Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb Krásné šití, moc hezky promyšlená bundička, ty to máš vždycky takové pěkné, sladěné, veselé, ale nepřeplácané, mám tvoje šití ráda.
@avionka mas OL?? tak nevahat a sup sa s nim zoznamovat dokladnejsie :D kracajuca fakt nie je na kazdodenne sitie.. aspon ta z tenexu nie (mne uz nefunguje na 100% ).. okrem toho OL je rychlejsi, ten steh je krajsi, rovno ti oreze.. akoze nemas co vahat 😀 😉 chce to cvik, ale do toho sa rychlo dostanes, neboj.. navliekanie urcite najdes aj na YT a tipy na sitie urcite tiez 😉 mozno kebyze je niekto v okoli kto OL ma, ukazal by ti ako na to 😉 vezmi stare tricka, teplaky a skusaj, pekne latky pockaju.. mne zas pride skoda ich sit na rovnostehu 😀 😉
inak kolicek na druhu spulku by mal byt sucastou stroja.. pozri do prislusenstva 🙂 ale myslim ze kazdy servis by ho mal mat za par supov 😉
@anastazieb krásné to máš 😉
Este mi napadlo ked uz som taky osmelenec-raz za cas sa tu bavite o peciatkach na textil tak toto som skusala tip z pinterestu na jendoduche peciatky pre deti: take tie penove nalepky (nachova machova pena?da sa to kupit aj na harky;) sa nalepia na seba 2-3ks a nasledne na drziatko (siroky stupel od flase alebo zapalkova skatulka) a tralala razitko napriklad aj na textil🙂
@sinala jsou krásné, jaká je to velikost?. Teď budu muset ušít asi naší Báře. Už chodí a tak až se bude válet na zahradě, tak ať je aspoň v softu. Ale to bude tak velikost 74. 🙂
@sislik2010 to je velikost 80/86 a délak vydrží až na 92, je tam náplet
@zojec ani moja kráčajúca nešlape ako chcem, ale som jej dohovorila a posilnila gumičkou, u teba sa ako prejavuje chyba?
@ucitelka70 asi tak ako tebe.. slaba je.. niekedy neskace ako ma.. gumicku mi trha .. ale nejak extra som to zatial neriesila.. az tak velmi ju nepotrebujem, pri 3krokom cikcaku nevlni 😉
@sinala čepice má hezký tvar. Je šitá dvojitě? Šila jsem podobnou, ale je taková tužší, není tak pěkně převislá... tak jsem myslela, jestli to dělá to, že je to ze dvou vrstev látky, nebo je chyba už ve střihu... mám nějaký z netu, teď jsem našla jeden v Ottobre, tak asi zkusím ještě ten...
@caramilla krásný vajíčka 😵 my letos těch lupínků a travičky moc neměli 😝 na zahradě jsem našla nej jetel a pak takovej jakoby pětiprst 😕 jinak taky barvím v cibuli(slupky zbírám už od Vánoc 😀 ) a balím do obvazu 🙂no pak píše @mooncaa taky na nich občas pak zůstával obtisk,ale beru to jako vzor navíc 😀
@anastazieb tak ta je fakt vymazlená 😲 nádherná bunda a malému moc sluší 😵
@snowwitch promiň,ale taky jsem se nasmála 😅 jo když se daří tak se daří 😝
@barcav tak ty trička jsou fakt úžasný 😵 ani se nedivím že prckové byli nadšený a napekla jsi taky krásně 😉 na jidáše jsem letos nějak pozapomněla,ale i tak jsme měli jídla habaděj 😝 😀
@anastazieb Obojí úža!
@snowwitch som si dnes pri tomto spomenula na tvojho baranka, myslim, ze v tvojom podani je to stale este super :D :D http://www.funradio.sk/novinky/29280-cesky-pece...
Ahojte mam na vas otazocku ale uplne mimo temy kedze je tu medzi nami vrla cesiek ci neviete poradit nejaký country folkovy festival u vas v cechach. My tu mame country lodenicu ale posledne roky to nestoji za vela. Tak ci nahodou nemate nejaky dobry tip.
@anastazieb ááá, tak krásnou softku jsem tu už dlouho neviděla a ty reflexky jsou luxusní -ten kosmonaut je báječnej 😀 😵
@anastazieb nadherna bunda to by nas strsi byl na vrcholu blaha mit takovou bundu ted ho hrozne bere vesmir🙂
Holky dlouho jsem nic nepridala..tak neco ode me
Dalsi omlouvam ae za neotoceni fotek nespolupracuje mi tel:-/

@zojec smarjaa jasne ze je tam dierocka;) ja som hladala rovno ten kolicek-to si asi treba zadovazit Do dierky...eeee teda akoze znie to vselijako:D kazdopadne si ma trosku odradila od dvojihly a otacam sa smerom trojty cikcak;)) ja som na nastavovacky strojove totiz priserna -vzdy si to cele rozladim a potom frflem ze ked mam knecne konecne chvilku cas sit tak sa len patlem so strojim;)
Ja som na lemovanie pouzila iny uplet-je taky pevnejsi tak uvidim co to casom spravi.akoze myslis ze keby som sa s tymi trickami rozbehla tak sa ta tenexacka patka rozvikla?hanbim sa priznat ale mamina v zachvate pred rokom kupila overlock singer v lidli- netusila/li sme ani len rozdiel medzi CL a OL-hodinu sme to navliekali a ja som sa s tym tyzden ucila sit upletove plienky (stvorce z poskodeneho bambusu) po tyzdni ziadna zmena sila som krivo a divo tak sa s tym bojim priblizit k tymto krasnym latkam;)