icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
28. júl 2015

kalhoty a zase kalhoty🙂

barcav
29. júl 2015

tak konečně mám po dlouhé době čím přispět 😀 trocha praktického šití na cesty před dovolenou, cestovní polštářky na pás, kapsář na knížky mezi autosedačky a ochrana na sedačky

barcav
29. júl 2015

@jitavlad boží fakt 😵 😵 😵

@lilly2711 krása krása 😵

kuna
29. júl 2015

@barcav výborné nápady, taky máme před dovolenou 🙂. A jak máš uchyceny ty ochrany sedadla nahoře? Já dávala popruh nebo gumu okolo tyček opěrky, ale u tebe mi to přijde nějak zastrčený...v té látce jsou nahoře díry?

barcav
29. júl 2015

@kuna děkuji, je to také na gumu, jen jsem jí střihla kratší, tak aby to tak nepnulo zastrčila jsem ten okraj pod ty plastový obručky

kuna
29. júl 2015

@barcav díky za názorné foto, už chápu 🙂

a_lexa
31. júl 2015

@barcav polštářky mám, ale ten kapsář na knížky je super nápad - to musím mít. 😉 pěkné to máš. 🙂

torticky002
31. júl 2015

Predám látkové plienky, kupované v obchode Pred deti. Plienky neboli používané iba pod hlavičku do postielky, su čisté, opraté, vhodné pre látkovkárky, Viac info v správe, môžem ich aj odfotiť. Predávam 20ks za 11 eur plus pošta.Rozmery: 77x69 cm.

alenf
1. aug 2015

Baby potrebujem rýchle pomôcť tie ktoré šijete podšité tašky prosím poradte či dajte odkaz na link -robím tašku s 2 ušami a podšívkou a zipsom.Pásy,z ktorých sú šité uši boli doteraz našívané na hornej latke,čo nebol problém vytvoriť pekne ucho,ale teraz chcem,aby ten pas cely okrem ucha bol skovaný medzi podsivkou a latkou a trcalo by pri zipse len ucho.Ako to poskladať a ušiť?Neviem to lepšie napísať,snad sa z toho dá dačo pochopiť.

veronik77
1. aug 2015

@alenf Jestli jsem pochopila, tak bych sešila lícem k sobě vrchní část a podšívku po horním okraji a mezi to všila pás (do lícu bude koukat ucho) a pak přetočila přes díru v podšívce... snad to pomohlo 🙂

palosek
2. aug 2015

@alenf
@veronik77 Veru to popsala úplně přesně, takhle jsem to taky dělala. Jen ti nevím, jestli to u zipových neni trochu jinak.uším někdy vyzkoušet.

alenf
2. aug 2015

@veronik77
@palosek kocky dakujem,uz som na aký taky spôsob prišla,dumala som nad tým skoro 2 hodiny :D

lilly2711
2. aug 2015

Ahojte, tak pridavam slubenu dalsiu kopku veci usitych pre neter a jej babetko a na cas asi posledne veci, vzhladom k tomu, ze manzelovi v piatok rano nahle zomrel otec ☹ takze smutime.... a ja ostanem teraz sama s dvoma detmi doma, manzel leti na SK na pohreb a vracia sa s detmi buduci tyzdne a to nam hned potom zacina skola, treningy a pod. takze sitie pojde bokom.

daisyr
2. aug 2015

@lilly2711 parádní věcičky! Chtěla bych být tím miminkem... nebo snad raději maminkou, abych se tím mohla kochat!

sislik2010
2. aug 2015

@lilly2711 zírám, slintám, vzdychám. Fakt klobouk dolů. 😀

alenf
2. aug 2015

@lilly2711 Zuzi už som to raz chvalila,ale pochvalim opäť :D,lebo to máš krásne a dá sa na to pozerať stále dokolečka a lúštiť čo a ako máš šité 🙂,úprimnú sustrast...

sufik1
2. aug 2015

@lilly2711 ještě 😵 😵 😵 😵 😵 na ty tvoje věci se tak krásně kouká

snehovavlocka
3. aug 2015

pozerám, že tu už sa len samé profíkovské fotky pridávajú....
ani neviem, či vôbec pridávať tie svoje 😅 😅 😅

jieff
3. aug 2015

@snehovavlocka po lilly se těžko přidává viď? Ale moc krásně to máš a je vidět radost z šatiček!

aerin
3. aug 2015

ahoj holky🙂 po dlouhe dobe jsem sem zase trefila😀 ja vas fakt nechapu, vy co mate krom tech malejch deti jeste barak a zahradu, jak to delate, ze sijete a jeste chodite krafat 😀 ja se v posledni dobe snazim alespon parkrat tydne vstat s muzem ve 4 rano a siju nez se deti vzbudi, ale... 🤐 🤐 no nic, v zime se nebude makat na zahrade a ani moc na baraku, tak to bude zas jiny 🙂

@lilly2711 neskutecny!!!!😵
a uprimnou soustrast teda ☹

crawler
3. aug 2015

@lilly2711 upřímnou soustrast ☹ A co se týče šití - no nikdy jsem nechtěla vyšívací stroj - rovnosteh mám prachobyčejný,ale když vidím ta nádherně vyšitá písmena, tak slintáááám 😲 😵 Miminko bude fešák !😵

alenf
4. aug 2015

Dievčence ak potrebujete teplákovinu píšte mi ip,mám teraz nepočesanú na predaj 🙂.Niektoré už poznáte materiály od mňa,tak netreba asi písať ,že je to bavlna príjemná,pekné farby 🙂

behulka
4. aug 2015

@snehovavlocka ako si prosím šila to riasenie na šatách na hrudníku ?

snehovavlocka
5. aug 2015

@behulka na spodnú cievku som si navila gumičku na riasenie (dá sa kúpiť v galantérkach) 🙂

flapi
6. aug 2015

Zdravím a opět mám dotaz...
Kde sehnat střih na pánské kalhoty? (velkou velikost)
Díky moc

jieff
7. aug 2015

@flapi to nevím, taky bych nějaký brala...

crawler
7. aug 2015

@flapi já mám samostatně koupený střih od Burdy, ale klidně odprodám, protože se k tomu stejně nedostanu - když už mám volno, tak rozhodně nebudu šít pánské kalhoty. pokud bys měla zájem, nafotím,abys viděla o co jde - kdyžtak písni.

timcik
7. aug 2015

@lilly2711 kraaaaasne vecicky. Tie nohavice su omnoho omnoho krajsie nez tie, co som na drobca kupovala v obchode 🙂

flapi
7. aug 2015

@crawler to bys byla hodná. Děkuju
Mě se taky moc nechce, ale když ony mu v obchodech žádné nejsou ☹

palosek
7. aug 2015

@lilly2711 krásné oblečky.....A upřímnou soustrast. 😢

@snehovavlocka taky všechno moc pěkné. 😉
Už se těším, az se sestrence narodí první dítko...konečně zas ušiju něco na mimi 😵 😵 😀