Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vanesska ahoj kľudne napíš aj do IP, ale odkiaľ si ho objednávala ? dík za info. Tiež poškuľujem a rozhodujem sa medzi strojmi.... keď mne tie funkcie toho veľa nehovoria, tak sa mi ťažko vyberá... 😒
Potřebovala bych dokoupit cívky ke starší Veritasce, poradíte mi zda stačí univerzální cívky pro stroje s CB chapačem, nebo musím shánět speciální. Díky
@hankkas netreba špeciálne, len si odmeraj pre istotu výšku cievky
Baby, prosím, kto ste šili detský nákrčník, aké rozrmery ste dávali? Nechce sa mi to robiť metódou pokus - omyl. Myslím taký ten dvojvrstvový tunel, čo sa prevlečie cez hlavu, na vek 3 roky.
Ahoj, prosím o radu se šitím softshellu... opakovaně mám problém s prošíváním švů na softshellu z lícu. Prvních pár stehů dobrý a pak se jakoby přestane posouvat látka a šije to téměř na místě, nebo strašně kraťoučký steh... pomůže vypnout stroj, navléknout znovu nit...tři stehy dobrý a znovu ten samý problém. Už nevím, co s tím mám dělat. Když jsem šila své první softové kalhoty, asi před dvěma roky, tak to fungovalo dobře, ale po pár ušitých kouscích se to takhle zbláznilo a od té doby se s tím strojem nedá domluvit 🙂. Nemáte nějaké tipy co s tím? Díky moc.
@zuzu_epona najlepšie je tak dať, ako je obvod hlavy, ja som mala tiež rozmery, a nakoniec ja nosím :D
ahojky děvčata, jdu pro radu 😵
máme römerku autosedačku a ráda bych ušila nový potah kravičkový 😀 aby oba kluci měli stejný,
Maxík má origoš, ale kravička se už nedělá, poradíte mi jestli jedna z těch látek na to hodí ?
děkuji
http://www.terrymoda.cz/produkt/450151-bila-imi...
http://www.dumlatek.cz/zvireci-latky/42721-velb...
http://www.dumlatek.cz/zvireci-latky/50472-velb...
@barcav všechno je to samá umělotina. Nevím z čeho je origoš, ale maxi cosi je má z froté a já je pak dodělávala z teplákoviny nebo z oboulíce.
Není to jen kvůli ušpinění sedačky, ale i na pocení v létě. Tady aspoň já myslím.
Jinak je běž ošahat ce se ti bude líbit naomak.
@sislik2010 römer potah je něco chlupatého řekla bych polyester,
ošahat právě nemůžu mám to krapet z ruky, spíš jestli je to vhodné kvůli tomu namáhání látky - ošoupání
@maroubrabeach To dobře znám. Růžového maniak a mám doma...drží ji to pořád 😝 Tu kočku teda naštěstí nechce, ale pokud nedostanem růžové věci, je zbytečné to vůbec nosit domů 😅 😅 Občas projde fialová 😝 Tak šiju kombinace ...ta růžová tam musí být.... 😝 😀 😀
holky dělám hromadu na Hardy, kdo má zájem pošlu odkaz 😉
Ahojte, minuly rok som kupovala v Bubulakove zeleny softsheel, kde bol jeden cely okraj s foliou presahujucou okraj, proste tu priesvitnu foliu bolo na okraji v takom cca 5 cm sirokom pase po celej dlzke vidno.Myslela som, ze to je o.k. A teraz som po oprati dcerinej bundy ostala nemilo prekvapena, kedze sa na zadnom a prednych dieloch sa folia vo vnutri latky oddelila. Perem na nizkom stupni, samozrejme bez avivaze. Stretli ste sa s tym niektora? Cim to je?
@sinala ej to bola kvalitná látka pred tromi rokmi, ja som mala v žltom, pyžamo z tej látky ešte aj teraz nosí drobec, ale už ako kraťasy, ale látka drží fest, žiadne rozgajdanie a žmolky len kde-tu
@zirka softka krásna, no veľká škoda, že to takto skrabatelo, ja som sa s tým veru nestretla, a jedny softky má mladý pán ako pracovné, proste do záhrady, na dvor, milionkrát prané a stále sú ako nové, a toto párkrát opraté a už zvlnené..... a čo na to písala z bubul?
@ucitelka70 este nic, este to tam idem len poslat 😢 dost ma to desi, lebo som z toho zeleneho toho posila dost.
@zirka mě se to stalo, ale po x praní a roce používání, kdy občas to profičelo na 60 st. Ale takhle s novým tedy ne.
@zirka Znám to, měla jsem softshell kupovaný z nějaké hromádky před možná 4-5 lety? Tehdy se ještě nikde moc nedal koupit. Našila jsem klukům kalhoty a po několika vypráních se začala látka chovat stejně jako na tvé bundě. Výhodou bylo, že to bylo vidět spíš jen za mokra, jak to uschlo, bubliny se trochu srovnaly, kalhoty jsem vždy protřepala, a když je měli hoši na sobě, nic moc vidět nebylo. Prala jsem vždy na 40, bez aviváže, o žádné chybě v údržbě nevím. Od té doby jsem kupovala už mnohokrát jinde a už se mi to nikdy nestalo.
@sinala myslím, že mám, zítra kouknu jak velký kus 😉
@sislik2010
@zuzkasim
na prednych a zadnom diele sa fólia oddelila po celej dlzke ☹ zelenu mam rada, tak som z tohoto softu posila kopec veci pre dcery, synovcov, netere. Len dufam, ze sa to nestane na vsetkych veciach. 😢
Dakujem za komentare.
Patchworkářky, jakou byste mi doporučily quiltovací patku? Mám Brother DS140 a našla jsem originální patky https://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-br... a pak ještě tuhle https://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-br...
Je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl nebo poslouží obě stejně?
Díky.
@zuzkasim a kdo další tu šije patchwork?
Dievčatá, kde kupujete elastickú letnú riflovinu?
@michamicha Ani jeden odkaz mi to nenačetlo... jestli jsou obě stejné, tak záleží spíš na tom, jak jdou uchytit na stroj, jinak v nich obvykle žádná další funkce není, zkus to ještě jednou s těma odkazama.
Ahojte. 2 dni mám nový stroj Janome 607. Dnes začal pri šití ako keby búchať. Robil mi to aj starý stroj, takže zjavne ja niečo robím zle. stretli ste sa s tým? čím to môže byť? Ďakujem 🙂
zienky, je vhodne pouzit na zimne oteplovaky sofshell? vyhody-nevyhody-typy-triky prosiiim 🙂 dakujem

@zuzu_epona super dakujem za info...akurat som ho objednala tak si ma potesila 😉