icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
27. apr 2015

@jieff - jůůů. ty ptáčci jsou boží 😉 🙂

macin73
27. apr 2015

Hurá, nová stránka (a taková pěkná 😵 ) - takže můžu vložit moji obyč šolichačku 😕 (po těch krásách o stránku dříve). Pro mě tak trochu premiéra, neb jsem konečně poprvé střihla do Lille. Myslela jsem, že dcerku ukecám, že to bude mít triko na klasické nošení, ale "nene, maminko, chci k tomu i kalhoty, abych mohla ve sluníčku a duze spinkat" 😉. Jen nejsou lidi, aby našli vhodný střih, neb se dítko zase o kousek vytáhlo.

anastazieb
27. apr 2015

@jieff nádherná! Ten petrolejový soft je krásný...

jieff
27. apr 2015

holky moc děkuju za pochvaly, to se mi bude hezky spát!🙂

zuzkasim
27. apr 2015

@jieff No ne, ta je skvělá! To hnízdo snad i někdy pajcnu, krásný nápad!

a_lexa
27. apr 2015

@jieff jůů krásná je. A ti ptáčci v hnízdě jsou super nápad. 🙂

macin73
27. apr 2015

@jieff ta kapsa s těmi ptáčky je fakt povedená, s dovolením ukládám a možná pro prcka časem pajcnu, pokud se zadaří...

kuna
28. apr 2015

@koki_melo ta je krasna! Nechces prodavat navrhy na bundy? A bych koupila 😀

@jieff ty ota ata jsou uzasny! A rozsirovani znam, jednou jsem rukavy mysela strihnout znovu 😉

alenf
28. apr 2015

Dokončená k pánskej červeno čiernej bunde aj dámska softshellová bunda,fotky trochu zle,ale je zamračené.

kuna
28. apr 2015

@jieff v tom predchozim prispevku jsem myslela ptacata a ne ota ata 😀 To jsou ty mobily 😉

@alenf uzasna, obdivuju vypracovani!

jieff
28. apr 2015

@kuna chvilku jsem na to koukala ale pak mi to doslo - švagrová mi podobný šifry posílá často 😉 Mě se naštěstí podařilo automat vypnout. 😎

jieff
28. apr 2015

@alenf ty tvoje bundy jsou tááák promakaný! Smekám!

kuna
28. apr 2015

@jieff ja bohuzel automat vinit nemuzu, toto mely na svedomi me prsty 😀

a_lexa
28. apr 2015

@alenf Nádherné, jednoduché, přecizní. Jsi prostě dobrá. 🙂
@kuna A já tu přemýšlela co jsou ota ata - dokonce jsem se ještě podívala na předchozí strany jestli jsem něco nepřehlédla. 😀

palosek
28. apr 2015

@koki_melo kabátek je krásné pestrý, jarne veselý... Za mně 100 bodou. 😉 Ten typ mám ráda. Danči jsem delala flisovy ve cca dvou letech,i sestřence do Slaného pro dcerku. 😀

palosek
28. apr 2015

@jieff ptačí bundička 😵 😵 😵 Prosím tě, a synovi nevadí oblékání pres hlavu? Dcera to děsne nerada. 😉

sislik2010
29. apr 2015

Od tématu.
Bavily jsme se tady o oční operaci. Mám ji nakonec zasebou. Poprvé ji dělat nemohli, měla jsem trhlinu na sítnici, tak ji opravili laserem. Včera mě docent Stodůlka vložil novou čočku před moji vlastní. Je to nepříjemné, ale dá se to vydržet. Týden se kapou antibiotyka a tři týdny kortikoidy. Ty se postupně snižují, nejprve 3 x denně pak 2x denně a poslední týden jednou denně. Kapou se stejné kapky jako při laserové operaci.
Vidím ještě trochu rozmazaně, ale vidím bez brýlí. Večer to byl divný pocit - měla jsem jít spát a nemohla jsem si sundat ani čočky ani brýle. Byla jsem dost nervozní, tak jsem chvilku chodila ve slunečních a ty si potom položila na noční stolek.
Omlouvám se za spam - ale třeba to bude někoho zajímat. 😀

crawler
29. apr 2015

@alenf Nádhera! Mohu se zeptat (klidně do IP) za kolik je šiješ a jaká byla ca spotřeba na tu dámskou velikost (vypadá to na nějakou klasickou vel. ca 42/44?).Já jen, že jsem teď naceňovala taky dámskou softku, tak by mě zajímalo, zda nejsem úplně mimo mísu😀 Děkuji 😵

ja028
29. apr 2015

@alenf tá je perfektná, perfektné prepracovaná

sinala
29. apr 2015

neviděli jste někde pruhovaný úplet limeta bílá nebo limeta šesá?

sislik2010
29. apr 2015

@sinala toto mají na fb. Ale píšou jen zeleno-šedý naživo jsem ho neviděla.

sinala
29. apr 2015

@sislik2010 a kdo to má, prosím?

sislik2010
29. apr 2015

@sinala nejde mě to zkopírovat. Skupina se jmenuje " prodej úplety - látky - nitě - galanterie paní se jmenuje Petra Desenská snad to najdeš😀

daisyr
29. apr 2015

@jieff parádní bundička, ptáčci nemají chybu!
@kuna super outfit, jako vždy hezké nápady!
@alenf kochám se tvými bundami, propracování na 1*
@macin73 mně tato látka na obrázku nezaujala, ale tričko z ní je super!
@koki_melo krásná bundička, máš super nápady!

jieff
29. apr 2015

@palosek no právě že nevadí - asi ví, že si neponičí účes 😉. On teď brblá u softky se zipem. Kupovala jsem ho tady v galanterce a už je takový blbě se zapínající - musíš ho hodně dostrčit aby jezdec jel a on na to nemá trpělivost a prý ani učitelce ve školce to nešlo... Tak má bundu přes hlavu a je spokojenost na všech stranách🙂

A moc děkuju za pochvaly, doufám že ptáčci se v hnízdě neutopí s prvním pořádným deštěm, přecijen na soft to moc praktická kapsa neni...😉

sufik1
29. apr 2015

další várka softek. Ale žralokovi asi udělám nové zuby...

sufik1
29. apr 2015

narazila jsem na seznam ottobre střihů - jen si najdete, co vás zajímá - např. tričko pro kluka a vyjedou vám všechny střihy na trička a k tomu, ve které ottobre to máte hledat
http://hobbyhouse.in.ua/ottobre/main.html

zuzkasim
30. apr 2015

@sufik1 Oj, ty jsi starší ročník? Já se s azbukou nepoperu, ale překladač snad pomůže, takový seznam by se hodil.

sufik1
30. apr 2015

@zuzkasim rekla bych, ze jsem mladsi nez ty, ale holt jsem se pilne ucila nejen anglicky a nemecky a azbuka mi problem opravdu nedela 🙂

zuzkasim
30. apr 2015

@sufik1 Tak to upřímně obdivuju, já se s jazyky dost peru, ač se učit snažím stále.