icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
22. mar 2015

@avionka A ke stříbrné a hnědé budeš kombinovat dobře. Třeba mě napadá oranžová, růžová, zelinkavá by taky šla a modrá taky. Já mám kočárek šedivej a golfky zelinkavé

@kuna Nádhera. Ale teda obdivuji Tě, že jsi přešívala "starou" mikinu. Nebýt tam to lemování za krkem stejné, tak Ti nevěřím.

ucitelka70
22. mar 2015

@jitu22 krásne plienočky

ucitelka70
22. mar 2015

@kuna a môžeme pajcovať.... krásna mikina

nikil
22. mar 2015

@zuzkasim @kuna dakujem za odpoved 🙂

sislik2010
22. mar 2015

@kuna ty bláho, tak ta je lepší než kdejaká nová, a to už je rok nošená. Upgrade se fakt povedl.

Já skoro nic nešiju, co ušiju ani nevyfotím. Nechce se mě. Teď jsme přestavovali, tak se řezal sádrokarton. Vše zavaleno do strečkovací folie, do toho dvě děti. Jsem z toho šedivá. A ještě se me přiblížil termín operace očí, už teď v úterý a nějak si nedokážu představit co bude potom.
Jediný co jsem udělala, tak nosím Báru v krosně, tak skoro po zimě zateplení ze softu. Teď tam měla tenkej ustřiženej spacák. Ale na včerejší výlet s oddílem na výtání jara jsme šli v novém. Vyfoceni nemám, protože foťák bych už misela kopat asi nohama. Snad zítra, mám to v autě.
To je výlef a fotka žádná, že. Ale mě to pomohlo😊

ucitelka70
22. mar 2015

@sislik2010 u nás tiež sa robí sadrokarton - v kuchyni - aj stierky - tak to nemá konca kraja, a včera manžel natieral všetko na bielo a prišiel na to dnes, že ešte treba další náter - a smola, farbu už len zajtra kúpime, zase další den v rozobratom byte....

kuna
22. mar 2015

@jitu22 plínky jsou nádherné!

Děkuju všem za pochvaly! Přiznám, že při párání jsem pochybovala o svém zdravém rozumu 😀.

a_lexa
22. mar 2015

@kuna wow, tak to je boží. Jsi blázen.....ne, jsi fakt dobrá 😉.
@jitu22 ty jsou krásné. Já se na plenky tak ráda koukám. 🙂 A ty barevný patentky jsou skvělý. 😉

koki_melo
22. mar 2015

@kuna BOHNICE, to povídám 😀 😀 😀
Já jsem jednou udělala ještě větší úchylnost, že jsme pošila softku barevnými puntíky, třeba 15ks, lepenými vliesofixem a když to bylo hotový, tak jsem to všechno odpárala, jakož to bylo hnusný. Přitom obyč stará softka na písek. Samozřejmě zůstaly značky, protože při párání prolezl ten černý fleece růžovýma dírkama nahoru...

sislik2010
22. mar 2015

Výlev s v. Teď si to po sobě čtu

kuna
22. mar 2015

@koki_melo taky dobrý, tak budem v Bohnicích spolubydlící, ju? 😀
Já měla štěstí, že jak už to bylo párkrát praný, tak se ten vliesofix pod nosorožcema vydrolil. Odpárat to a pak najít fleky, tak mě trefí šlak 😀

avionka
22. mar 2015

@mooncaa jeej dakujem za pomeracky🙂nebudem leniva a nameram aj vlastny koc a porovnam cisla;) fiha to mas fakt teplu kombinaciu-ja som chcela povodne iba: pestra bavlna-fleecova deka ale teraz rozmyslam ze dam mozno predsa len ikeacku irmu dostredu;) no ruzova a modra by isli k sivej/hnedej paradne lenze ja mam doma 14 mesacneho chlapaka co sa rad prehrabuje v strku (takze nieco tmavsie;) a cakam druhe-chceli by sme djevcatko jasnacka-tak to modrou nechcem zakriknut a ruzova bude trapna ked budu dvaja chlapi :D ale skor sa prehrabujem vo vzoroch bavlnenCh ako chcem dovnutra bavlnu tak nejaku prijemnu a peknu-nakoniec asi tyrkysova deka a bavlna bude zazracny les mieeeerne djevcensky kebyze nahodou;)) dakujem za poradenstvo!

maly_prcek
22. mar 2015

@avionka Taky jsem šila fusak - mám zvnějšku flís - uprostřed tenká deka Irma - vevnitř bavlněný velur a zimní verzi dělám vložkou z merino beránka...

zikie
22. mar 2015

@kuna Bomba!!!!

palosek
23. mar 2015

@kuna taky by se mi nechtělo párat. Radši bych šila novou. 😀 Ale výsledek je úžasný. 😵
Jinak...krtek všude kde se podiváš... http://stoffundliebe.blogspot.de/p/der-kleine-m...

sufik1
23. mar 2015

@kuna tak mikina hrozně prokoukla

@jitu22 ty fotky šly hrozně nahoru. Na čem to fotítš? teda že se to vejde...

já šiju, ale nefotím. foťák v servisu. Takže ty z mobilu sem ani dávat nebudu...

zojec
23. mar 2015

@kuna to akoze si ju parala a znovu presivala?? aj zips?? 😲 no kokso .. 😅 😕 tak to je fakt rovno na psychiatriu, alebo sa naramne nudis 😀 inak krasa samozrejme 😉

avionka
23. mar 2015

@maly_prcek aaaha -no mozno by sa nam na zimu druhy fusak zisiel (stale koketujem s dvojkocikom) prosim ta a baranceka nacvakavas plastovymi cvockami? A ked tak si ich asi narazila asi max dve vnutorne vrstvy ci? Zeby som si to nechala ako zadne dvierka...

