icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
22. jún 2015

@lenasss no teda, môžem podať lotériu, myslela som, že ty budeš prvá, čo tie ponožky ušije

ucitelka70
22. jún 2015
ucitelka70
22. jún 2015

a toto je dobrý nápad pre dievčatá http://www.bimbambuki.blogspot.de/2012/05/neunu...

lenasss
22. jún 2015

@ucitelka70 jsem je musela zkusit. Já jak k tomu hned nesednu tak to už neušiju nikdy 😅 .Nebo mi to nedá spát 😀 😀

wosk
22. jún 2015

holky, nedělá/nebude dělat někdo objednávku na soft? Něco málo bych upotřebila 🙂 Díky moc za případný odkaz.

marbenka
23. jún 2015

Přemýšlím, že bych prodala coverlock brother 2340cv, je z druhé ruky, šiji na něm od srpna. kromě imbusáku má vše. Neměla byste některá zájem? cena 9000,-. . Jsem s ním spokojená, ale pokukuji po profesionálním z vrchu krycími stehy...

kaculev
23. jún 2015

Ahoj, nemáte prosím tip na šitý dárek pro učitelky do školky?

jieff
23. jún 2015

@kaculev pouzdro na tužky, jednoduchá nákupní taška, neceser, pytlíček s levandulí... Ale šít to asi nebudu, dáme jim kytku 🙂

petkaach
23. jún 2015

@kaculev mě napadlo ušít jim obal na knížku, ať si v létě relaxují u četby🙂

kaculev
23. jún 2015

@jieff
@petkaach díky za tipy - něco z toho vyberu - nákupní tašku jsem už zvažovala. A nebo na poslední chvíli v zoufalství poběžím někam pro tu kytku 😀

bury
24. jún 2015

@lenasss - ponožky vypadají fakt suprově 😉

bury
24. jún 2015

Tak já po dlouhé době taky něco přidám - včera jsem měla den bez dětí, tak jsem se trošku vybavila na léto - motorová myš nejsem, sukně už jsem měla nastříhaný 😉
Poprvé jsem dělala ten válcový lem (nebo jak se to jmenuje 😀 ) a šlo to dobře.
No a kraťášky pro staršího, ještě chci ušít stejné mladšímu.

trulka999
24. jún 2015

Ahojte, mala by som jednu prosbu na vás. Nemáte doma niektorá lastin ? Potrebovala by som nejaké 2 m . Samozrejme, že kúpim. Dakujem

jieff
24. jún 2015

@bury krásný! pěkněs relaxovala 🙂

zuzu_epona
24. jún 2015

@trulka999 Určite majú v detivbavlnke: http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... samotný lastín, od piatku majú síce dovolenku, ale to stíhaš 😀

lenasss
25. jún 2015

Pro paní učitelky do školky 🙂
Holky prosím vás potřebuji ušít kravatu pro kluky a manžela na svatbu a nevím jak vyřešit zapínání pro kluky,starší už by mohli mít na zavazování,ale Tobiášek by měl mít nějaké zapínání.Nenapadá vás něco???

trulka999
25. jún 2015

@zuzu_epona dakujem

sislik2010
25. jún 2015

@lenasss tak jak to mívají vojáci. Kravata je uvázaná a vzadu se zapíná na gumičku s knoflíčkem😀.
Dokonce se to i prodávalo - za dávných časů jak by řekla moje dcera (za komunistů)

lenasss
25. jún 2015

@sislik2010 Tak pro mě to jsou taky dávné časy 😀 Moc si z toho nepamatuji,jsem byla moc malá 😀 😀 ale to je dobrý nápad,děkuji

torticky002
25. jún 2015

Maminky, predám látkové plienky 20ks, za 12 eur. Použivali sme ich iba pod hlavičku do postielky, od narodenia sme len na jednorazových. Su len opraté. Info v správe 🙂

bury
25. jún 2015

@jieff - no, akorát jsem si u toho oddělala řezací kolečko 😝 a náhradní nemám, takže jsem trošku naštvaná - sama na sebe, jaký jsem pako.

sislik2010
25. jún 2015

Přidávám foto vestiček pro holky. Kdybych Verunce neslíbila vestičku z medvídka, tak se na to vyprdnu. Aplikace ne našívaly dobře, ale sešívat to šlo špatně. Vůbec to neklouzalo pod patkou. Ale holky z nich mají radost. Ještě jedno letní tričko co jsou nakonec šaty😀. jinak šaty už ve školce stihla zasvinit od barev. Dolů to nejde.😤 Ušito víc nafoceno nic.

sislik2010
25. jún 2015

Ještě dotaz na ty co šily deku. Prošívá se než olemuju, lemuju rovným a ne šikmím proužkem a když dám dospodu flecce, už nemám dávat vatelín?
Díky.

kamishek
25. jún 2015

@sislik2010 já prošívala před olemováním a lemovala rovným proužkem... když dáš dospod fleece a tloušťka ti stačí, tak je to podle mě v pohodě 🙂 ale profík nejsu, šila jsem zatím jen jednu deku 😉

bury
25. jún 2015

@sislik2010 - určitě prošívat před olemováním, pak olemovat rovným proužkem, šikmým by se ti to myslím kroutilo. No a vatelín záleží na tobě, jak to chceš mít silný 😉

sufik1
25. jún 2015

já šiju, ale nestíhám fotit. Tak aspoň fungl nové taštičky crossbody

ucitelka70
25. jún 2015

@sufik1 krásne tašky, a kde si bola stratená? dlho si neprispela

sufik1
25. jún 2015

@ucitelka70 3 děti a hlavně ty malý přestávají spát a já krutě nestíhám....

anastazieb
25. jún 2015

@bury objednej si kolečka z aliexpressu... Jsou za pár korun a úplně stejný, jako ty za 200 Kč 😉

flapi
25. jún 2015

Prosím pěkně, poraďte jak na tu zatracenou lemovací gumičku. Ať dělám co dělám, strašně se mi napíná. Napadlo mě snížit přítlak patky, ale můj stroj to neumí. Díky za jakoukoliv radu