Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Hurá, nová stránka (a taková pěkná 😵 ) - takže můžu vložit moji obyč šolichačku 😕 (po těch krásách o stránku dříve). Pro mě tak trochu premiéra, neb jsem konečně poprvé střihla do Lille. Myslela jsem, že dcerku ukecám, že to bude mít triko na klasické nošení, ale "nene, maminko, chci k tomu i kalhoty, abych mohla ve sluníčku a duze spinkat" 😉. Jen nejsou lidi, aby našli vhodný střih, neb se dítko zase o kousek vytáhlo.
@jieff nádherná! Ten petrolejový soft je krásný...
holky moc děkuju za pochvaly, to se mi bude hezky spát!🙂
Od tématu.
Bavily jsme se tady o oční operaci. Mám ji nakonec zasebou. Poprvé ji dělat nemohli, měla jsem trhlinu na sítnici, tak ji opravili laserem. Včera mě docent Stodůlka vložil novou čočku před moji vlastní. Je to nepříjemné, ale dá se to vydržet. Týden se kapou antibiotyka a tři týdny kortikoidy. Ty se postupně snižují, nejprve 3 x denně pak 2x denně a poslední týden jednou denně. Kapou se stejné kapky jako při laserové operaci.
Vidím ještě trochu rozmazaně, ale vidím bez brýlí. Večer to byl divný pocit - měla jsem jít spát a nemohla jsem si sundat ani čočky ani brýle. Byla jsem dost nervozní, tak jsem chvilku chodila ve slunečních a ty si potom položila na noční stolek.
Omlouvám se za spam - ale třeba to bude někoho zajímat. 😀
neviděli jste někde pruhovaný úplet limeta bílá nebo limeta šesá?
@sinala toto mají na fb. Ale píšou jen zeleno-šedý naživo jsem ho neviděla.
@sislik2010 a kdo to má, prosím?
@sinala nejde mě to zkopírovat. Skupina se jmenuje " prodej úplety - látky - nitě - galanterie paní se jmenuje Petra Desenská snad to najdeš😀
@palosek no právě že nevadí - asi ví, že si neponičí účes 😉. On teď brblá u softky se zipem. Kupovala jsem ho tady v galanterce a už je takový blbě se zapínající - musíš ho hodně dostrčit aby jezdec jel a on na to nemá trpělivost a prý ani učitelce ve školce to nešlo... Tak má bundu přes hlavu a je spokojenost na všech stranách🙂
A moc děkuju za pochvaly, doufám že ptáčci se v hnízdě neutopí s prvním pořádným deštěm, přecijen na soft to moc praktická kapsa neni...😉
narazila jsem na seznam ottobre střihů - jen si najdete, co vás zajímá - např. tričko pro kluka a vyjedou vám všechny střihy na trička a k tomu, ve které ottobre to máte hledat
http://hobbyhouse.in.ua/ottobre/main.html

@jieff - jůůů. ty ptáčci jsou boží 😉 🙂