Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
moja ďalšia čiapočka, už ich vyrábam ako na bežiacom páse, je načase prejsť n anieč náročnejšie 😉
@zuzkasim nemám uplně samostatnou čtečku, ale používám jablíčkovej tablet. Měla jsem třeba dětské knížky od Jo Nesbo doktpr Proctor a prdící prášek. Chce to asi hledat, ale najde se. Záleží co kluci čtou. Jinak já jsem hrozně moc spokojená, beru si to do vany, do postele a nemusím si u toho svítit. Jen to nevoní jak knižka. Chodím u nás v Babicích i do knihovny😄
Ahojte, žienky, chcem sa k Vám pridať ;) už dlho obdivujem Vaše výtvory a odhodlávam sa na vlastné 😀 doteraz som šila v rukách, čiapky, šály, najviac ma "zabila" deka… no čakáme bábätko, tak som sa rozhodla že do toho praštím a kúpim si šijací stroj, pretože nápadov, čo všetko chcem pošiť pre bábätko, mám dosť 🙂
Poradíte mi, prosím s výberom?
Nemusí to byť nič extra, cenovo ma poteší okolo 70€ viac momentálne ťažko naškrabem…
Mám vyhliadnuté napr niečo takéto:
https://www.mall.sk/sijacie-stroje-overlock/guz...
alebo
https://www.mall.sk/sijacie-stroje-overlock/sin...
Prípadne ak budete mať lepší tip ! Budem veľmi rada 😉
Holky prosim poradte,potrebovala bych svetrovinu,ale spis takovy tenci uplet,kdysi jsem ho kupovala neteri na svetrik,ta z batani je hodne tlusta. Vubec nevim kde to najit,poradite?
@deninka233 ahoj, vítej mezi námi! Jsi dobrá, jestli jsi šila všechno v ruce, já bych na to neměla nervy 🙂. K těm strojům - moc tě asi nepotěším, ale nekoupila bych ani jeden. Singer šel s kvalitou dost dolů, jsou to samé plastové součástky, jsou dost poruchové. Tu druhou značku ani neznám. Doporučila bych spíš značky jako Janome, Brother, Lada, Veronica. Jenže ty jsou cenově už nad tvůj rámec. Do stroje se ale opravdu vyplatí zainvestovat, jinak se u šití budeš trápit, nebude ti správně provazovat...Hodně začínajích hobby švadlen si řekne, že na její šití to stačí, ale na kvalitním stroji se šije o hodně líp. Já si sama laciný stroj zezačátku koupila a za tři měsíce jsem ho s radostí prodala a připlatila si na lepší. Nebudeš mít třeba svátek nebo narozeniny, že by ti rodina na stroj přispěla? Nebo bych se poohlídla klidně po stroji bazarovém, pokud bude v dobrém stavu, tak bude pořád lepší, než laciný nový. I taková stará repasovaná Veritaska by ti prokázala dobrou službu, nemá třeba někdo v rodině nepotřebnou?
@deninka233 souhlasím s
@kuna pokud si chceš koupit nový stroj tak buď si trošku připlatit a nebo jít do bazarového. Já si koupila stroj na bazaru a teda jsem zatím spokojená. Vnitřek mám kovový a šije pořád dobře. Chce to projet internet a trošku pohledat informace ke strojům,ať nejsi zklamaná a nezahodíš ho do kouta. Jinak obdivuji,že jsi šila v ruce. Já když mám přišít cokoli v ruce tak věc odložím a musím dostat tu správnou náladu na to 😅
@deninka233 napsala bych to samé, co @kuna. Bazarovaných bych se vůbec nebála, 100% ti udělá větší službu kvalitní použitý než nekvalitní nový. Já jsem sama šila několik let na bazarovaném Brotheru, no problem 😉 Není až zas takový problém je sehnat, hodně maminek pořizuje třeba lepší stroj s vyšívacími stehy a ten starší prodává, i když mu vůbec nic není.
