icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
2. nov 2011

@dankakk ja ti ani nevim...on je ma na krku od pul roku porad, zuby vnima nekdy min, nekdy vic...ale nemam srovnani bez koralku, takze tezko rict 😅 ale slusi mu, ne?😀

ivuska.h
2. nov 2011

Mám tu nové přebytky Mylly, jedna paní stornovala svou objednávku. Takže tu mám:

1 m limetkového oboulícu
0.5 m merino rib tyrkys
0.5 m merino rib hnědá
1 čtverec PUL sloni
1 čtverec PUL opice
0.5 m tričkovina puntík čoko/tyrkys (čoko velmi tmavá, skoro až černá)

Zájemci prosím pište jako reakci na tento příspěvek, kdo dřív přijde, ten dřív žere 😀

mehlo
2. nov 2011

@ivuska.h čau já bych chtěla ten limetkový oboulíc

season
2. nov 2011

@ivuska.h tak som ho nestihla ☹

mataharyy
2. nov 2011

@ucitelka70 Ahoj, prosím tě, náhodou návod k té veritasce nemáš? Já dostala starší veritasku bez návodu a jako amatér jsem v háji 😅

medvi11
2. nov 2011

@michamicha jo, vypadá to stejně, my jsme je brali z VTC, toto:
http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/70143/paska-reflex...

Jo a zipy by měly dojít zítra, posílají PPL balík, snad to už bude kompletní 😀 😀 😀

@caramilla - chceš to poslat už nebo počkáš na zbytek z wendy?

medvi11
2. nov 2011

@ivuska.h no taky jsem tu limetku nestihla ☹

stassy
2. nov 2011

@ivuska.h Jééé, já bych chtěla tu tričkovinu. 🙂 A na co je dobrý ten rib? že bych brala oba.. 😀

daisyr
2. nov 2011

@aerin prosím, z jakého merina jsi dělala ty kukličky? z ribu nebo oboulícu?

crawler
2. nov 2011

@daisyr na SK je zdarma příchozí a odchozí, ale ostatní jsou za poplatek - buď jednorázový a nebo, když je plateb víc a častěji, tak se to dá za nějaký poplatek zpřístupnit - teď nevím kolik /odhadem 500kč?/, ale to se radši zeptej...já si na ty platby v dolarech a eurech zřídila Paypal

aerin
2. nov 2011

@daisyr oboulic 🙂

terezita
2. nov 2011

@stassy z ribu jsem delala leginy na zimu.. pod softshellky.

animal
2. nov 2011

@aerin a už nějak putoval ten střih na kukličku k Caramille? - teda pokud jsem to pochopila dobře, že Car to pak dá na blog.

aerin
2. nov 2011

@animal jo na blog, az tak?😀
jeste ne, omlouvam se, vzdycky si vzpomenu az kdyz Z. spi a nemuzu ho jit hledat☹ tak si ho jdu vytahnout a dneska snad obkreslim!

daisyr
2. nov 2011

@aerin díky, ať vím, co objednat a na ten střih už se také těším 😉

aerin
2. nov 2011

holky ale musite si ho podle potreby upravit velikostne, jo?

animal
2. nov 2011

@aerin to je mi jasný, že to budu muset trochu upravit, to spíchnu nanečisto

caramilla
2. nov 2011

Tohle se fakt nedá, dneska teda nečtu 😠

@medvi11 Prosím balíček pošli, já v tom zbytku stejně nic nemám, myslím teda. Nebo jo? Kdy pošlou zbytek? Já spěchám dost urgentně na ty zipy!

@aerin Na strih stale cekam🙂))

@lillyzelvicka To udělátko na ty zpevňovače otvorů mám, mám obojí, co se braly ze stoklasy větší i menší ve více baleních, nevím, co je 5,5, mám to v pracovně, ale jestli chceš, pošlu, chceš to hned?

@ivuska.h U těch plínek máš teda jediný štěstí, že ty fotky jsou malý a nad těma 3 px teda neslintám! 😀 😀 😀

A šeříková lama se mi moc nelíbí, ale třeba si zvyknu 😅

caramilla
2. nov 2011

@aerin No tak mi napis, co to je za velikost, at vim, jak moc zmensovat a tak, treba nebude treba🙂 (mame stejne stare deti😉

aerin
2. nov 2011

@caramilla co je to za velikost...je to vykresleny z Bundles nejmensi kuklicky a vykreslovanim se to asi kapanek zvetsilo 😀
no a problem je ten, ze uz si nepamatuju, jak jsme to konkretne na Z. zvetsovaly nebo nezvetsovaly (chapejte, teta mi pomahala strihat vsechno to merino, asi 10 kuklicek asi ve 4 velikostech a ja uz fakt nevim 😅)

aerin
2. nov 2011

ale verim ze si poradite 😵

caramilla
2. nov 2011

@aerin jasne, prvni varku usiju z hadru na podlahu nebo "prošlejch" trenclí po mhd 😀 😀 😀

ucitelka70
2. nov 2011

@mataharyy , mám samozrejme, zajtra ti pohľadám, a prefotím návod.... čo konkrétne potrebuješ k návodu?

ucitelka70
2. nov 2011

@mataharyy pošli do IP email adresu

ivuska.h
2. nov 2011

@caramilla Nj, když ono je to tady tak blbě malé a do fotoblogu si to dát nemůžu, protože by mi ho zas blokli 😖

caramilla
2. nov 2011

@ivuska.h 😀 No, tak Fotoblog tu máme zablokovaný skoro všechny my šikovné, že 😀 😀 😀 Já fakt nemám nic jinýho na práci, než přes fotoblog prodávat zboží 😀 😀 😀

mehlo
2. nov 2011

stačí jen jedna vrstva merina na kuklu na zimu? ještě jsem žádnej takovej matroš neměla, tak proto se tak blbě ptám

stassy
2. nov 2011

@mehlo Myslím, že do našich klimatických podmínek jo. 🙂 Starší dcera nosila merinu kuklu vždycky celou zimu v pohodě, když bylo pod nulou, dostala přes hlavu ještě kapucu od mikiny. 🙂

mehlo
2. nov 2011

@stassy jo já to taky myslela tak, že stejně většinou bude mít na hlavě kapuci od bundy

lillyzelvicka
2. nov 2011

@caramilla je udělátko už mám.Jsem objevila mamčiny zásoby a málem mě kleplo.Jsóu v nich hafo baby rolandů i barevných průchodek a různých cvoků.Že já si je kupovala 🙄
@ivuska.h plenky luxusní