icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ghostsgirl
10. jún 2015

@sinala samozrejme si uvedomujem, ze cena by bola vysoka, viem si priblizne zratat, ze nielen praca, ale aj material na nieco take nie je lacný... no ale ja nikoho takeho nepoznam, preto som sa obratila na tuto skupinu, ci mi neviete niekoho poradit, pripadne ci prave tu niekoho nenajdem,kedze predpokladam, ze sa vyznate 🙂 Ked to tu niekoho otravuje, tak sa ospravedlnujem....

zuzkasim
10. jún 2015

@ghostsgirl Ne, nikoho to tu neotravuje, spíš v 99% mají zákazníci nereálná očekávání co se ceny týče. Něco jiného je šít pro svoje dítě, kdy to člověk dělá s láskou a pro radost toho dítěte a ještě to nemusí být ve všem úplně dokonalé, něco jiného je zkusit si to spočítat časově a dělat pro zákazníka, kde se očekává perfektní zpracování i to, že to bude dobře sedět. Je to opravdu docela komplikovaný kostým, já osobně bych ho odhadla tak na 2tis Kč za práci + materiál. Většina holek tady jsou samouk, nezkoušela jsi nějaké krejčovství ve městě?

crawler
10. jún 2015

@ghostsgirl souhlasím se @zuzkasim jen bych ten časový odhad viděla hůře - Vykomunikování mír a rozměrů (cca 1,5hod.), tvorba střihu až po vystříhnutí odhadem 5hod., příprava materiálu (stříhání,stříhání výztuh, nažehlování) cca 2hodiny, samotné šití bych viděla (vzhledem k tomu,že by to byl prototyp pro každou z nás) 10-12hodin šití (mnohem jednodušší bundu dětskou šiji 8,5hodiny) - takže těch 12hodin je možná hodně optimistický a reálnější by bylo 15hodin včetně párání a přešívání...Celkem hrubý odhad doby práce 23-25hodin + cena materiálu včetně zipu,výztuh apod. Jako třeba se tady někdo najde - ale spíš bych doporučila švadlenu v místě bydliště a přijít k ní s fotkou,probrat osobně představu,poměří si tě atd atd - takhle na dálku je to fakt složité - tím spíš,že většina tu má zkušenosti spíš s šitím na děti. Švadlena,která je zvyklá šít na zakázku bude pravděpodobně o dost rychlejší -má zkušenosti - u většina z nás tady ve skupině by to bylo tápání a pokus-omyl a tím se též nechci nikoho dotknout ...Jinak určitě neotravuješ,jen prostě laik vlastně nemá představu o složitosti výroby takového kousku, takže pak by nejspíš vycouval,když by vyslechl cenu🙂

ghostsgirl
10. jún 2015

@crawler Dakujem za odhad 🙂 Ja ratam s vysokou cenou a som ochotna ju zaplatit, len chcem aby to bolo pekne... Kebyze je mozne to objednat, tak nevaham, ale bohuzial vypredane vsade kde som pozerala... skusim este pogooglit mozno sa podari 🙂 A co sa týka nasich krajcírok v okoli, tie mali problem mi pomaly skrátiť sukňu a aj to pobabrali, takze to asi nebude cesta,,, Preto sa pytam TU, kedze mate aj ako take skusenosti ci nepoznate nejaku fakt sikovnu zienku, krajcírku, kostymerku, kohokolvek s kym mate dobre skusenosti 🙂 Som ochotna aj vycestovat v klude....

crawler
10. jún 2015

@ghostsgirl napadá mne jen @alenf 😉

alenf
10. jún 2015

@crawler no díííky 😀 ,tak ale na toto sa iste nedám nahovoriť a budem obdivovať tú čo sa toho chytí.Je to veľká piplačka a ja tiež pri Viki toho času ešte nemám toľko aby som sa s tým vyhrala.Je to veľmi náročné. 😉

koki_melo
10. jún 2015

...chvíli jsem o tom veselém kostýmku uvažovala, ale obávám se, že už by mě měli doma za totálního blázna...takže se radši vrhnu na polodupky 😉
A tady něco pro milovnice proužků 😵 .

