Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@edyta no vlastne to bol navod na tie peciatky-ze ked nemas ako si ich vyrobit🙂 ze napriklad aj z tych harkov tej gumy- vystrihnes motiv aky chces a nalepis na podklad-drziatko aby si ziskala peciatku. Potom s nou peciatkujes co chces-ked pouzijes farbu na textil (tekutu) tak aj napr tie bodynka.
prosim Vas viete mi odporucit dajaku sijaci stroj, som zacatocnicka, skor opravujem ako sijem, stary 20 rocny stroj uz sa pokazil a oprava pripada mi prilis draha.
@janula18 ďakujem,reflexná paspulka a všeličo ine je tu napríklad 🙂
http://www.webareal.sk/sof-te
@anastazieb krááásná 😵
@edyta Včera jsem zrovna jedné paní vybírala typy na základní šicí stroje:
Bernette Milan 5 - http://sici-stroje.heureka.cz/bernina-bernette-...
Brother BN 2700
Janome 920
Případně jiné typy v cenové relaci jakou si zvolíš
Seřazeno tak, jak si myslím, že jde kvalita, Bernette si myslím, že je nejlepší volba, ale nejdražší...
Nevím, jakou chceš cenovou hranici🙂
Jinak bych zkusila kouknout na Heuréku a srovnat podle ceny a pak volit podle recenzí, co tam jsou. Značky Pfaff, Bernette, Brother, Janome, Veronika, Lucznik. Moc nedoporučuju Singer a nemají dobré recenze třeba ani nové Veritasky (ty moderní plastové).
A pak ještě možnost bazarovaný stroj🙂
@edyta 100 Eur mi přijde na dobrý stroj málo. To je tak na Singer a ten nedoporučuju. Jedině teda BROTHER J 14 a nebo Brother BQ 1700.
Než levný Singer nový, radši bych koupila nějaký Brother, Bernette, Janome, Veroniku, Pfaff z bazaru. Já jsem měla bazarovaný stroj a šil dobře. Ale určitě to je riziko, to máš pravdu. U těch levnějších typů, co jsou mechanické, ale není problém stroj servisovat, někdy stačí dobře vyčistit, někdy vyměnit nějakou součástku, ale to už je zase investice navíc.
@edyta no to ta prvotna investicia🙂 ale ked som kupovala take osvedcenejsie znacky ( stredne drahe napr pebeo) tak dobre zatiahnute v nadobke mi vydrzali aj dobre 5 rokov plus-a pouzila som ich aj na kreslenie plagatov🙂) pripadne na zaciatok si mozes kupit jednu farbu plus fixky na textil -tie vyjdu urcite lacnejsie a drzia dobre -ja som tak robila oblaciky z ktorych prsi farebny dazd;)
Ahojte chcela som vas poprosit či mi viete poradiť kde stiahnut free strih na polodupačky vhodny aj na latkove plienky. Ďakujem
Prosím poraďte,nějak mě zlobí Ol. šev je celý povolený a strašně se to vlní. Vůbec to nedokážu seštelovat ☹ Když otočím na líc a roztáhnu šev tak se rozjede a ani nemusím tahat. Nevíte čím to je? Ať šteluji jak šteluji nejde to.Zase u toho seděl mlaďoch když jsem odešla tak si šel hrát do dílny a já to ani nevěděla 😖
@anastazieb Tak bunda je dokonalá!
@alenf Bunda, jako vždy, perfektní. Fakt se mi líbí ta precizní práce.
@zojec Tak tohodle beránka vážně nepřekonám 😀
@caramilla Tak Kryštůfka už snad ani nekomentuju. A trička mi přijdou parádní, všechny mu zvýrazňujou oči 😉 A PROČ sem sakra někdo dáváte hrošíky? Já s největším sebezapřením odolala a vy mě tu teď s nima budete provokovat! 😠
Látkarky (a nie len tie) vyjadrite svoj názor ak Vás to nebude obťažovať🙂 https://www.facebook.com/events/807449019330712...
@piecee pochvala tepláků ode mě je nejvíc co může být 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@sinala No je to 92/98 a K. má 80. Je mu to dlouhé a široké v ramenou, ale fotit to šlo, to jo 😀
@lenasss Možná hoď foto. Pokud se šev ve švu rozjíždí od sebe, tak je moc volná horní nit. Pokud stroj šije blbě i na standartní nastavení 5555, tak si myslím, že něco udělal s navlečením nití. Zkus to celé vyvléct a navléct znova.
@caramilla právě,že šije blbě i když dám 5555 a nepomáhá ani když dám třeba 5577 tak je to pořád stejné.Zkusím převléct nitě a dotáhnout jehly a když se ti vlní úplet tak diferenciál kam? Prosím tě.Já mám pocit,že mi blbne kolečko na délku stehu a doufám,že neudělal něco s diferenciálem,protože to blbne taky,asi ho uškrtím,už mu to slibuji dost dlouho 😀 😀 😀
@lenasss utahnout vic bys mela urcite tu uplne levou a pak mozna jeste tu druhou zleva. ty drzi ten sev pevny. ja prestelovavala minuly tyden nastaveni ol (puvodne jsem mela 5554) a po naraseni asi 8 metru volanu jsem nove nastavovala 7665.. 😅
@snowwitch no vidis,hrosi! a ja si je objednavala! a nejak je tu nikde nemam.. toz jdu hledat u koho a kdy to bylo.. ti mi nejak nedorazili..

@zojec Tak ten beran také nemá chybu, by mě docela zajímala ta forma na berama, co mu trčí žebra.