jieff
23. mar 2015

Holky volám o pomoc! Neumím si poradit s podšitím šatiček. Návodu nerozumím, už jsem ho četla několikrát a nakonec jsem to zkusila sama. Jen je to tedy na zešílení. Nevím co kdy sešít aby se to dalo přetočit, z toho co jsem podle návodu pochopila se nejdřív sešijí rukávky, pak průrameníky a průkrčník, nakonec zip a spodní lem. Jen mi to nefunguje. vzniká mi nepřetočitelný paskvil. Prosím nevíte jak na to? třeba by věděla @alenf, @liliželvička? Střih je z Ottobre 6/2013 21Cap sleeve

alenf
23. mar 2015

@jieff ahoj🙂,ja to robím takto-ušijem si trup latkových dielov spolu,ušijem si trup podsivkovych dielov spolu s tým,že na podsivkovom bocnom sve si nechám dieru asi 10-15 cm veľku cez ktoru potom budem prevracat dielo🙂.Na predne kraje si nastehujem zips.Zložím látkový trup líco k lícu s podšivkovym trupom a celé to dookola predsijem(vacsinou zacinam od predneho kraja,cez krk,pokracujem druhy predny kraj a dokoncim cely dolny kraj.obstrihaj rozky 🙂,cez vynechanu dieru v bocnom svíku to vyvrať do líca cele,pekne povytahuj rozky,vytvaruj si vypustky dookola a pekne vystehuj,vlastne mozes aj ostepovat dookola ako potrebujes🙂.A teraz prichadzaju rukavy-z lica si ich naspendli zvlast k latkovemu prieramku a zvlast k podsivkovemu prieramku ako ich chces mat umiestnene,vyvrat cez tu nechanu dieru späť do rubu a pekne presi a zacisti si aj spodok prieramku.to iste urob aj na druhom.Nakoniec vyvrat do lica a zasi dieru na boku 😉 😀

crawler
23. mar 2015

@kuna ty chrlíš jednu dokonalost za druhou 🤐 a teda,mimo to,že jsi blázen s páráním, tak je strašně vidět,že jsi se hodně zlepšila-přičemž bych si nemyslela,že to ještě jde,když šiješ celou dobu, co tě znám krásně,ale když jsou takhle pod sebou,tak je tam vidět hodně značný progress 😵nádhera 😵
@jitu22 ňuch ňuch 😵 😵 a ty obláčky- po nich toužím od té doby,co jsem z nich tady od Soni viděla čepičku a na mylly je v modré nemajíííí...uáá 😵

crawler
23. mar 2015

@jieff ufff,ty bláho,sice neporadím,ale na výsledek se těším-budou něžné 😵

kuna
23. mar 2015

@zikie
@palosek
@sufik1
@zojec
@crawler
díky....myslím, že jsem se zlepšila hlavně v párání 🙂

jieff
23. mar 2015

@alenf moc dekuju vecer na to mrknu. Zatim jsem z toho porad jelen

alenf
23. mar 2015

@jieff chod krok po kroku a urobis to🙂,držim palce🙂

koki_melo
23. mar 2015

@jieff myslím, že je to stejný princip jako tohle http://www.fler.cz/zbozi/fleecova-vesticka-5300052. Šiju podobně jako Alenka, nejprve tělo - vrch a podšívku si každé zvlášť sešít, v podšívce JE díra na otočení (záleží, zda si ji necháš na boku nebo na zádech - záleží, zda máš střižené zadní díly nebo si je hodláš střihnout), pak si sešiji podšívku, rukávek a tělo v místě rukávku, to samé na druhé ruce, našiju horní a dolní patent, čímž si uzavřu čistě límec a patent (vše sešívám z rubu), když mám přetočeno na rub tak všiji zipy a ve finále točím dírou na líc, díru pak zašiji. Není to těžké, ale chce si to krok po kroku vyzkoušet. Točit se dá různě na různých místech, pro tyhle šatičky je asi nejlepší točit v tom boku nebo zádech.

anastazieb
23. mar 2015

Tak konečně jsem zas ušila něco pořádnýho a zvládla i vyfotit 😉

crawler
23. mar 2015

@soso ááá, tak Ty poctivě dočítáš (dle toho, že jsi mi to lajkla😀) ? 😉super!🙂 a kdy nám sem zase hodíš něco na pochlubení ať si zase poslintám nad tou krásou klávesnici? 😵

caramilla
23. mar 2015

@anastazieb chyběla jsi mi 😵 😵 😵
@jieff orosila jsem se při představě nákrčníku, jak jsem jak debil točila a točila a vždycky to bylo špatně. Já bych to šila podehrnuté k sobě z lícu, jsem totál srab 😀
@kuna Nemám slov, fakt nemám. TO párání já fakt asi nekomentuju, to nepatří do tohoto světa 😀 Vezmu ti tak, že jsi ušila novou mikinu - a je naprosto skvělá!!!!! Krása, kontrastní, tak akorát, fakt moc hezká. Ta první verze opravdu dost nuda 😀 (Doprčic, to se nudíš, že se bavíš hodiny a hodiny páráním? CHceš něco poslat, mám toho na odpárání pytel 😀 )

jieff
23. mar 2015

@kuna to je fakt něco! Mě se moc líbí obě mikiny, ale ta druhá je fakt lepší! Já bych ti dneska páráním mohla konkurovat, ale zastavila jsem se u prototypu číslo jedna a na další už ho předělávat nebudu!