sislik2010
10. jún 2015

@koki_melo nádhera, taky jsem si dneska objednala proužky. Jen nevím kdy se k tomu potom dostanu😞

ghostsgirl
10. jún 2015

Tak baby nasla som pani z Brna ktora presne take iste mikinky sije 🙂

sinala
10. jún 2015

@ghostsgirl neotravuješ🙂. Zkus dát poptávku na fleru http://www.fler.cz/fler-poptavky, zda by někdo neušil

alenf
10. jún 2015

@koki_melo super,prúžky sa ti hodia ,sú z lille?a už šiješ výbavičku?A čo budete mať babulku či chlapčeka k babám? 🙂

a_lexa
10. jún 2015

@saaralota Já dávám softky zásadně přes gumáky. Už se mi totiž stalo, že to po tom softu prostě nateče do boty a z boty se to natáhne na vnitřní stranu kalhot. Takže od té doby jedině přes. Jako občas něco provlhlo švem, ale to většinou když si kleknul nebo sednul. 😉

lenasss
11. jún 2015

Dnes mi vzali děti a prý si mám odpočnout,dojedou až zítra. Tak trošku dopoledního šití a teď jdu háčkovat.Ani nevíte jak já se nudím bez dětí za zadkem 😝 ale že mi ta pirátka dala zabrat.A ještě jedna bekovka ta už je u své nové majitelky

argo1
11. jún 2015

@koki_melo Like, like, like. 😵 Prouzky uzasne. Taky jsem dnes na jedno prouzkovane tricko strihla, ale dosiju ho odhadem za tyden 🙂

koki_melo
11. jún 2015

@alenf Alenko, proužky jsou limitka HL, nádherně syté barvy, které se tak špatně fotí ☹ mám v plánu ještě šatičky pro holky, střih jako tyhle...ale delší pro tu starší, nějak jsem podcenila její výšku...a možná dlouhé pro sebe...ta růžovo-červená je vyloženě moje 😵 . Pro mimi budu šít neutrál, Kája tvrdí, že to bude kluk a bude se jmenovat Stella, nedávno to byla holka a měla se jmenovat Eda...tak ti nevím 😀

bury
12. jún 2015

ženušky potřebuji radu/nápad.... co ušít desetileté holce na hlavu, když nemá vlasy? takový ty roztahovací čelenky jsou fajn, ale asi to bez vlasů nebude držet a vzadu by to vypadalo divně ... ona teď nosí takovej ošklivej tmavej šátek a tak bych jí chtěla udělat radost a páč nemám holky, tak vůbec neznám možnosti 😀

ucitelka70
12. jún 2015

@bury ahoj, a čo tak pirátske šatky?

koki_melo
12. jún 2015

@bury Klobouk?

bury
12. jún 2015

@koki_melo - s kloboukem by nemohla sedět ve škole.... teda mohla, ale asi by to vypadalo blbě 🙂 právě potřebuju něco takovýho decentního 😒

koki_melo
12. jún 2015

@bury Marci a ona je "po nemoci"? Pokud ano, tak si myslim, ze by klidne mohla ve skole klobouk nosit, ze na to budou koukat jinak, nez jako na vystrednost....myslim, ze v tom kloboucku by ji nemuselo byt takove horko jako v satku, ktery by si stahovala vzadu na krku, ze by to lip vetralo...

zuzkasim
12. jún 2015

@bury Holčička od nás ze školy měla částečně slezlé vlasy z odbarvování pramenů spolužaččinou maminkou, nosila pár měsíců pirátské šátky.

koki_melo
12. jún 2015

@zuzkasim šikovná maminka...to bych fakt měla radost... 😒

alenf
12. jún 2015

@koki_melo Klári a máš strih na tento klobúčik?Vyzerá byť dosť veľký,myslím hlboky,lebo Viki má bohaté vlasy a keď jej ich vyčešem do copu,chcem cop schovať do klobúka a ešte aj lem dookola je pekne široký🙂

ucitelka70
12. jún 2015

dnešná rýchlovka, poobede som si zmyslela, že k zajtrajšej oslave 4. narodenín ušijem mimona tričko, už dva dni len mimonov chce pozerať, tak trošku prekvapenia k darčeku bude

magdali
12. jún 2015

@lenasss Ahoj,nádherné čiapočky,môžem poprosiť o strih?...ak to nieje tajomstvo

lenasss
13. jún 2015

@magdali ta holčičí je pás o obvodu hlavy a vrch je větší kruh terý se nařasí a našije 😅 a kšilt mám z bekovky co mám doma střih. A ta pirátka je podle naši pirátky jen jsem dodala kšilt a vzadu jim to šupla na gumu,protože to zavazování jim vadí 🙂

kuna
13. jún 2015

@bury co šátek vzadu pevně sešitý, něco jako toto http://www.altisport.cz/detske-satky/detsky-sat...
Může být s kšiltem nebo bez (možná do školy lepší bez, aby viděla na tabuli)

kuna
13. jún 2015

@zuzkasim hustý, to bych maminku asi přizabila!

zuzkasim
13. jún 2015

@kuna
@koki_melo No tak já bych celkově nenechala svou dceru ve třetí třídě nikým barvit, pochybuju, že to bylo bez svolení její maminky, kdo chce kam... Ale já jsem na tohle asi divná a staromódní🙂

alenf
13. jún 2015

Baby máte strih na nejakú peknú letnú šatku na hlavu k šatičkám?Potrebujem na rýchlo ušiť Viki a nemám žiadny nápad,či plátno či uplet-je mi jedno...🙂