Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vondandy Já Ti sem jdu zrovna poděkovat za moc a moc milou návštěvu - udělala jsi mi velkou radost!!! A ještě zpětně obdivuju tvoje 3 grácie, jak to tam zvládly, i když bylo dost chladno😲 jen je škoda, že na pokec nebylo zas tak moc času, takže doufám,že snad někdy příště při klidnější příležitosti se uvidíme a popovídáme 😵
@lenasss já mám bezproblémový kousek, takže zkušenost jako @anastazieb za mě super - co ho mám(1,25roku)jsem nevytáhla dvojjehlu, a nedala bych ho ani za nic i kdybych šila jen pro nás doma....jenže je problém ta vadnost některých kusů ...☹
holky prosím Vás nemáte některá navíc metr šedého jarnho softu ?
@a_lexa ; @zuzkasim Chci jen s odstupem půl roku pochválit Snap. Dneska jsme šli výlet asi 18 km podlél potoka, kdy některé úseky se dají s kočárem a některé jsou po skalách a kořenech hned nad srázem do potoka. Brali jsme batoh s věcmi, Snap a manduku. V úsecích, kde to nešlo, jsme během minutky složili kočárek, dali na rameno jako tašku a šlo se. Opravdu praktické. Poprvé, co máme děti, jsme šly výlet, který s kočárkem je nemožná a na manduku je dlouhý, Kryštofa to zas tak dlouho nebaví a moc se tam neprospí.
Navíc jsme jeden asi 3 km úsek do kočárku dali Jasmínku, protože to celé nebyla schopná ujít, a zvládl i 4,5 leté dítě 😀
Dokonce i manžel kočárek pochválil už několikrát, že jsem tentokrát opravdu koupila dobře. Jen, když jde rychle, tak kope do brzdy a přibržďuje, mě se to nestává, asi jsem si zvykla a nebo nechodím tak rychle🙂
@zikie Myslím si, že ta tyčka tam opravdu není na brusle úplně praktická, neumím si to moc představit, spíš takové ťapkání🙂
@lenasss Za mě COL taky moc nedoporučuju. Mám Brother a po první sžití už šije víceméně spolehlivě, i když sem tam taky vynechá a pak se to celé páře. (Nedělal to, začal to dělat až po té, co mi ukazovala Sufi, jak jí zlobí Janomka). Ale dělá to jen výjimečně. Já bych ale spíš doporučila buď dvojjehlu a nebo průmyslový COL 😀
Rozhodně se může stát, že budeš mít víc starost a vztek než radost.
@lenasss já mám Janome od listopadu. Když přišel, tak jsem byla natěšená a pak velké zklamání, vůbec mi to s ním nešlo, tak jsem ho zastrčila pod stůl a znovu ho vytáhla až někdy v lednu. Ale to se stal zásadní obrat a od té doby už na něm šiju v pohodě. A nevím, asi mám štěstí na stroje, ale ten můj "kus" si poradí se všema nitěma i materiálem co jsem zatím šila 😀 zrovna v sobotu jsem se o tom bavila s lektorkou na kurzu a ta ho taky nemá ráda z podobných důvodů jako holky 😀 takže ono to bude asi stroj od stroje... já ho chtěla i z důvodu, že na rovnostehu nemusím měnit nitě, jehlu za dvojjehlu, atd. prostě jen posunu na stole jeden stroj a přisunu druhý, max. u něj vyměním nitě za jinou barvu a tím si hodně ušetřím čas 😎
@lillyzelvicka jarní šedý, černý ☹ ☹ ☹ nedostatek všude, kam se podíváš 😝 I rychlý číňan nestíhá české poptávce 😀 😀 😀 😀
@lillyzelvicka tkadexa by ho měla tento týden naskladnit😉 šlo i zarezervovat předem,což jsem raději udělala,aby zas nebyl hned fuč...mě překvapilo, že e-shopy nenaskladnili - jarní byl vyprodán kompletně všude 😝
Já mám taky akutní nedostatek sofsthellu. Přemýšlím, že bych objednala z baleriny - roli 40m, ale to nevyšiju ani ve snu, nechcete mi někdo trochu odebrat?
...myslím šedý🙂
Jeste ze mam od cerneho a sedeho letniho nasysleno minimal e 3 metry 😀
@crawler jojo, už jsem tam volala, až začítkem června:(
@michamicha a nechceš mi ten šedý prodat? 😉 nějak jsem nezaznamenala nedostatek softshellu, měla jsem nasysleno...a když chci syslit zas, není kde🙂
@marbenka já si z něj budu šít kabátek podle ottobre a protože mám konfekční velikost 52/54, tak asi nezbude 🙂
@lillyzelvicka jé,Leni,určitě, promiň mi...
@caramilla je kouzelnice -zítra mi ho už ppl doručuje...a stránská je tedy ještě větší kouzelnice,když má Jitka @argo1 už dokonce ušito 😲
Hm, tak já debil čekala, až naskladní ty nové barvy a mezi tím není tyrkys a královská modrá, co jsem chtěla pro Kryštofa. Kdyby někdo měl maličký kousíček pro Kryštůfka na softky na 86/92, tak budu fakt vděčná. 😒
A vůbec koukám, že vše je rezervace červen. Takže to je záhada, co to bylo za várku, co odešlo vám včera. Ach jo:(

Holky, prosím vás je elastická podšívka pružná jen v jednom směru?? Ve kterém? Chtěla bych si udělat takovou univerzální krátkou podšívkovou sukni na léto a nevím kolik vzít materiálu. Děkuji za případnou radu.