icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
12. apr 2015

@ja028 jůůůů tak ty jsou suprový 😉

a_lexa
12. apr 2015

Taky přidávám pár kousků, abych jen neočumovala 😉

ja028
12. apr 2015

@a_lexa v prvom rade dakujem a Tvoje šitie je perfektné... máš aj coverlock?

a_lexa
12. apr 2015

@ja028 jéé děkuji za pěknou pochvalu 🙂 Coverlock nemám. 😉

kamishek
12. apr 2015

Minulý týden mi to na mé poměry neuvěřitelně rychle šilo. Asi mi pomohlo vědomí toho, že jsem si ty věci potřebovala na sebe o víkendu oblíct, aby mi nebyla zima 😀
Podařilo se mi ušít 2 termo trika s dlouhým rukávem - pro manžela s obyč zakončením, pro mě s dírou na palec. Trika jsou až na to zakončení rukávu stejná, tak hážu foto jednoho trika a obou typů zakončení. Střih mám stažený z netu.
Pro manžela jsem ještě podle stejného střihu spíchla vrch pyžama. Ten starý už měl s neopravitelnou "klimatizací" 😠
U mikiny jsem konečně nabrala odvahu na vyzkoušení vlastní konstrukce. Zkusila jsem postup na unisex mikinu, ale nikomu nedoporučuju to zkoušet taky 😠 Prototyp jsem musela vyhodit, protože vůbec neseděl ani mi (ač zkonstruován podle mých vlastních měr!) a ani chlapovi. Takže toliko k unisex 😝 Tak jsem odpárla kapuci, která byla vcelku ok, a ještě jsem narychlo na poslední chvíli podle prověřeného postupu na triko zkonstruovala malinko volnější střih a ušila prototyp č.2. Použila jsem nějakou prastarou teplákovinu od mamky, které mi nebylo na pokus líto 😅 No, nesedí mi úplně nejlíp, asi jsem zas někde v procesu udělala chybku 😅 Ale tak další pokus bude snad zas o něco lepší 🙂

caramilla
12. apr 2015

@kamishek Máš to moc hezký! Mikina ti moc sluší 😉

caramilla
12. apr 2015

@a_lexa hezké ,nejvíc se mi líbí kombinace látek u tepláčků 😎

sinala
12. apr 2015

@a_lexa super

@kamishek pěkné, taková "čistá" práce

mar_ti_na
12. apr 2015

@a_lexa máš to krásně vypracované, obdivuji začištění průkrčníku (jmenuje se tak ten otvor na hlavu?). K tomu já se nikdy nedostanu..

alenf
12. apr 2015

@a_lexa super,krasne ako pokaždé 😉 😀

kamishek
12. apr 2015

@caramilla @sinala díky, holky 🙂

a_lexa
13. apr 2015

@mar_ti_na děkuji a určitě to také zvládneš. Já jsem se toho z počátku bála, ale je to fakt jednoduché - jen to zkusit. 😉
@kamishek dospělácké šití fakt obdivuji. Mě to nebaví a ani mi to nejde. No možná mi to nejde a proto mě to nebaví 😅. Ta mikča je super - moc se mi líbí ta kapuca. 🙂

sufik1
13. apr 2015

@ja028 super nápad i provedení se mi líbí.
@kamishek šiješ úžasně. Krásný střih trička a mikina je taky moc hezká a sluší ti

palosek
13. apr 2015

@kamishek super jak trička tak mikina. Pěkně ti sedí. 😉 U trika mi bleskl do oka výstřih...jak píše Kamča... " čistá práce" . Úplně to stejné mě napadlo 😉 😀 😀 😀 @sinala.

bury
13. apr 2015

@a_lexa - máš to krásný 😵 😵 a koukám, že ti jde dobře šití dvojjehlou. já na to pořád nepřišla 😖 hlavně jsem si to už tak rozvrkočila, že nemám pořádnej ani rovnej steh 😝

@kamishek - taky paráda 😉 čistá práce a suprově začištěný výstřihy. to je pro mě taky vyšší dívčí 😒

Já jsem demotivovaná, jak jsem si šila to pruhovaný tričko s obálkovým výstřihem, tak se mi celý nějak rozlejzá. i když se snažím pečlivě ukončovat, tak se mi to páře.... i uprostřed trička ... nitě mám Belfit. Tak fakt nevím ☹

zuzu_epona
13. apr 2015

Po troške tiež šijem:
- mikinka pre drobca
- červené tepláky pre mňa - prvýkrát v živote mám tepláky, ktoré sú mi dostatočne dlhé 😀
- softshellka pre staršieho

zojec
13. apr 2015

ja som si dnes tiez usila teplaky, ale som v nich ako hurka.. tak radsej fotku nepridam a este sa aj vykrutili.. 2x som parala 😠

bury
13. apr 2015

@zuzu_epona - žirafa je parádní 😵 dneska je to jeden hezčí kousek, než druhej 🙂

a_lexa
13. apr 2015

@zuzu_epona jůů krásné. A ta softka je úžasná. 🙂

zikie
13. apr 2015

Dneska je to tu krásné, jarní, barevné.

