Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak zase po dlouhém čase můžu taky přispět troškou příspěvků. 🙂 Zakázala jsem si číst diskuze a ejhle, ono se to šití dost zrychlilo. Samozřejmě záleží na motivaci - manželovi trenýrky (6 ks) jsem tvořila 2 měsíce, tyhle výtvory jsem dala dokupy za měsíc, což je na mě velký výkon. 🙂 Fotky nic moc - foceno většinou v rychlosti, kdy byla venku většinou tma a tak jsem ráda, že je vůbec co vidět.
Takže 2 trička pro syna na jaro, jarní čepičky s rybičkami pro syna a dceru, dvojitá pruhovaná čepička z fineribu a šatičky Amelie s beruškovým tričkem pro neteřinku k narozeninám. Aby to nebylo naší A. líto, tak má hruštičkové šatičky ušité taky. 🙂 A včera odpoledne záhadně onemocnělo prasátko Tomík (bráška od Peppiny), tak jsme mu museli rychle vyrobit peřinku (zavinku), aby mu nebyla zima a brzy se uzdravil. 😉 Není to můj nápad, u někoho jsem to zahlédla v albu. Už si nepamatuji, kdo to byl, ale děkuji za nápad.
No a když mám ty jarní/letní věci ušité, tak se můžu pustit do softshell. bundy pro malou - dle počasí ji přece jen ještě užijeme...
A až teď po vložení fotek vidím, že ten vzor koníků na peřince pro Tomíka není oboustranný, ale koníci běhají jen jedním směrem. Ještě že mi to mládě nereklamovalo, že to mám vzhůru nohama... 😀
Jinak olajkovala jsem všechno šiti... Paráda 😵 😵 😵
A ta zbytkova, cancourova sukně je taky dost dobrá... 😉
Dievcata skusala ste niektora lepit svy na soft bundach tou priesvitnou paskou?
hELP: Holky nemáte někdo na odprodání jakékoliv (min.0,5m) množství černého LETNÍHO žíhané softshellu? Objednaný mi přijde až po 20.4. - tak bych pak mohla zase vrátit. Děkuji moc!!!

@terezita Když jsem viděla ten střih, přišel mi nic moc. Ale ve tvém podání je to nádhera! Jsem zvědavá na ty druhý!