Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Minulý týden mi to na mé poměry neuvěřitelně rychle šilo. Asi mi pomohlo vědomí toho, že jsem si ty věci potřebovala na sebe o víkendu oblíct, aby mi nebyla zima 😀
Podařilo se mi ušít 2 termo trika s dlouhým rukávem - pro manžela s obyč zakončením, pro mě s dírou na palec. Trika jsou až na to zakončení rukávu stejná, tak hážu foto jednoho trika a obou typů zakončení. Střih mám stažený z netu.
Pro manžela jsem ještě podle stejného střihu spíchla vrch pyžama. Ten starý už měl s neopravitelnou "klimatizací" 😠
U mikiny jsem konečně nabrala odvahu na vyzkoušení vlastní konstrukce. Zkusila jsem postup na unisex mikinu, ale nikomu nedoporučuju to zkoušet taky 😠 Prototyp jsem musela vyhodit, protože vůbec neseděl ani mi (ač zkonstruován podle mých vlastních měr!) a ani chlapovi. Takže toliko k unisex 😝 Tak jsem odpárla kapuci, která byla vcelku ok, a ještě jsem narychlo na poslední chvíli podle prověřeného postupu na triko zkonstruovala malinko volnější střih a ušila prototyp č.2. Použila jsem nějakou prastarou teplákovinu od mamky, které mi nebylo na pokus líto 😅 No, nesedí mi úplně nejlíp, asi jsem zas někde v procesu udělala chybku 😅 Ale tak další pokus bude snad zas o něco lepší 🙂
@a_lexa - máš to krásný 😵 😵 a koukám, že ti jde dobře šití dvojjehlou. já na to pořád nepřišla 😖 hlavně jsem si to už tak rozvrkočila, že nemám pořádnej ani rovnej steh 😝
@kamishek - taky paráda 😉 čistá práce a suprově začištěný výstřihy. to je pro mě taky vyšší dívčí 😒
Já jsem demotivovaná, jak jsem si šila to pruhovaný tričko s obálkovým výstřihem, tak se mi celý nějak rozlejzá. i když se snažím pečlivě ukončovat, tak se mi to páře.... i uprostřed trička ... nitě mám Belfit. Tak fakt nevím ☹
ja som si dnes tiez usila teplaky, ale som v nich ako hurka.. tak radsej fotku nepridam a este sa aj vykrutili.. 2x som parala 😠
@zuzu_epona - žirafa je parádní 😵 dneska je to jeden hezčí kousek, než druhej 🙂
@zuzu_epona jůů krásné. A ta softka je úžasná. 🙂
Dneska je to tu krásné, jarní, barevné.
Já jdu s Prosíkem. Něměla byste, prosím, některá větší kusy šedé Dadky?
@zojec Ja som tiež dala fotku radšej len na vešiaku, popôrodné tuky sa ešte držia na svojom mieste 😀
@a_lexa já s tím dospěláckým šitím nemám moc na výběr, bo konfekce mi až tak nesedí a nesnáším nákupy hader 😝 tak se musím snažit, neb nepadnoucí či jinak zmršené prototypy mi to šití dosti prodražují 😀 a samo, že se mi víc nedaří než daří... prostě ale musím vytrvat a doufat, že se to jednou zlomí a bude mi to všechno sedět hezky a ne jen tak napůl
@sufik1 díky 🙂
@palosek ta fotka trochu klame, mikina mi právěže zas až tak nesedí 😒 hlavně průramky, ale tak aspoň mám důvod si ušít další, že jo 😉
@bury ty výstřihy jsem začla začišťovat teprv nedávno a fakt to není složité. Zkus to a uvidíš sama 😉
Jo, a co se dvojjehly týče - dej jí čas, mi to taky trvalo, než jsem se s ní skamarádila 😉 nejvíc mi pomohl návod od @anastazieb - http://www.fler.cz/blog/dvojjehla-27640 Samo, že i teď občas ta dvojjehla zazlobí, ale už vcelku vím, co s tím. A stroj jsem měla rozštelovaný taky. Aby taky ne, když jsem... ehm... rozštelovávala špatný šroubek 😠 Holt jsem pak musela vzít kus plátna a zkoušet štelovat zpátky a neustále kontrolovat, jak aktuálně vypadá rovný steh a cikcak. Nakonec jsem to jakž takž zpátky opravila, ale asi by nebylo od věci dát to do servisu na seštelování. Už mě i napadlo, že bych si pro tu dvojjehlu pořídila druhé cívkové pouzdro, jednou ho nstavila a pak je jenom prohazovala. Vyjde to levněji než cover a nebyl by rozštelovaný stroj 😅
@zuzu_epona všechno to máš moc pěkné 😵
teda holky takové rásné šití. 😵 😵 😵 😵
Mi bojujem od včera se střevní virozou. Večer jsme jeli na pohotovost a nechali si nás do rána na kapačkách. dnes nás pustili,že mají úplně plno a nejsme zas tak špatní 😅 Jen chudák nic nejí,ale aspoň pije,jen doufám,že to nechyte zbytek rodiny 😖
Já ho položila do postele a jdu šít,mám toho požehnaně až mě to děsí 😅
@kamishek Já snad té dvojjehle dám znovu šanci,mám jí naspod šuplíku a nechce se mi jí vytahovat 😀
@kamishek s tím druhým pouzdrem na cívku je to asi dobrý nápad...sice bych pokaždé musela úplně vyndat desku a vyměnit to...ale zase lepší, než si hýbat nastavením. Teď mi stačí desku jen rozšroubovat, nadzvednout a šroubovákem se tam už dostanu... musím o tom pořemýšlet, protože to věčné utahování a povolování je fakt na bednu...
@bury já mám taky ten rotační chapač, takže stejný proces s odšroubováním desky... ale vím, že to pouzdro, ve kterém cívka sedí se dá dokoupit. No, zatím jsem ve fázi zvažování, jsem hrozný skrblík na tohle 😀
@saaralota týjo, tak to už je o úroveň výš, já musím vždycky všechno rozebrat a povyndávat 😅 ani mě doteď nenapadlo se tam zkusit dostat šroubovákem při pouhém přizvednutí. To budu muset někdy vyzkoušet!
Holky dnes večer budu objednávat kdyby jste se chtěl někdo přidat http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

@ja028 jůůůů tak ty jsou suprový 😉