Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@janula18 ja som šila tak, že v podstate máš 4 tie polkruhy- predok, zadok, vnútro predok, vnútro zadok čiapky, a zošité v jednom mieste - vzadu, môžeš to aj z dvoch farieb ušiť, a máš obojstrannú -
pridávam obojstranné šaty pre moju sedačku - warmkeper
Ahoj holky, ráda bych si udělala radost a nechala si vyrobit textilní etikety, nejspíš ty tkané. Mǔžete mi doporučit nějakého osvědčeného výrobce?
Mile mamicky, poprosim o radu: lastin je silikonovy pasik? Pani v galanterii mi nevedela poradit, vyraz lastin nepozna, ja som ho nazivo tiez nevidela, tak som kupila tenky silikonovy pasik, no vidi sa mi, ze sa po natiahnuti nestiahne celkom do povodnej dlzky.
@vv88 nie, lastin je ako plavková guma
@vv88 a ženy v galantérkach - asi ani jedna nešije, nepoznajú pojmy, minule sa čudovala, že je viac druhov vlizelínov, vraj to ani nepočula, ani nič iné nepozná na vystuženie
@vv88 aha tak koukám, že to možná myslím špatně, ale
@ucitelka70 jeto přeci takový průhledná plochá guma
@jieff a možno ja na iné myslím, idem pohľadať na nete pre istotu
@vv88 našla som toto http://www.bubulakovo.sk/bubulakovo/0/0/3/52/9/...
@jeff
@ucitelka70 @jieff dakujem 🙂
kočky, cca pred 1,5 rokom sme brali farbebmix stuhy - také široké chalanské - autobusy, stavebné stroje - neviete, koľko stál meter?
Měla jsem volno šití, tak vkládám s čím jsem se stihla popasovat. Mikiny pro děti jsou z pandí teplákoviny v kombinaci s rozstřihaným semišovým županem po babičce. Další nic neříkající výřez je kapsa u sukně - tu ještě nemám úplně hotovou. Docela jsem se babrala s vyráběním paspulky - líbí se mi, ale nevím jak dlouho vydrží saténupodobný materiál hezký... A nakonec odstrašující verze nonit. Střih je jak je známo na podkoleňáky. Nu a ty se přeci nešijou z extra teplých materiálů, když se nosí spíš v létě! Teď jsou Kristý pěkně dlouhý, jen tedy má vypoulený kolena kdesi na lýtkách 😉
Kdyby někdo měl málo látek doma 😀
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13qjzf7i...
Není problém poslat ani na SK, případně mě kontaktujte ohledně poštovného, je možné balíčky třeba spojit, pokud se znáte a pak si to předáte🙂
Zienky prosim vas, uz som strasne dlho nesila plienky a teraz sa s tym borim a samozrejme si nic nepametam :( sijem nohavickove plienky vo vrstve bavlneny uplet a bambusovy aksamit dnu plus v strede zorb vsity ako vkladacka a moja otazka je, ked robim na patentky tak nacvakavam normalne na tie dve vrstvy, ci treba podkladat? Ja si nic nepametam pomooooooc!!! A este ked ste sili klasicke plienocky vlnene ako vrchne na patentky podkladali ste to ako a cim??? A ked ste podkladali, tak ste to uz nijak neistili? Len podlozili, nevytahali sa vam patentky? a ked na suchac, nenicilo vam to merino??
Holky, pomoc, zlomila se mi jehla v overlocku (brother 3034D) a někam jsem při stěhování ztratila ten imbusový klíč, abych jí mohla vyměnit. Nevíte, jestli se dá někde sehnat nebo jaký je to rozměr? Nepovedlo se mi jí nikde dohledat a ani velikost imbusu. V servisu mi poradili úplně blbý rozměr ☹ předem díky za tipy.
@lilly2711 patentky cez zorb + úplet budú držať dobre 🙂 Vo vlniakoch podkladám suedeclothom - chce to niečo nepružné, pevné + obšijem okolo aby to celé držalo pokope. Mám i foto, no vidno to obšitie dosť zle.
Suchý zips je v pohode, ak dáš na ušká užší, pri zapínaní sa trafíš presnejšie a nebude sa toľko zatrhávať.

ahojte, kupila som si ottobre 4/2015 a chcem robiť tu čiapku, ale nejak sa v tom nevyznám. je tam že vytrihnuť 1x ?
Ja by som tak 2x vystrihla to čo je na druhej fotke napravo to zdvojene. Potom to zošiť že bude steh napravo a na ľavo a bude to dvojito šite.