Orientuj se podle toho, jak dlouho se na stroji šilo, pokud má záhul denně 2 roky, tak už nebude tak v kondici jako nový stroj.
@lenasss @caramilla @kuna ďakujem dievčence za rady 😉 popozerám po bazároch teda. Ja len neviem, čo všetko by mal taký stroj mať, akú výbavu, a asi by som si ho ani nevedela vyskúšať a nechcem sa napáliť, preto som chcela ísť do nového.
Veritasky som videla na bazosi. Ale zdalo sa mi že sú šľapacie, nie elektrické… či?
@deninka233 většina veritasek je už na elektriku, a nebo kombinace. Mělo by to být v inzerátu uvedeno.
Důležité je, aby stroj měl nějaký pružný steh. Ideálně třírovný steh. Pak tříkroký cikcak, cikcak mají všechny stroje. Pak bych si pohlídala, že do něj jde dvojjehla (do většiny strojů jde - stroj musí mít možnost přídavného držáčku na špulku). Myslím si, že nic víc na začátek nepotřebuješ.
Výhodou je regulace přítlaku patky, volba polohy jehly - ale toto mívají už dražší stroje, které zase asi nebudou moc na bazarech a nebo budou, ale za vyšší ceny.
@caramilla môžem sa opýtať, čo by si povedala na tento inzerát? http://elektro.bazos.sk/inzerat/47648598/Verita...
@deninka233 Je to klasická Veritaska, dvojjehlou na ní jde šít, je na elektřinu, má entl. Je to opravdu šicí stroj, žádná náhražka, jako ty první dva odkazy, co jsi dala výše. Nemá žádné vymoženosti, ale bývá to spolehlivý stroj, na kterém zkrátíš rifle, ušiješ halenku i polštářky. Na šití úpletů je lepší pořídit navíc overlock, ale uvidíš časem, pokud si tady nastavíš úzký entl s klasickou délkou stehu, ušiješ úplety i zde, jen to nebude zevnitř "tak hezké". Mám taky tento stroj, dnes už tedy jako záložní, protože šiju hodně, snažím se tím přiživovat, takže jsem koupila nový, ale roky mi dobře sloužil, jednou za čas jsem ho nechala seřídit.
Tady se ví všechno, tak chci požádat o zkušenost - jak je to se zasíláním balíčku z ČR do SR? Jedna paní si u mě vybrala nějaké věci po dětech a chce to zaslat do SR, tak nevím, s jakými poplatky počítat. Balík jsem asi našla za 205,- Kč do 1 kg, ale jak je to s placením na účet? Mám KB. Děkuji za info.
@deninka233 Pripadne tento novy z tenexu za 67E: http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?323,janome-s...
Alebo aj na http://elektro.bazar.sk/sijacie-stroje je mnozstvo pouzitych strojov
@mia___
@deninka233 Ne, ten Sew Mini od Janome fakt ne, je to mašina určená pro děti, ne na klasické šití. Má extra širokou patku, aby tam děti nestrčily ruce, patka nejde sundat a vyměnit, takže není možné použít např. ani zipovou patku, má velmi pomalou rychlost - prostě pro děti, je dost hlučná. Patchworkářky si ji vozí např. na setkání, protože je mrňavá a lehoučká, ale je to skutečně stroj určený pro děti, o vnitřních plastových součástkách ani nemluvím. Mám ji doma, vím, o čem mluvím.
@lenasss To fakt nevím, tím, že tohle šiju na kšeft, tak návody záměrně nevyhledávám. Ale není to nic těžkého, vem metr, očkovák bude jak malý deníček (ten mi leží vedle myši), šířka 22cm + 4cm na každou stranu na zahnutí, takže stříhám 32 (to už včetně švových přídavků) x 18cm, prošít dokola, ale někde si nechat díru na protočení, otočit na líc, vyžehlit a zohnout kraje, prošít.

po dlooouhé době jsem něco ušila 🙂 softshell s úpletem na vrchní straně, šije se teda děsně... balíček jehel je v háji 😀