icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
25. mar 2015

@zuzka9449 talent 😎

laeela
25. mar 2015

@sinala ta je super a super foto. 🙂

sinala
25. mar 2015

@laeela díky🙂

crawler
25. mar 2015

@sinala fíha, i ta fotka je nádherná! jsi šla do sebe s focením? Všechny Tvoje poslední fotky jsou krásný 😵!

sinala
25. mar 2015

@crawler díky, fakt mě těší pochvala fotky🙂. Začala jsem fotit se zrcadlovkou, ale nemám to tak, že vím úplně co vyleze. Vezmu foťák s takovým objektivem, který tam nechal manžel, když fotil přede mnou🙂. A dneska jsem byla sama překvapená🙂, fotila jsem ráno před školkou, vycházelo slunce a dítě bylo ochotné mi pozovat. A se zrcadlovky jsem fakt nadšená, je pro mě celkem jednoduchá na nastavení ( na základě toho mála co umím🙂), takže teď ji doporučuji všem známým co jsou amatéři jako já🙂. Já mám tu výhodu, že mi má doma kdo poradit, jak se co dělá

zuzka9449
26. mar 2015

Dakujem za pochvaly 🙂 potesia a povzbudia 🙂

majka1981
26. mar 2015

babule viem ze sa to uz posalo, aleneviem najst. ako sijete teraz jarne ciapky? strih? ja musim usit, ale posledne ciapky boli tak na tri krat sit a parat, tak ma to nebavi,potrebujem nieco osvedcene.

caramilla
26. mar 2015

Sukně pro ségru k narozeninám. Normálně jí ji strašně závidím, je úžasně pohodlná a první balonovka, kterou můžu mít i já se svým L zadkem 😀 Takže do seznamu nesplnitelných přání pro nás domů přibyla další položka 😀

anastazieb
26. mar 2015

@caramilla jestli to nebude tím, že žádnej L zadek nemáš 😉 Krásná 😉

kuna
26. mar 2015

@caramilla sukně je krásná a L zadek taky nevidím. Normálně jsem přemýšlela nad tím, jestli jsi na fotce ty, nebo ségra - jsi zase hubenější 🙂

zuzu_epona
26. mar 2015

@caramilla
@anastazieb
@kuna
Baby, aký je to L zadok? 😀 😀 😀

caramilla
26. mar 2015

@zuzu_epona 103 cm je podle tabulek 100% L zadek 😠 Já naopak přibrala přes zimu 1kg, takže zase optický klam a nebo že by balonovka zužovala? 😀 😀 😀

bury
26. mar 2015

@caramilla - ty jo tak to já mám asi taky už L zadek 😕 😕 😀 😀

koki_melo
26. mar 2015

@caramilla já se málem upsala a psala na fler o L zadku 😀 😀 😀 až pak jsem si uvědomila, že o něm byla řeč zde. Souhlas s paní @kuna, taky jsem minule dumala u té modré sukně, jestli jsi to ty nebo Pája...šuší paní šuší, na tobě bych viděla nějakou mintovou nebo zelenkovo petrolejovou 😵

kamishek
26. mar 2015

@caramilla buď ráda, že jenom kilo... já... no, škoda mluvit 😠 jinak podobnou sukni pro sebe zvažuju už od loňského léta, jen ne až tak moc balonovou... takže říkáš, že na naše míry (mám to hodně podobně) je to dobrý střih? 😉 a původně jsem teda nezamýšlela mít tam podšívku, myslíš, že by to bez ní dělalo paseku?

jieff
26. mar 2015

návod na podšité šatičky je na světě: http://od-ji.blogspot.cz/2015/03/saticky-podsit...
ještě jednou holky díky moc za pomoc @koki_melo, @alenf (a taky díky za povolení k zveřejnění odpovědí - kdybyste to chtěli ještě nějak pozměňovat klidně napište IP)

A ještě sem šupnu fotky ať nemusíte na blog. Kristý je dneska vzala na milost a všude hlásala, že je Elsa - vymlouvat jí to nebudu 😉 Jako bonus ještě fotka kabátku, který má Kristý už od miminka - tenkrát jí byl fakt velký 🙂

maly_prcek
26. mar 2015

@caramilla Já chci vidět L zadek v této sukni na celé postavě 🙂 Tady vidím nohy jak laňka, zatáhlý břuch z profilu, pěstěné nehty... 😀

jieff
26. mar 2015

@majka1981 na altermater je výborný návod http://mknvps.mkn.sk/navod-na-kozene-capacky

koki_melo
26. mar 2015

@jieff má první veřejná citace 😵 . všude tam nějak padají do textu ti smajlíci a je nečitelný...je to v každém odstavečku na začátku věty ☹

jieff
26. mar 2015

@koki_melo koukala jsem na to, ale vůbec nevím co s tím. textu před zveřejněním to neni 😖 No zkusím to pokoumat vecer, ted jdem do školky.

