Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h ahoj chcem sa opýtať aký strih používaš? Sú krásne aj ja chcem už začať šiť 😀
ahojte chcem sa opýtať nemáte niektorá na predaj snappi sponku?
@ivuska.h plienky sú superluxusne🙂 !!! @season trika a soft súprava perfis, vlastne všetky vytvory parada. Ja nejak nestiham. Malému idu zubky a furt by sa len nosil... Otázka OT, pomáhajú tie jantarove koralky? Mame olej jakoubek( či ako sa to volá) no chcela by som skúsiť tie koralky, @aerin, tvoj maly ich má na foto, funguju u neho?
Tady zase přibylo spoustu krásných výrobků!!!
@dankakk tak u nás se zuby ve velkém řeší od 5 měsíce do teď (skoro 14měsíců) a zkoušela jsem volně prodejná homeomatika na zoubky, ale to ani ťuk, tak teď už to hodně vygradovalo, tak jsem navštívila homeopatku a ta nám předepsala něco jiného na míru a zdá se zatím, že mu to zabírá.
@animal podražilo všechno tak nějak cca o 10-20 kč. to, co jsem dřív posílala doporučeně a bylo za 48, tak dnes je za 64. ale i velké bělíky stejně tak podražily, ale u vyšší částky už ta dvacka tak nebolí...
@tinusiatko hih...jestlimyslíš Ivin střih na plenky, tak ten ti určo neprozradí - plenky Anavy jsou její 😉
Jinak já momentálně louskám dopis pro Ježíška od manži - zakódoval mi tam různý indicie a já abych věděla, co si přeje, takmusím googlit a googlit a goooglit 😀 je to hračička 😀
holky dík za pochvalu! @aerin já trénovala překryvy, protože climayarn je tmavý a já šiju pro holky, tak abych tam mohla vrazit víc toho barevného (asi růžového 🙂) fineribu. A softí kompletek je super!
@season taky moc hezký!
@ivuska.h pleny radši nekomentuju, fakt nádhera! Úplna duhová barevnice!
@crawler manžel teda riskuje, co kdybys to rozluštil blbě 🙂
doufám, že nejdu s křížkem po funuse, ale hodila byste mi někdo odkaz na mylly hromadku? Kdyz mi to bodyčko tak hezky šlo, tak přemýšlím o merinu (to je z mylly, žejo, nepletu si to? mám v těch hromadkách už trochu gulajš 🙂)
@kuna 😉 barevné merino je z mylly odkaz:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
klidně si tam doplň sloupeček, co by se ti líbilo, když se naplní minimum (většinou 2m), tak objednáme 🙂
ty máš také OL?
@daisyr nic se neděje! 🙂
@ivuska.h tak si třeba aspoň tu jednu koupí a stejně - třeba máš nějaký tajný vychytávky a fígly při šití 😉 prostě kopie nikdy nebude originál 🙂
@kuna nó, on spoléhá na to, že ho dobře znám 🙂 všechny 3 věci už jsem rozluštila, ale 2 jsou beznadějně vyprodané - jde o knihy, takjedině šance v antikvariátech :-/ jenomže tady žádný nemám a ty nejbližší jsou malý ☹
@maryol ja mám tiež starý veritas, z roku 1980, a veľmi uvažujem, či kúpiť overlock, lebo niektoré látky by potrebovali pekné šitie- a orezanie, lebo niektoré úplety sa riadne vlnia... ako to riešiš?
@crawler no knížky to je věčný boj. Manžel když studoval na ČVUT, tak se snažil si nechat co nejvíce skript a knížek z roku raz dva, protože jsou k nesehnání a jsou kvalitní. Zaplatil raději poplatek za ztrátu knihy (zrovna to ale cenově navyšovali), tak jsme knihy scanovali a "ztratil" jen ty nejdůležitější 😀
@mehlo fakt? no tak já teda koupim u mráze tu silnou tmavě modrou a slabší oranžová přijde jen jako ozdoba na kolena...
@ivuska.h kopíruj kopíruj, zítra ti je seberu 🙂
VTC - stále nic, nenapsali, kdy to pošlou...
lama - dnes je vebku hnusně, tma jako v podvečer, šero...takže bych musela fotit opět s bleskem, ale @lillyzelvicka naštěstí vyfotila krásně, moc díky!
no a deka z lamy...aby ji mohl Jiřík už používat, jen jsem ji objela na overlocku a v pohodě, spal s ní, nepelichá to, chlupy nelezou, drží to...no a rozhodla jsem se to ještě "zkrášlit" lemovací gumičkou...a výsledek - mám černé ruce, jak ta gumička pouští, vypadá to blbě, takže to budu párat (naštěstí jsem to jen našpendlila a 2* ušila asi po 20 cm a párala...), nicméně jsem zvědavá na Stoklasí širokou saténovou lemovací 3 cm stuhu (je na poště, přišlo dnes - asi, nic jiného nečekám), abych ji neměla zbytečně a Janinu deku taky jen neobšila na OL 😀 😀 😀 Jsem si radši měla číst 😀 😀 😀
máte nějaký tip na reflexní pásku? našla jsem si u stoklasy takovou nažehlovací asi 25mm širokou, prý se dá buď nažehlit nebo přišít, co je lepší?
@michamicha jedna páska se dá nažehlit a jiná se dá našít, jedna a ta samá to není 🙂 (Aspoň podle toho, co měli na VTC)
mám nažehlovací 25 mm a jsem maximálně spokojená. @jarakr má 50 mm nažehlovací a má super sloníky na softshellkách, vystřižené z té pásky podle nějaké vánoční formičky. Vystřihává se z toho moc dobře, dobře to vypadá...s našívací páskou nemám žádnou zkušenost. Nažehlit se to dá na ušité věci, našívat to půjde špatně, to jen při šití.
tak na toto som sa tesila,nadherne vecicky tu kazdy den prihadzjete a s nadhernych latok 😵 😵 😵 ,ja som prvy krat pozrela mylly no a ty kokso dokonale latky,to sa hromadke znova nevyhnem 😅 ,tesim sa ze som nadabila na tuto diskusiu fakt sice miniem penazi,lebo vsetko ma laka,ale kolko inspiracie tu davate...uzasne,dakujem
jo a sila som dokonca aj ja tak sa idem pochvalit 😅 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/papajka7/alb...
@medvi11 super díky, ta stoklasí je tato http://www.stoklasa.cz/reflexni-nazehlovaci-pas... jsem si to teď pořádně přečetla a tahle je asi jen nažehlovací, ten zbylý text je nějaký všeobecný ke všem reflexním prvkům 😅
tak jsem objednala ten šusťák a vzala jsem i fleece, když ho tam mají se slevou 🙂 teď už jen tu reflexní pásku, vatelín a nitě a můžu začít šít 😎 střih mám z burdy jak jsou tam teď ty oteplováky, akorát ho trošku musim poupravit, aby se daly nohavice zkrátit, protože vel. 98 by Vojtovi byla mega velká, ale to nějak vymyslím 😎
chystám se šít kuklu pro Petulu z toho MTX merina a nevím, jestli mu to bude na zimu stačit, nebo pod to mám dát ještě berana? Jo a ještě jednu věc-trošku OT- Petula si novou zimní bundu zašpinil od nějakýho šmíru nebo co asi od našeho auta a já nevím co na to použít. Poradte. Dík

michamicha- právě přišel balíček a jsem docela zklamaná. Asi určitě to není ta silnější, je to hodně tenký, ale účel to snad splní.