icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
22. apr 2015

@argo1 jé, podobné softky tu mám také, jen jsem líná objednat a nažehlit reflexky, takže už jsou znouze v běhu, bo dítě nemá co na sebe, ale na focení to není 😀 Jinak ten bagr nažehlovačka je prosím odkud?

jieff
22. apr 2015

ještě jsem nedavno koukala, že na Jánské v Brně má obchod Šitínití http://www.sitiniti.cz/content/7-obchod-v-brne

sislik2010
22. apr 2015

@jieff jé tam měla kamarádka obchod s výtarnejma potřebama. Ta už tam tak dva roky není tak tam ani nechodím, teda do centra většinou moc nechodím. Díky za tip- někdy tam zajdu😀👍

argo1
22. apr 2015

@daisyr O.je chtěl taky hned bez obrázků, ale uhájila jsem je ještě na nažehlení a vyfocení a odpoledne už je měl na sobě. To je tak hrozně milý, když to děti chtějí nosit hned, viď? 🙂 Bagr je od Bibu http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/18-1-Refle... U nás velmi oblíbený 🙂 ale hrozně mi chybí traktory, který měla Petra @caramilla nebudou někdy reflexní traktory a vláčky? prosím, prosím, smutně koukám 😵

sinala
22. apr 2015

Dívčí bunda a jedna čepice na přání

lenasss
23. apr 2015

@sinala ta čepice je krásná a prosím tě jak stříháš ty uši? Chtěla jsem ušít tomu mému miminku nějakou čepku na jaro,ale nějak se s tím peru. Je na to nějaký fígl? Bez šňůrek nechci to se dvakrát otočí v kočárku a bude to mít v očích a na tohle nějak nemůžu přijít. Řekla bych vykojený mozek,ale už tři týdny nekojím 😀 😀

nufanek
23. apr 2015

Zienky, otazka 🙂 ako dosiahnem, aby sa mi rukav na vrchu pleca riasil? Robi sa na nom nejaky pridavok latky pri strihani alebo ako? Som krajcir amater 🙂 dakujem

zojec
23. apr 2015

@nufanek daj si do googlu how to sew puffed sleeve 🙂 aj na yt su nejake videa.. 🙂 tu je jednoduchy navod, ako si ich vyrobit z obycajneho strihu (neskusala som :D ) http://crafty-dame.livejournal.com/7449.html?cu...

sinala
23. apr 2015

@lenasss tady to je vidět http://www.fler.cz/zbozi/cepicka-na-zavazovani-... . Normálně to vykrojíš a střihneš dvojitě a mezi oba díly všiješ šňůrku

lenasss
23. apr 2015

@sinala jj mě to nedalo a už jsem dvě spíchla jen jedna je malá a druhá střižená obráceně.No jo tak to dopadá když člověk spěchá 😅

sinala
23. apr 2015

@lenasss tak to jsi rychlík. No nejhorší je vychytat to vykrojení 😀

lenasss
23. apr 2015

@sinala tak to souhlasím 😀

koki_melo
23. apr 2015

Žužu ode mne...aneb neostré fotky, zvané také tupé 😀

sislik2010
23. apr 2015

@jitu22 mám dotaz. V nápletu gatí má Týnka i gumu? A je to potom nad gumou prošitý.
Ty tvoje fotky mě nakoply, že mám taky doma na takové gaťky pro Báru. Už je nastríháno.
Díky za radu i od ostatních.

jitu22
23. apr 2015

@sislik2010 nemá, na tyhle lehké kousky používám elastický jednolíc (má třeba batani.cz nebo terstra.cz) a ten drží dobře sám o sobě, když se střihne dostatečně přiléhavý. Na tu vel. 80 střihám cca 2x21cm
Gumu do patentu dávám jen do softek, tam to samotný úplet nebo patent nepodrží. To pak mám prošité nad gumou, jakoby v tom ohybu. A gumu vždycky na 4 místech přichytím, jinak se mi kroutí. Nechci dávat moc širokou a ty do 3cm se mi kroutí nebo přehýbají. Ono to asi tomu dítěti nevadí, ale mně to přijde nepříjemné.

sislik2010
24. apr 2015

@jitu22 díky. U softek jsem jí taky dala gumu a nad gumou prišila.

lenasss
24. apr 2015

dnešní ranní 😝 čepice která už sedí 😝 a jedno triko povýšená synkem na spací 😒 prý chce ještě kalhoty.Celkem drahý spací obleček že 😅 😀 😀

jacky3022
24. apr 2015

Moc prosím, nemá někdo "nasysleno" navíc 30 cm hnědého letního softu? Taky jsem tak dlouho čekala, až nic nezbylo... ☹ Potřebovala bych ho nutně neteřince na kalhoty. Díky moc.

alenf
24. apr 2015

Ahojte,tak ja si pokračujem v šití softshell búnd 😀 ,tu je ďalšia na želanie,tento raz pánska s odnímateľnou kapucňou,ktorú som takto vlastne prvý krát šila,doteraz boli napevno prišité k bundám.A fotky,bude ich trošku viac,snaď vám nebude vadiť 😝

koki_melo
24. apr 2015

@alenf Ali dokonalé, jako vždy!!!

alenf
24. apr 2015

@koki_melo Klári díky,však som sa na nej aj zapotila 😀 nech dodržím všetky požiadavky zákazníka 😝

zuzu_epona
24. apr 2015

@alenf Nádherná, to fakt chcel nejaký muž takúto farbu? 😉

alenf
24. apr 2015

@zuzu_epona hej,hľadal presne červeno čiernu,on je fanúšikom trnavského futbalového klubu a "červeno-čírná" sú farby klubu daného :D.Foto tu cervenu skresluje,je jasná krasna cervena v skutočnosti.

zuzu_epona
24. apr 2015

@alenf Jasná, vyzerá ako ružová, tak sa mi to nezdalo 😀 Červená s čiernou je veľmi pekná kombinácia, môj chlap má také nohavice.

sufik1
24. apr 2015

no teda po těhle softkách od @alenf se mi to sem ale vůbec nechce dávat, protože bundy mi teda vůbec nejdou....
Ale je to pro moje myšata... moc se mi líbí ta barevná kombinace

ja028
24. apr 2015

@sufik1 perfektné

lenasss
24. apr 2015

a ještě zbytek k čepici 😅 a už můžem jít na procházku 😀

katka82
24. apr 2015

@argo1 tak reflexní vláčky mám kdybys chtěla 😉
@alenf krásná precizní práce 😵 jako vždy 😉
@sufik1 krásný a fakt moc pěkně sladěné 😵
@lenasss jé to je rozkošný 😵 😵

lenasss
24. apr 2015

@sufik1 jsou krásné,úplně hledím jak jsou myšata už velká 😵 já asi nějak zaspala,protže mám pocit že to musí být ještě batolátka 😀 😀

koki_melo
24. apr 2015

@sufik1 viděla jsem je dneska naživo a jsou krásné!!! Myši barva softu, o kterou bych v životě nezakopla v kombinaci s nebeskou modrou a růžovou je prostě dokonalá!