Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ghostsgirl Ne, nikoho to tu neotravuje, spíš v 99% mají zákazníci nereálná očekávání co se ceny týče. Něco jiného je šít pro svoje dítě, kdy to člověk dělá s láskou a pro radost toho dítěte a ještě to nemusí být ve všem úplně dokonalé, něco jiného je zkusit si to spočítat časově a dělat pro zákazníka, kde se očekává perfektní zpracování i to, že to bude dobře sedět. Je to opravdu docela komplikovaný kostým, já osobně bych ho odhadla tak na 2tis Kč za práci + materiál. Většina holek tady jsou samouk, nezkoušela jsi nějaké krejčovství ve městě?
@ghostsgirl souhlasím se @zuzkasim jen bych ten časový odhad viděla hůře - Vykomunikování mír a rozměrů (cca 1,5hod.), tvorba střihu až po vystříhnutí odhadem 5hod., příprava materiálu (stříhání,stříhání výztuh, nažehlování) cca 2hodiny, samotné šití bych viděla (vzhledem k tomu,že by to byl prototyp pro každou z nás) 10-12hodin šití (mnohem jednodušší bundu dětskou šiji 8,5hodiny) - takže těch 12hodin je možná hodně optimistický a reálnější by bylo 15hodin včetně párání a přešívání...Celkem hrubý odhad doby práce 23-25hodin + cena materiálu včetně zipu,výztuh apod. Jako třeba se tady někdo najde - ale spíš bych doporučila švadlenu v místě bydliště a přijít k ní s fotkou,probrat osobně představu,poměří si tě atd atd - takhle na dálku je to fakt složité - tím spíš,že většina tu má zkušenosti spíš s šitím na děti. Švadlena,která je zvyklá šít na zakázku bude pravděpodobně o dost rychlejší -má zkušenosti - u většina z nás tady ve skupině by to bylo tápání a pokus-omyl a tím se též nechci nikoho dotknout ...Jinak určitě neotravuješ,jen prostě laik vlastně nemá představu o složitosti výroby takového kousku, takže pak by nejspíš vycouval,když by vyslechl cenu🙂
@crawler Dakujem za odhad 🙂 Ja ratam s vysokou cenou a som ochotna ju zaplatit, len chcem aby to bolo pekne... Kebyze je mozne to objednat, tak nevaham, ale bohuzial vypredane vsade kde som pozerala... skusim este pogooglit mozno sa podari 🙂 A co sa týka nasich krajcírok v okoli, tie mali problem mi pomaly skrátiť sukňu a aj to pobabrali, takze to asi nebude cesta,,, Preto sa pytam TU, kedze mate aj ako take skusenosti ci nepoznate nejaku fakt sikovnu zienku, krajcírku, kostymerku, kohokolvek s kym mate dobre skusenosti 🙂 Som ochotna aj vycestovat v klude....
@ghostsgirl napadá mne jen @alenf 😉
@koki_melo nádhera, taky jsem si dneska objednala proužky. Jen nevím kdy se k tomu potom dostanu😞
Tak baby nasla som pani z Brna ktora presne take iste mikinky sije 🙂
@ghostsgirl neotravuješ🙂. Zkus dát poptávku na fleru http://www.fler.cz/fler-poptavky, zda by někdo neušil
@alenf Alenko, proužky jsou limitka HL, nádherně syté barvy, které se tak špatně fotí ☹ mám v plánu ještě šatičky pro holky, střih jako tyhle...ale delší pro tu starší, nějak jsem podcenila její výšku...a možná dlouhé pro sebe...ta růžovo-červená je vyloženě moje 😵 . Pro mimi budu šít neutrál, Kája tvrdí, že to bude kluk a bude se jmenovat Stella, nedávno to byla holka a měla se jmenovat Eda...tak ti nevím 😀
ženušky potřebuji radu/nápad.... co ušít desetileté holce na hlavu, když nemá vlasy? takový ty roztahovací čelenky jsou fajn, ale asi to bez vlasů nebude držet a vzadu by to vypadalo divně ... ona teď nosí takovej ošklivej tmavej šátek a tak bych jí chtěla udělat radost a páč nemám holky, tak vůbec neznám možnosti 😀
@bury ahoj, a čo tak pirátske šatky?
@bury Marci a ona je "po nemoci"? Pokud ano, tak si myslim, ze by klidne mohla ve skole klobouk nosit, ze na to budou koukat jinak, nez jako na vystrednost....myslim, ze v tom kloboucku by ji nemuselo byt takove horko jako v satku, ktery by si stahovala vzadu na krku, ze by to lip vetralo...
@bury co šátek vzadu pevně sešitý, něco jako toto http://www.altisport.cz/detske-satky/detsky-sat...
Může být s kšiltem nebo bez (možná do školy lepší bez, aby viděla na tabuli)
Baby máte strih na nejakú peknú letnú šatku na hlavu k šatičkám?Potrebujem na rýchlo ušiť Viki a nemám žiadny nápad,či plátno či uplet-je mi jedno...🙂

@sinala samozrejme si uvedomujem, ze cena by bola vysoka, viem si priblizne zratat, ze nielen praca, ale aj material na nieco take nie je lacný... no ale ja nikoho takeho nepoznam, preto som sa obratila na tuto skupinu, ci mi neviete niekoho poradit, pripadne ci prave tu niekoho nenajdem,kedze predpokladam, ze sa vyznate 🙂 Ked to tu niekoho otravuje, tak sa ospravedlnujem....