zuzu_epona
26. mar 2015

@caramilla Moje nervy, až teraz som to pochopila. Ja som si najprv myslela, že je to nejaký špecifický tvar zadku do tvaru písmena L 😉 a stále mi to nešlo do hlavy.

caramilla
26. mar 2015

@kamishek Klasickou balonovku mít nemůžu, ale tahle sukně mi přijde snesitelná. Jako asi úzká sukně bez nabírání dělá lepší figuru, ale tahle je pohodlná a prostě ji chci 😀
Podšívku jsem já taky neplánovala, ale pak jsem si říkala, že by bylo dobré, aby ji ségra mohla nosit v podstatě celoročně. Sukně tak krásně drží tvar a to nařasení ja takové nadlehčené, nevím, jak to popsat. Ale jinak bez té podšívky jsem nezkoušela. Možná by to až takový rozdíl nebyl.

@koki_melo Přesně, plánuji ji v zelené, tyrkysové do zelena. Ale teď bojuji s tím, že na té zelené nebudou ty barvy asi tak hezky zářivé - myslím ty na textil 😠

@maly_prcek Přesně, zatáhlý břuch, až jsem modrala 😀 Ale fotit to v reálu s vypouklým břuchem, tak to bych se sama jako modelka musela vyhodit 😀
Nehty právě vůbec nemám čas pěstit, ale vzádně vypadají docela slušně, včera jsem dělala jahodové knedlíky, dneska budu dělat boršč, takže zítra nesmím nic fotit 😀

@zuzu_epona 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Tak v tom případě já mám zadek B! 😀 😀 😀

kamishek
26. mar 2015

@caramilla díky za odpověď 🙂 zařazuju teda určitě do seznamu na léto a tu podšívku teda ještě promyslím, jestli budu potřebovat nebo ne 🙂

ucitelka70
26. mar 2015

žienky, poradte, náš drobec zbaštil celý balík pollens 30 ku homeošky.....

sinala
26. mar 2015

softky pro holčičku

jieff
26. mar 2015

@sinala Kami fotky máš o moc hezčí než dřív, ty první softky krásně září 🙂

anastazieb
26. mar 2015

@ucitelka70 já myslím, že se mu nic nestane, jen může mít silné "příznaky" toho, proti čemu ty kuličky jsou... Ale nerozumím tomu, víc by asi poradila @laeela 😉

mooncaa
26. mar 2015

@ucitelka70 Snad mu nic z toho nebude, ale já tomu nerozumím.

Holky, potřebuji poradit, sháním látku, vím jak má vypadat, ale nevím jak se jmenuje a kde jí seženu.
Je to něco mezi plavkovinou a teplákovinou. Tlusté jako teplákovina (spíš jako silnější teplákovina), zvenku úplet, uvnitř počesané, ale není nutno, ale je to pružné a materiál asi jako plavkovina. Potřebuji to na leginy, případně na mikinu, vím, že se to z toho šije, ale nechci kupovat hotové, když umím šít. Nazývají to termo materiálem. Nechce se mi tam moc platit za to, když kalhoty jsou spíš spotřební zboží (a nechci je dole rozšířené) a mikiny mají blbý střih (krátké tělo a moc dlouhý rukáv).

Tu je odkaz co z toho potřebuji zhruba ušít:
http://www.sp-sparrow.cz/www-krasoshop-cz/eshop...
http://www.sp-sparrow.cz/www-krasoshop-cz/eshop...

Kdyby někdo věděl jak se ten materiál jmenuje a kde ho seženu, nejlépe maloobchodně (10 m nepotřebuji) tak budu moc ráda. Díky.

laeela
26. mar 2015

@ucitelka70 nestane se mu pravděpodobně nic, jak píše Káťa, maximálně může mít projevy toho, nač kuličky fungují, takový reverzní efekt. 🙂 Ale nic závažného by se objevit nemělo. Když se poradíš na toxikologické lince, tak ti stejně řeknou, že z toho nic nebude, neb je to placebo, tudíž je jedno, kolik se toho sní. 😀 buď v klidu.

kuna
27. mar 2015

@jieff teda ty šatičky jsou fakt nádherné, kam se hrabe next 🙂