

bury
9. mar 2015

@koki_melo - tak ty nás nemáš ráda jo??!! mám zkaženej večer 😀 😀
tytyty, to nechceme slyšet 🙂
já myslím, že s @crawler je to nedorozumění 😉 možná je to nešťastně napsaný, ale jak jí "znám", tak to nemyslela zle 😉
@kuna - jak to tak čtu, tak zip je poměrně nebezpečná záležitost.... 😀

lenasss
9. mar 2015

@kuna tak aby te jdnou ten zip nezmrzacil 😀 😀 😀 😀
@koki_melo neboj ja tu mam nekonecny zip v nekonecnych barvach a jeste jsem se do toho nepustila, nejak se mi do toho nechce 😉

laeela
9. mar 2015

@kuna ta mikina je fakt hustá. Jsem si jí zvětšila na úplně největší fotku a vůbec nechápu ty detaily, máš to fakt krásný.

sisikana
9. mar 2015

@kuna máš to krásný!
@koki_melo já si říkám, co je tu poslední dobou tak smutno..chybí tu ty tvoje hlášky 😉
@kuna takže na nekonečnej zip jen se svářečskýma brejlema, jo? 😀
jsem si ušila triko a chlap mi povídá, že to je barevný jak pro černošku 😅

sisikana
9. mar 2015

@lenasss malinkej je roztomilej a ta žluto-oranžová mu sekne! 😵 bráchové vypadají, že ho zbožňujou 😉

jieff
9. mar 2015

@sisikana to je vtipný, u nás by se neřeklo pro černošku, ale jak od cikánů. Ale vlastně ani nevím, jestli se chlap neplete - hoď sem fotku 😀

sisikana
9. mar 2015

@jieff 😀 zkoušela jsem novej střih, tak mi bylo líto vzít pěknou látku..tohle byla jakási tenká svetrovina za pár éček. na zahradu dobrý, ne? 😅

kuna
10. mar 2015

@laeela díky....ona není na ušití těžká, je to vlastně obyč mikina se zipem. U té první jsem se hodně zapotila, jak jsem ladila střih a vše koumala za pochodu, tahle třetí už šla o poznání rychleji 🙂

ja028
10. mar 2015

Babenky možno blbá otázka ale čo už 🙂 akým strojom obyčajným alebo overlockom všívate zipsy do upletu, dnes mi príde overlock tak sa chcem večer realizovať 🙂 už sa teším,a le asi najprv začnem čiapkou, kým sa z overlockom skamarátim

ucitelka70
10. mar 2015

@ja028 zipsy rovnostehom, aj aplikácie a všetko ostatné na OL

mima2011
10. mar 2015

@kuna nedá mi to a musím ti napsat, že ty tvoje mikiny jsou naprosto úžasné, úplně nad nimi slintám. Chtěla bych tě poprosit zda by jsi mi prozradila jak je střižený límec, třeba i do ip,ale pokud je to výrobní tajemství tak to chápu a respektuji.

ja028
10. mar 2015

@kuna tá mikina je naprosto užasná

ja028
10. mar 2015

Prosím Vás, ktorý steh sa načo používa, mám v tom ešte chaos 😒