icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
18. júl 2015

Pár letních tašek..... Hokus pokus .. 😀

petkasv
19. júl 2015

Holky zdravím 🙂 po delší odmlce 🙂 ráda bych vás některé pozvala na akci Dítě na těle, loni některé z vás byly, tak by třeba rády šly i letos 🙂 kdo budete chtít registrujte se na webovkách 🙂 ráda vás uvidím, dám odkaz i na českýho koně, registrace se rozjela minulý týden a už mám přihlášených 200lidí, je to paráda 🙂 snad letos nezmokneme 🙂
Těším se, že někoho potkám 🙂
P.

idris
21. júl 2015

Ahojte babule prosím poradte aký je rozdiel medzi fleecom a polar fleecom ? Sú aj iné ?

krásne krásne dielka

barcav
22. júl 2015

@lenasss nádhera

jieff
22. júl 2015

@idris nejsem si uplně jistá, tuším, že Polar flees by neměl žmolkatět - ale někdy to uvádějí různá jména u stejných. Spíš se zeptej přímo tam kde budeš kupovat...Ale třeba holky napíšou něco jiného...

jitavlad
23. júl 2015

Ahojte, nemáte některá Janome sew mini na prodej? Už koukám po dárku k narozeninám pro dceru 🙂
Díky moc
Přidávám fotky některých masek pro děti do školky. Byla to fuška 🙂

sinala
23. júl 2015

@jitavlad tak ty jsou 🙂

lilly2711
23. júl 2015

Ahojte, idem vas tu po dlhej dobe trosku zaplavit fotkami... :D
Robim vybavicku pre neter, caka chlapceka v septembri, tak ma tak nejako kopla muza a cosi som posila.
Tych fotiek bude asi o cosi viac :D a dalsie veci mam uz v hlave, takze len vyrobit 😵

ucitelka70
23. júl 2015

@lilly2711 nádherné vecičky, krásne látky, výšivka tiež 😉

kuna
23. júl 2015

@lilly2711 to je krása! A máš nový vyšívací stroj?

@jitavlad ty jsou parádní! A nad mini sew jsem zrovna dneska přemýšlela, jestli už letos, nebo ještě počkat (počkat, letos bude mít teprve 5) 😉

alenf
23. júl 2015

@lilly2711 ahoj Lilly máš to úžasné,čistá práca,padla mi sánka :D !!!!Si pre mňa neskutočná inšpirácia!!! 😉 Palec hore a vysoko :D

lilly2711
23. júl 2015

@kuna vdaka. Nie nemam novy stroj, mam rovnaky uz 4 roky, ale nevedela som si najst sposob ako spevnit upletovu latku, aby mi vysivka pekne sedela a lahko sa vysivalo a este som sa nevedela odhodlat na vysivaci software, ale aj to som pokorila a uz to ide. Teraz pouzivat odstrihavaci papier, ktory zalozim do ramceka, zvlhcim ho a nacapem latku, co chcem vysit , ta sa prilepi a ja vysivam. Po vysiti to opet zvlhcim, lepidlo pusti, latku odstranim a zvysky poodstrihujem.
@alenf dakujem, mne sa sije dost lahko, ked uz mam predstavu v hlave. Obcas sa mi stane, ze zbadam na nete latku a hned viem, co z nej a ako a s cim kombinovat a potom to uz ide lahko.

bury
24. júl 2015

@lilly2711 - jásám 🙂 🙂 nádhera, jako vždy 😉 takových fotek klidně sto 😵

komisakpd
24. júl 2015

ahojte, chcela by som usit prehoz na detsku postel....potrebujem poradit aky druh latky, co ako vypln ci ako to mam nazvat.....a tiez ci neviete o nejakych detskych motivoch...v tychto nadrozmernych velkostiach

dakujem

jitavlad
24. júl 2015

@kuna Moje dcera bude mít šest a strašně jí baví se mnou tvořit a na mém stroji ji nechat šít nemůžu, tak to chci zkusit 🙂

crawler
24. júl 2015

@jitavlad úžasné! 😵
@lilly2711 ááá, měla by jsi přispívat povinně 🙂 Je to nádherné všechno 😵

lilly2711
24. júl 2015

@crawler dakujem velmi pekne, teraz urcite este nieco popridavam, mam nastrihane asi 20ks, musim vyuzit, ze nemam doma dve deti, inak by to vobec neslo 😝

saaralota
26. júl 2015

@lilly2711 Nádhera 🙂

papajka7
26. júl 2015

@lilly2711 fakt nadhera 😵 😵 😵 😵 ,pripada mi to dokonale 😉

baby zo slovenska surne potrebujem cesky bambusovy fliz,nema niekto zasoby?

mehlo
27. júl 2015

@lilly2711 úžasné, naprostá bomba 😉

Děvčátka jdu s prosbou. Kamarád si roztrhl tenkou softshellovou bundu na kolo a chce to spravit, ale já mám jen silnej softshell a ten mu tam dát nemůžu. Prosím můžete někdo postrádat kousek černého softu, tak 30x20 cm? Díky

dankakk
27. júl 2015

Baby nestiham vas😟.... Sijete krasne najkrajsie🙂 prosim poraďte mi, potrebujem urobiť olemovany okraj na overlocku taký nariaseny... Ako na to? Vdaka

sislik2010
27. júl 2015

Tak teď jsem opravovala sousedce šaty. Koupila si na svatební párty šaty za 2000 po internetu. Prsní záševky směrovaly někam pod bradu a při rozpárání podšívky jsem se nestačila divit. Sešíváno ruznejma barvama, řetízky z overlocu neostříhané no hrůza. Dokonce i z venkovní strany prolízají nitě ven. To jsem vyfotila. Tak tak se šije za peníze ne jak tady vše pintlich. Nitě osťríhané, vše začištěné. Pár fotek pro ilustraci.

ucitelka70
27. júl 2015

potrebujem súrne strih na miminkovskú čiapočku, naša malá palculienka má obvod hlavičky 33,5, všetky čiapky jej lietajú, neviem dohľadať strih ani link na zaväzovanie, pritom viem, že som ešte ja dávala ostatným linky, a teraz ked potrebujem, nenajdem. Prosímmm

sislik2010
27. júl 2015

@ucitelka70 na Ootobre
http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/Hat.pdf Ten by se ti nelíbil?
Volně ke stažení

ucitelka70
27. júl 2015

@sislik2010 presne tento štýl som hľadala, vďaka, z ottobre mám zimnú čiapku, nevedela som o tejto miminkovskej

bury
28. júl 2015

@mehlo - já mám akorát šedej 😒

@sislik2010 - no nekup to za ty prachy, že jo 🙂 já se vůbec divím, že někdo kupuje šaty přes net. přeci jenom dost záleží na tom, jak sedí....

jieff
28. júl 2015

@mehlo taky jen šedej nebo červenej a zrzavej

sislik2010
28. júl 2015

@mehlo já mám i černej i šedej tmavě. Ten s upletem

mehlo
28. júl 2015

@bury díky, potřebuju černej.
@jieff díky
@sislik2010 díky. Píšu IP.

a_lexa
28. júl 2015

@ucitelka70 velká gratulace k vnučce, ať se jí i mamince daří 🙂
@jitavlad waw úžasné 🙂
@lilly2711 překrásné 😵 😵 ..a ty výšivky jsou něco nového.....ještě jsem je u tebe neviděla, co máš prosím tě za stroj. Áááá už to čtu - 4 roky už ho máš. 😉 Jinak pěkná profilovka.