icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
15. apr 2015

@abigail1 Ta je pěkná 😵 😵 😵 😵 nechceš mi taky jednu ušít? Potřebuji nutně,ale nějak není čas 😉

abigail1
15. apr 2015

@lenasss jo, o tom čase mi povídej... 😉
A děkuju 🙂

lenasss
15. apr 2015

@abigail1 Tak to máme všechny stejné viď? 😀 😀 😀 Nu nic letím stříhát 😝 děti chvíli usnuly 😅

kamishek
15. apr 2015

@kuna já si to bohužel totálně rozdrbala ještě před tím, že jsi kdysi napsala o té značce lakem (mimochodem, fakt dobrý nápad!)... jakž takž jsem to spravila, ale už jsem se pak neodvážila si tam cokoli značit, když ten stroj šije "tak nějak", ale správně seštelované to nejspíš není 😅

lenasss
15. apr 2015

děti dnes hodinku spaly.Fotka z mobilu.Omlouvám se za kvalitu,ale došly baterky ve foťáku a než se dostanu do města tak to bude trvat 😅

a_lexa
15. apr 2015

@abigail1 pěkná práce - hlavně ty kapsy uvitř jsou boží. 🙂
@lenasss krásné - ty opičkové jsou nej. 🙂

sinala
15. apr 2015

jedna souprava

sinala
15. apr 2015

ještě fotky 😉

crawler
15. apr 2015

@sinala šikulka! 😵

michamicha
15. apr 2015

@caramilla moje fotka 😀

jsem vás hledala vedle na českym koni a tam už snad nikdo nechodí 😢

pjegava
16. apr 2015

Ahojte baby, chcela by som usit malej gate treningace a potrebovala by som pul latku, co sa pouziva na pul latkove kapsovky. Neviete mi prosim poradit kde by sa Dali kupit zbytky? Lebo na jedny gate potrebujem len mozno 7x10cm.ale nemate tip na eshop s lacnou pul latkou? Velka vdaka! M

zojec
16. apr 2015

@pjegava detivbavlnke 🙂 a to ake chces treningace? nejak malo latky.. tolko ti mozem aj ja pozriet v odstrizkoch 😀 😉

jitu22
16. apr 2015

Něco pro mě aneb Potřebuju se odměnit 🙂 Mikina z warmkeeperu, fotky z nedělního pikniku, což je eufemismus pro rohlíky se šunkou, ovoce, zeleninu a pití v parku. Restaurace jsme na nějakou dobu odpískali, s našimi ratolestmi je to totiž vysoce adrenalinový sport 😀
(další fotky tu - http://jituli.blogspot.cz/2015/04/moje-bajecna-...)

sislik2010
16. apr 2015

@jitu22 fotky úžasný, mikina bombastická. Taky z toho máme mikiny a jsou hrozně ňuchňací. Jak balíček došel tak Veronika to zabavila a měla to místo polštářku. Tou chlupatou stranou. 😀 musela jsem to z ní vypáčit.

lalai
16. apr 2015

Maminky potrebujem pomoc, zhanam zips, konkretne : spiralovy, delitelny, 35 cm, 6mm a 7mm neviete kde by som ho nasla?? Uz som zufala...Chcem usit vsadku do manduci na ten zips ktorym sa predlzuje chrbtova opierka ale neviem nikde zohnat presne ten typ...dakujem za kazdu pomoc

zuzkasim
16. apr 2015

@jitu22 Mikina skvělá, fotky taky🙂 Znamená to, že tu přední část máš dvojitou? Warmkeeper jako ostatní části + ten úplet?

jitu22
16. apr 2015

@zuzkasim jj, přesně tak 😉

petkaach
16. apr 2015

@lenasss to jde stihnout za hodinu, , zírám 😨 nádhera 🙂

petkaach
16. apr 2015

@lenasss to objednávání už asi proběhlo, kdyby ne a šlo se ještě přidat tak bych ráda,děkuji 🙂

lenasss
16. apr 2015

@petkaach jj pokud je nastříháno jde to rychle 😅 dneska jsem ještě dodělala dvoje pro švagrovou a doufám,že dlouho nikdo polodupky chtít nebude 😎 jinak jsem nakonec neobjednávala po skouknití mého konta jsem se na to vyprdla 😀

kuna
16. apr 2015

@jitu22 mikina parádní, chci taky 🙂

ja028
16. apr 2015

naše tepláčiky a čiapočka 🙂 ešte k žltej čiapočke musím tepláčiky ušiť 🙂

ja028
16. apr 2015

Fotky som samozrejme zabudla vložiť 🙂

zikie
16. apr 2015

Holky co máte snap. Myslíte že by s ním šlo i bruslit?

mehlo
16. apr 2015

@jitu22 krásná mikina a nádherný fotky, vypadáš na nich strašně mladě!

michamicha
16. apr 2015

@zikie no nevim, občas se mi i při normální chůzi stává, že při delším kroku nechtěně kopnu do tý tyče s brzdou ☹

a_lexa
16. apr 2015

@zikie já si myslím že ne. Jak píše @michamicha není tam žádný prostor - bude se kopat do té tyčky. A také si myslím že je dost lehký a pro takovou jízdu nebude stabilní - v případě nerovností terénu, nečistot na cestě, nebo při vyhýbání se překážce. 😒

zuzkasim
16. apr 2015

@zikie Krom toho, že v návodu je to zakázané, myslím, že ne.

a_lexa
16. apr 2015

@jitu22 ty jo.....mikču bych málem přehlédla, ale ty fotky jsou naprosto úžasný!! Veselý, optimistický, čiší z nich spousta energie ....fakt paráda. Mikču jsem si musela prohlédnout v klidu na blogu a je krásná. 🙂

zikie
17. apr 2015

Děkuju. To jsem chtěla slyšet 😊