icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

piecee
30. okt 2015

Zdrqvim svadlenky ...po dlouhe dobe se jdu pochlubit s par vecma🙂

ucitelka70
30. okt 2015

@piecee krásne vecičky, tie čižmičky sa mi páčia veľmi, podľa akého strihu si robila? súpravička ja úžasná

medunka21
30. okt 2015

@piecee parada!!!ale u mna vyhrava ten okaty model

caramilla
31. okt 2015

Kdyby někdo měl zájem o zipy YKK, Opti s reflexními prvky, jehly schmetz a žíhané nitě, tak bych chtěla objednávat:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kWV0Okf...

caramilla
31. okt 2015

@pandda kráčející patka pomůže, ale nejlepší je snížit přítlak patky nahoře, což neumí každý stroj ☹

piecee
31. okt 2015

@ucitelka70 strih jenz fb skupiny Sikulici-navody... 🙂

@medunka21 dekuji moc okaty model je nas nejmladsi kloucek...je to milacek:-*

ucitelka70
31. okt 2015

@piecee som v tej skupinke, musím teda dohľadať, alebo ak by si vedela, môžeš dať rovno link, net mi blbne, kým načíta niečo, zase vypadne, tak by som mala jednoduchšie :D, díky moc 😉

piecee
31. okt 2015

@ucitelka70 jsem na mobilu tak nevim jestli to pujde🙂 strih je v souborech...treti od zhora "strih na capacky..." https://m.facebook.com/groups/262497113847861?v...

pandda
31. okt 2015

@caramilla dakujem, moj to nastastie dokaze, dost to pomohlo. uz len dokupit tu patku 🙂 dakujem za radu

majkafer
6. nov 2015

Ahojte! Chcem sa opýtať, čím by ste vyplnili fusak pre dieťatko, ktoré nechodí, ma dva a pól roka. Kúpila som prešívanu červenú latku, budú z nej aj bundicky a makkucku decku, je z polyesteru, no to nám nevadí. Len sa mi to zdá tenké, tak neviem, joko, vatelin, ci? Dakujem

mehlo
7. nov 2015

@majkafer ahoj, určitě vatelín

lucikusik
7. nov 2015

Dobrý deň, dámy. Ostal mi český konopný flís - vhodný na vkladačky do plienok. Ja ho už nevyužijem a preto by som ho rada pusunula niekomu, komu sa bude hodiť. Ak byste mali záujem, nakuknite do mojho bazára.

season
8. nov 2015

@majkafer vatelínom, alebo by som dala zvnútra toto http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...

majkafer
9. nov 2015

Dakujem, pôjdem do toho vatelinu- termolinu

marbenka
10. nov 2015

Ahoj,
prosím, kdo z Vás šije na prodej, jaký máte coverlock a jak jste s ním spokojené? Přemýšlím, že investuju do profesionálního, ale nejsem si jistá....Díky za vaše rady🙂

ja028
10. nov 2015

@marbenka ja, a mám tento http://sijacie-stroje.heureka.sk/coverlock-baby...
ale keby si mám druhá krát vyberať tak si vyberiem brother ten je skoro o polovicu lacnejší a stačil by mi 🙂

marbenka
10. nov 2015

@ja028 myslíš brother 2340cv? Ten mám, teď jsem ho nechala seřídit, ale nevím nevím. Při přejíždění švu se mi steh často rozhodil, softshell, svetrovinu to nezvládne...tak ještě uvidím, jak se mi vrátí ze servisu. Díky

behulka
10. nov 2015

Ahojte, strih na dospelácku ušianku by ste vedeli poradiť kde hľadať ? Ďakujem

petkula
11. nov 2015

Holky, zeptám se i tady: kde kupujete jednolíce s elastanem? Potřebuji středně šedou, tm. červenou, oříškově hnědou a světle hnědou, středně zelenou a nikde nemůžu najít ☹ Prošla jsem už asi vše: Batani, Terstra, TerryMóda, Mechulka, Tkadexa, Majda látky...Nebo nevíte o nějaké hromadné objednávce na jednobarevné jednolíce?

sinala
11. nov 2015

@petkula na batani je velký výběr barev, snad největší 😉. ješte kakadufabrics.cz

janula18
11. nov 2015

@mar_ti_na
@pastinka ked šijete tie nohavice na zimu, tak ten šev aj nejako "podliepate" lebo mne sa stalo že nohavice na zadku prevlhli v mieste šitia. Dik

petkula
11. nov 2015

@sinala ano, na batani jsem spoléhala ale nemají středně šedou a středně hnědou (všude mají jen tmavé) ☹ kakadu taky ne

petkula
11. nov 2015

@sinala potřebovala bych tu 61 (rezavou) a 62 - viz barevnice http://abtex.webnode.cz/images/200000175-d8338d... no a taky 22, 31 a 33 http://abtex.webnode.cz/images/200000174-1d9621...

mar_ti_na
12. nov 2015

@janula18 Ja to nicim nepodlepuju. Mozna tady ale nekdo ma zkusenost s tou podlepovaci paskou..

sinala
12. nov 2015

@petkula nevím kdo prodává úplety zABtexu. Ten kdo od nich bere, tak jich poptat, zda by objednali

pandda
12. nov 2015

Ahoj, zase moje otazky 🙂
Robievaju sa tu hromadne objednavky latok?
Kde kupujete PUL latku?

Dakujem 🙂

pandda
12. nov 2015

@piecee Krasne veci, dakujem za inspiraciu. Mohla by som sa spytat ako zakoncujes stehy na overlocku?
Ďakujem 🙂

ucitelka70
12. nov 2015

@pandda pul som kupovala na detivbavlnke, tam sú aj iné úplety za prijateľné ceny

petkula
13. nov 2015

@sinala já jsem jim psala a oni těch barev stejně moc skladem nemají, dala jsem to tu jen jako ukázku, jakou hnědou a šedou sháním; potřebovala bych takovou hnědou, jakou má zajíc na fotce 🙂