icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
10. mar 2015

Jdu se pochlubit 5x peněženka do obchůdku kamarádce 🙂

sufik1
10. mar 2015

@lillyzelvicka ty jsou krááásnýýýý 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

crawler
10. mar 2015

@lillyzelvicka tak ty jsou!!! 😵
@ja028 nejběžněji používaný na sešívání 2 vrstev je ten úplně první-ten budeš používat tak z 95% (teda když soudím podle sebe), já pak ještě sem tam používám úzký obrubovací - třeba dolní lem dívčích tunik a to je na obrázku ten 6.steh

dankakk
11. mar 2015

Tak som sľúbila, ze sa pochválim🙂 pyžamko pre našu kamosku do škôlky k jej 4. narodkam...

sislik2010
11. mar 2015

@dankakk to je skoro śkoda to nosit jen jako pyžamo, leda že v něm chodí celý den 🙂

crawler
11. mar 2015

@dankakk luxusní pyžamko- malá teda bude i v posteli princezna-nádhera! 😵

ucitelka70
11. mar 2015

@dankakk krásne, ved to je oblečko na vonka - nie na pyžamo, krásne... a ten pásik sa mi páči, nemáš viac nasyslené?

lenasss
11. mar 2015

@lillyzelvicka To jsou nejhecčí peněženky co jsem tu viděla. Ostatním se tímto omlouvám 😅 všichni je máte moc hezké,ale tyto nemají u mě konkurenci 😵 😵 😵 😵

caramilla
11. mar 2015

@ja028
prvnísteh je 4nitka pro pružné úplety, pod tím 3nitka pro obnitku tkanin, které sešiješ na rovnostehu, pod tím 3nitka, která se používá pro obnitku třeba sukní dole, konců rukávů u halenek atp. A dál nevím 😀

lenasss
11. mar 2015

@caramilla ty jooo jsem musela číst opravdu pomalu abych pochopila 😅 😅 😅 😅 to bude ten vykojený ...... 😀 😀 😀 😀 no nebudu vše svádět na mlíko na mozku,že? 😀 😀 😀 😀

lenasss
11. mar 2015

@ja028 a ten poslední je plochý šev trošku nahrazující COL 😉

kuna
11. mar 2015

@mima2011 děkuju! Nic na tom není, ten límec je dlouhý pruh (respektive dva, protože je podšitý, mezi nima je všitý ten zip). Nejdřív jsem ušila límec a pak ho celý všila na OL a začistila proužkem, ale šlo by to i bez začištění, šev OL je sám o sobě hezký dost 🙂.
Zkusila jsem to nakreslit, není to úplně v měřítku. Ten "hrbol" je v místěch, kde je střed zad, aby to bylo za krkem trochu vyšší. Je proto blíž k jedné straně. Zipy jsou dva, jeden dlouhý po krátké a dlouhé straně a druhý krátký po druhé krátké straně. Kdyby to byl jeden celý kus, tak že to zapínání nezarazí přesně uprostřed a bude límec ještě víc asymetrický 😀

kuna
11. mar 2015

@dankakk krásný, ale souhlasím, to není pyžamo, to je škoda 😀
@lillyzelvicka jsou krásný, taky bych takovou brala!

crawler
11. mar 2015

@kuna nic na tom není? 😅 musela bych to přežvýkat 10* než bych to pochopila ještě to ušila😀

koki_melo
11. mar 2015

@kuna pěkně kreslíš 😉 😀

olivka84
11. mar 2015

@kuna ta mikca je nieze manufaktura ale co sa prace tyka hotova od couture . fakt si dobra mne sa to tvoje sitie strasne paci. som tvoja fanynka od ked som sa sem pridala a videla som nonity co si prerobila so starych rifiel s ruzovymi detailami pre dceru

kuna
11. mar 2015

@olivka84 tak to děkuju, úplně se červenám 🙂. U těch nonit jsem se trochu sekla - udělala jsem nohavice tak strašně dlouhé, že je dcera nosila celou dobu ohrnuté. Než dorostla do správné délky, byly jí malé v pase 😀

@koki_melo no to víš, na akademii mě nevzali, tak prudím jinde (hmmm, takový už tu jeden byl 😉 )

zdeann
11. mar 2015

@kuna @lenasss Jak na bodýčko přes hlavu bez patentek? Chystám se šít bodýčka, protože mám ty s lodičkovým výstřihem či jak se tomu říká a děsně mě vytáčí. Žila jsem v tom, že mimina mají poměrově velkou hlavu a nejde to jako triko pro větší děti...je tam výstřih jakoby větší než na triku? A teda nedávno jsem šila triko pro Báru a tam je z Ottobre na střihu malý výstřih, tak budu muset předělat...zatím jsem to znechuceně odhodila, protože mě v tu chvíli naštvalo, že to nesedí.

kuna
11. mar 2015

@zdeann šila jsem toto a přetáhl ho přes hlavu bez problémů http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_6/a...

mima2011
11. mar 2015

@kuna mnohokrát děkuji za vysvětlení a ještě víc za názornou kresbu,ale tedy klobouk dolů před tebou. Myslím, tedy vím, že nad tvýma mikinama budu ještě dlouho slintat, jelikož netuším kdy najdu odvahu límec vyzkoušet a tedy jako nic mi to nepřijde. Ještě jednou moc dík.

lenasss
11. mar 2015

@zdeann já šila to samé jako
@kuna a jde to přes hlavu právě moc dobře a nikde nic neodstává,nelezou mu ven ramena a hlavně nemusím bouchat babydruky 😀 zkus ušít jedno a uvidíš,že to bude v pohodě,já už asi jiné šít nebudu 😉

kuna
11. mar 2015

@mima2011 díky a klobouk nech na hlavě, já udělala podle komerční mikiny, nápad není z mojí hlavy 🙂

bury
11. mar 2015

@koki_melo - myslím, že kreslení paní @kuna je přímo na reportáž do Rady ptáka Loskutáka, ne? 😀

já to z toho pochopila, ale šít to nikdy nebudu - na to se mám moc ráda... přijít o poslední nervy na zipu, který mu jde o to, aby ti vystřelil oko, néééé děkuji 🙂

zdeann
11. mar 2015

No právě se mi nechce natloukat babydruky a taky šít na ně ten sklad nebo jak to nazvat 😉 asi to budu muset vyzkoušet. Malý se teď plazí a furt z těch lodičkových leze ven 😉

caramilla
11. mar 2015

@kuna jé, supér, já zrovna špekulovala nad tím, jak to máš ušitý. Ale doufám, že mě nikdy nenapadne tohle šít 😀

sufik1
11. mar 2015

@zdeann no já teď dělala na blog návod jak ty bodyna kolem krku lemovat... http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2015/03/lemov...

sufik1
11. mar 2015

věděli jste, že se dělá kružítko na šicí stroje na našívání koleček????????
http://vysivani.nej-sici-stroje.cz/clanek/unive...

bordino
11. mar 2015

@sufik1 mám ho doma 😀

mehlo
11. mar 2015

@lillyzelvicka no ty jsou úžasnýýýýýýýýý

ucitelka70
11. mar 2015

poprosím poradiť, na čo všetko viem využiť froté so záterom? plachta, chránič matrace, taška na plienky,, prebalovacia podložka...... a čo tak použiť aj plienky?