Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ještě jsem nedavno koukala, že na Jánské v Brně má obchod Šitínití http://www.sitiniti.cz/content/7-obchod-v-brne
@jieff jé tam měla kamarádka obchod s výtarnejma potřebama. Ta už tam tak dva roky není tak tam ani nechodím, teda do centra většinou moc nechodím. Díky za tip- někdy tam zajdu😀👍
@daisyr O.je chtěl taky hned bez obrázků, ale uhájila jsem je ještě na nažehlení a vyfocení a odpoledne už je měl na sobě. To je tak hrozně milý, když to děti chtějí nosit hned, viď? 🙂 Bagr je od Bibu http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/18-1-Refle... U nás velmi oblíbený 🙂 ale hrozně mi chybí traktory, který měla Petra @caramilla nebudou někdy reflexní traktory a vláčky? prosím, prosím, smutně koukám 😵
@sinala ta čepice je krásná a prosím tě jak stříháš ty uši? Chtěla jsem ušít tomu mému miminku nějakou čepku na jaro,ale nějak se s tím peru. Je na to nějaký fígl? Bez šňůrek nechci to se dvakrát otočí v kočárku a bude to mít v očích a na tohle nějak nemůžu přijít. Řekla bych vykojený mozek,ale už tři týdny nekojím 😀 😀
Zienky, otazka 🙂 ako dosiahnem, aby sa mi rukav na vrchu pleca riasil? Robi sa na nom nejaky pridavok latky pri strihani alebo ako? Som krajcir amater 🙂 dakujem
@nufanek daj si do googlu how to sew puffed sleeve 🙂 aj na yt su nejake videa.. 🙂 tu je jednoduchy navod, ako si ich vyrobit z obycajneho strihu (neskusala som :D ) http://crafty-dame.livejournal.com/7449.html?cu...
@lenasss tady to je vidět http://www.fler.cz/zbozi/cepicka-na-zavazovani-... . Normálně to vykrojíš a střihneš dvojitě a mezi oba díly všiješ šňůrku
@jitu22 mám dotaz. V nápletu gatí má Týnka i gumu? A je to potom nad gumou prošitý.
Ty tvoje fotky mě nakoply, že mám taky doma na takové gaťky pro Báru. Už je nastríháno.
Díky za radu i od ostatních.
@sislik2010 nemá, na tyhle lehké kousky používám elastický jednolíc (má třeba batani.cz nebo terstra.cz) a ten drží dobře sám o sobě, když se střihne dostatečně přiléhavý. Na tu vel. 80 střihám cca 2x21cm
Gumu do patentu dávám jen do softek, tam to samotný úplet nebo patent nepodrží. To pak mám prošité nad gumou, jakoby v tom ohybu. A gumu vždycky na 4 místech přichytím, jinak se mi kroutí. Nechci dávat moc širokou a ty do 3cm se mi kroutí nebo přehýbají. Ono to asi tomu dítěti nevadí, ale mně to přijde nepříjemné.
@jitu22 díky. U softek jsem jí taky dala gumu a nad gumou prišila.
Moc prosím, nemá někdo "nasysleno" navíc 30 cm hnědého letního softu? Taky jsem tak dlouho čekala, až nic nezbylo... ☹ Potřebovala bych ho nutně neteřince na kalhoty. Díky moc.
@alenf Nádherná, to fakt chcel nejaký muž takúto farbu? 😉
@zuzu_epona hej,hľadal presne červeno čiernu,on je fanúšikom trnavského futbalového klubu a "červeno-čírná" sú farby klubu daného :D.Foto tu cervenu skresluje,je jasná krasna cervena v skutočnosti.
@alenf Jasná, vyzerá ako ružová, tak sa mi to nezdalo 😀 Červená s čiernou je veľmi pekná kombinácia, môj chlap má také nohavice.

@argo1 jé, podobné softky tu mám také, jen jsem líná objednat a nažehlit reflexky, takže už jsou znouze v běhu, bo dítě nemá co na sebe, ale na focení to není 😀 Jinak ten bagr nažehlovačka je prosím odkud?