Já jdu s Prosíkem. Něměla byste, prosím, některá větší kusy šedé Dadky?

zuzu_epona
13. apr 2015

@zojec Ja som tiež dala fotku radšej len na vešiaku, popôrodné tuky sa ešte držia na svojom mieste 😀

kamishek
13. apr 2015

@a_lexa já s tím dospěláckým šitím nemám moc na výběr, bo konfekce mi až tak nesedí a nesnáším nákupy hader 😝 tak se musím snažit, neb nepadnoucí či jinak zmršené prototypy mi to šití dosti prodražují 😀 a samo, že se mi víc nedaří než daří... prostě ale musím vytrvat a doufat, že se to jednou zlomí a bude mi to všechno sedět hezky a ne jen tak napůl
@sufik1 díky 🙂
@palosek ta fotka trochu klame, mikina mi právěže zas až tak nesedí 😒 hlavně průramky, ale tak aspoň mám důvod si ušít další, že jo 😉
@bury ty výstřihy jsem začla začišťovat teprv nedávno a fakt to není složité. Zkus to a uvidíš sama 😉
Jo, a co se dvojjehly týče - dej jí čas, mi to taky trvalo, než jsem se s ní skamarádila 😉 nejvíc mi pomohl návod od @anastazieb - http://www.fler.cz/blog/dvojjehla-27640 Samo, že i teď občas ta dvojjehla zazlobí, ale už vcelku vím, co s tím. A stroj jsem měla rozštelovaný taky. Aby taky ne, když jsem... ehm... rozštelovávala špatný šroubek 😠 Holt jsem pak musela vzít kus plátna a zkoušet štelovat zpátky a neustále kontrolovat, jak aktuálně vypadá rovný steh a cikcak. Nakonec jsem to jakž takž zpátky opravila, ale asi by nebylo od věci dát to do servisu na seštelování. Už mě i napadlo, že bych si pro tu dvojjehlu pořídila druhé cívkové pouzdro, jednou ho nstavila a pak je jenom prohazovala. Vyjde to levněji než cover a nebyl by rozštelovaný stroj 😅
@zuzu_epona všechno to máš moc pěkné 😵

bury
14. apr 2015

@kamishek - hele jestli máš cívku v pouzdře, tak bych do toho šla a měla dvě. Já mám ten druhej systém 😝 takže úplně naprd, páč musím rozšroubovat desku, pak to tam složitě štelovat, no prostě opruz 😝
Fakt jsem teď nějaká demotivovaná. A to mám dva nové střihy a celkem dost látek 😝

lenasss
14. apr 2015

teda holky takové rásné šití. 😵 😵 😵 😵
Mi bojujem od včera se střevní virozou. Večer jsme jeli na pohotovost a nechali si nás do rána na kapačkách. dnes nás pustili,že mají úplně plno a nejsme zas tak špatní 😅 Jen chudák nic nejí,ale aspoň pije,jen doufám,že to nechyte zbytek rodiny 😖
Já ho položila do postele a jdu šít,mám toho požehnaně až mě to děsí 😅

@kamishek Já snad té dvojjehle dám znovu šanci,mám jí naspod šuplíku a nechce se mi jí vytahovat 😀

saaralota
14. apr 2015

@kamishek s tím druhým pouzdrem na cívku je to asi dobrý nápad...sice bych pokaždé musela úplně vyndat desku a vyměnit to...ale zase lepší, než si hýbat nastavením. Teď mi stačí desku jen rozšroubovat, nadzvednout a šroubovákem se tam už dostanu... musím o tom pořemýšlet, protože to věčné utahování a povolování je fakt na bednu...

kamishek
14. apr 2015

@bury já mám taky ten rotační chapač, takže stejný proces s odšroubováním desky... ale vím, že to pouzdro, ve kterém cívka sedí se dá dokoupit. No, zatím jsem ve fázi zvažování, jsem hrozný skrblík na tohle 😀
@saaralota týjo, tak to už je o úroveň výš, já musím vždycky všechno rozebrat a povyndávat 😅 ani mě doteď nenapadlo se tam zkusit dostat šroubovákem při pouhém přizvednutí. To budu muset někdy vyzkoušet!

saaralota
14. apr 2015

@kamishek no, nevím jestli o úroveň výš...🙂 zrovna elegantní prácička to není 🙂. Jen tu desku trochu nadzvednu, vyšťourám to pouzdro na cívku, přizvednu si ho, podložím příborovým nožem a druhým nožem šroubuju (nemám tak malý šroubovák 🙂). Ale tak nějak to funguje 🙂

kuna
14. apr 2015

@kamishek takhle oblečená ta mikina vypadá fakt suprácky! Jinak co se napětí spodní nitě týče, já si na šroubku i pouzdu udělala značku lakem na nehty, jak to má být správně, takže není problém to pak zas přesně utáhnout.

lenasss
15. apr 2015

Holky dnes večer budu objednávat kdyby jste se chtěl někdo přidat http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

abigail1
15. apr 2015

Ahoj holky 🙂

Vkládám fotky kabelky, vyztužená je decovilem.