Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna krásné 😉 to je lemovací gumička?
@lillyzelvicka Rozhodně do nákupu jdi, já si nemůžu stěžovat - podložku používám pořád, nemám totiž doma prostor pro stříhání, takže velkou podložku dám na zem a můžu pracovat. 🙂 Kolečko používám jen pro rovné řezy, ale když jsem viděla Ivusku, jak s ním švihá i střihy oblečení, asi to taky zkusím. 🙂 No a pravítka - to je taky věc, nechápu, jak jsem bez nich mohla fungovat. 😀
@stassy no já taky nemám kde stříhat jen na zemi a sice mám krejčovské pravítka ale ty přímo ke kolečku jsou hezké a určitě praktické.Já nešiju ty deky i když to je věc co bych někdy chtěla zkusit🙂 no uvidíme manža kontroloval účet tak mi domlouval tak musím dat chvilku voraz(nevýhoda společného účtu) a vyšít látky co mám a pak se uvidí🙂Dyť budou i vánoce 🙂
Vcera vnoci som šila prvý krát podla Ottobre teplačky... no planovala som pre dvoch menších a nakoniec sú také velké, že som ich obliekla 104ky na 7ročáka(126cm) a tie 86 na 3,5ročného(100cm) 🙂 a to som sa tešila, že mi vyšli dvojo teplakov z 80cm. Ešte mám šancu, že sa mi to zrazí 😀 😀 😀 bola som lenivá vyzrážať pred šitím. Som myslela, že sú tie strihy viac presné, a musím to teda ustrážiť, ešte že som nestrihla to nádherné merino, to budem musieť riadne premyslieť.
@lillyzelvicka néé, to je ten starorůžový finerib 😀 díky díky 😀
Jo a šeříková lama, no nevim, to není přímo moje oblíbená barva, to už bych radši růžovku, no, tak uvidíme, no...
diky za reference!🙂
kuna, super bodo! ja priste asi taky zkusim spis ty prekryvy misto zapinani:-/
holky driv slo z blogu dat odkaz primo na jednu fotku, ted mi to nejde☹ kdyz bude mit nekdo chut mrknout, na konci tohohle prispevku je soft vcera v akci!🙂 http://zachariasek.blogspot.com/2011/11/nasupul...
@aerin No, paráda, moc mu sluší, máš moc hekej střih. A super jsou ty autíčka na boku té bundy, jak jedou z kopce, bomba! 😀
A na tom houpacím dětském koníkovi ti to taky sluší 😀 😀 😀
Jinak odkaz na jednu fotku by měl jít dát kliknutím pravým tlačítkem myši na obrázek, vybrat "Zobrait vlastnosti obrázku" a tam se ti objeví konkrétní adresa. Ale jestli to funguje... ??? :D
http://2.bp.blogspot.com/-CSrzEXXomRg/TrArKnVFh...
@michamicha je to ta silnější. Taky jsem ji chtěla objednávat v důmlátek, už kvůli tomu flísu, jak ho ted mají v akci, ale chtěla jsem do kombinace nějakou oranžovou nebo červenou, tak jsem ji nakonec objednala tam. Zrovna mi psali, že mi dneska dneska dovezou balíček, tak potom poreferuju, jak jsem nadšená
Ahojky, týmto ešte raz dakujem @crawler za látky, a neva, že je na červenej kaz. Tak tu je synátorove vysnívané triko s Tomášom z výplnku a ribu z MTX. Ked som ho videla, tak som sa o pol jednej v noci rozhodla, že strednému bude ľúto, tak som sa chytila a spichla aj druhé menšie. A už neviem, kto mi sem hodil skvelý odkaz mmb.cz na tomášove nažehlovajdy, tak moc diky!!!! su fakt dobré. A ešte úplne jednoduchá softka pre kmotrinu malú, no nejako som nechcela riskovať s kombináciami iných farieb... taká fádna, no... 😝
jo holky mám prosbu nemáte některá navíc ze zpevňovaču otvoru 5,5 ty udělátka kterýma se to nacvakne?Jsem si chytrolín koupila balíček bez a myslela že mi tam pásne ten z těch větších a prd 🙄
@lillyzelvicka Aha, no je to docela hezká barva, ale rozhodně ani trochu fialová. Tak budu muset vybrat něco jiného, potřebovala jsem spíš fialovou. Díky za fotky.
@mehlo dík za odpověď 😉 já právě chtěla taky oranžovou, protože malej má oranžovou zimní bundu, ale když nad tím tak přemýšlím, tak bych možná mohla koupit ten tmavě modrý a jen třeba na kolena mu našít ještě oranžový záplaty ... asi to tak udělam 🙂
baby, ste neskutočné 🙂
@monr mám taký dojem, že nás tu Ivča ťahá, aby sme sa pohli dopredu a skúšali nové veci, nejaké učiteľské vlohy tu šípim 😉
Inak super, že píšete o nožničkách, myslela som, že tiež potrebujem a ajhla, mám KAI... ked sme sa sem prisťahovali, likvidovali sme starú linku a našli sme ich spadnuté za ňou! Darček od predchádzajúcich obyvateľov! 😀 😀 😀
@season veru tak, ale zas je dobre, človek sa naučí kopec nového
a taký darček poteší.
ešte ma napadlo, ste písali, že strihy z ottobre sú niektoré veľké a niektoré akurát, čo som šila z jedného tričká a tepláky pre malú, tak som nepridala švové prídavky a sú akurát. asi fakt záleží od strihu.

holky já asi brzo budu mít potřebu ba nutnost si koupít to kolečko a podložku a pravítko a to zas bude peněz 😝