icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzimia
22. dec 2015

Trochu z ineho sudka: moja predvianocna psychohygiena, urobila som si nove vankusiky na gauc. Mam z nich radost.

zuzimia
22. dec 2015

Všetkým želám nádherné, radostné, spokojné a požehnané Vianoce.

ucitelka70
22. dec 2015

@zuzimia krásne vankúše, aj Vám pohodové Vianoce, prídem okuknúť osobne vankúše 🙂

mehlo
23. dec 2015

Přeji všem krásné prožití svátků vánočních, bohatého Ježíška a hodně štěstí a zdraví.

jitavlad
29. dec 2015

Ahojte, ráda bych zkusila šít podle Ottobre. Nemáte někdo nějaký nepotřetřebný k prodeji?
Díky 🙂

sinala
30. dec 2015

@jitavlad nevím, zda někdo bude mít k odprodeji. Raději si rovnou nějaké Ottobre kup 😉

feb13
30. dec 2015

Dievcata, poprosim vas o tip, kde objednat kvalitnu gumu do latkovych plienok? Lastin sa mi znicil v susicke asi za 3 mesiace... ☹ musim vsetky vymenit tak aby som nerobila zas zbytocnu robotu. Dakujem za kazdu radu.

jitavlad
30. dec 2015

@sinala Asi na to dojde 🙂 Myslela jsem, kdyby třeba někdo nějaký nevyužil 🙂 Šiju podle burdy, ale styl oblečení je mi bližší podle mě v Ottobre.

meluela
2. jan 2016

Ahojte, rozmyslam ze by som zacala trosku sit (zavinovacka, teplaky, saticky, sukne ...), nikdy predtym som nesila, iba hackujem. Potrebovala by som poradit zo strojom. Nechcem do neho investovat vela kedze si nie som ista ci mi to vobec pojde, skor len to co je uplne nevyhnutne. Myslite ze by na zakladne zaciatocnicke potreby aspon na par rokov stacilo nieco z dolnej rady Janome, napr. Juno E1015 (http://sijacie-stroje.heureka.sk/juno-e1015/spe...). Chyba mu nieco, co by som mohla neskor velmi lutovat? Myslite ze aj tento ma podobne ako vyssie Janome stroje najdolezitejsie suciastky v kovovej verzii? Nebude mi chybat automaticke navliekanie ihly a automaticke obsivanie gombikov (tento ma myslim poloautomaticke)? Dakujem velmi za kazdu radu 🙂

matyuska
3. jan 2016

Ahojte, neviem ci to tu patri. Hladam niekoho kto by mi usil treningove slipky pre syna. Najde sa neaka dobra zienka?
Dakujem

lenasss
6. jan 2016

Po delší době vás tu jdu pozdrvit.Rozhodla jsem se,že kvůli jedné osobě přece nebudu opouštět skupinu co mám ráda.A ona osoba ať si naprdne. 😝
Trošku mého vánočního šití,háčkování a pletení 😀 to tu trošku zaplevelím
trenýrky
zimní rukavice s beránkem
tepláky pro nejmladšího
komplet na spaní pro nejstaršího(první malba barvama)
komplet pro nejmladšího
ještě jedny tepláky pro moji zákaznici
háčkovaná čepice pro nejstaršího
Zavinovací svetr
čepice pro prostřeního
čepice pro nejmladšího
capáčky pro nejmladšího 😝
uff a je to vše 😀

lenasss
6. jan 2016

Zavinovcí svetr je tam v pohybu 😀 😀 a ještě pár fotek mého šití většina na zakázku 😉

ucitelka70
6. jan 2016

@lenasss vitaj po dlhej dobe, ako rozdelili nášho federálne koníka, už tu nemá kto ani diskutovať, som rada, že si nakukla a dala pekné kúsky na inšpiráciu, soft capačky by som mala vidíš aj ja ušiť svojej polročnej vnučke :D,

lenasss
6. jan 2016

@ucitelka70 děkuji a hlavně blahopřeji k vnučce. Mi oslavili s nejmladším v nedělí 1.rok 🙂 Ten čas tak strašně letí 😒

saaralota
6. jan 2016

Ahoj, chci se zeptat...dáváte někdo v tomto počasí dětem "jen" punčocháče a na to zimní softshellové kalhoty? Já to tak dělám a ve školce jim to připadá málo, že jsou kalhoty tenké atd... Mě to přijde v pohodě, já se v softshellu vždycky potím jako blázen a promokavé mi to taky nepřijde... Co myslíte?

inffinity
7. jan 2016

@boudova ahojky prosim te mas ten soubor ulozeny? dal by se poslat mailem? ja to nemuzu nikde najit...diky 🙂

inffinity
7. jan 2016

@season máš to stažené prosím, soubor uz tam není..díky

season
7. jan 2016

@inffinity ahoj netusim aky subor zhanas?

inffinity
7. jan 2016

@season 😀 😀 sem si neuvedomila ze to bylo xy stran dozadu 🙂 shanim burdu siti krok za krokem davala si odkaz na uloz.to ale tonuz tam neni..a nemuzu to nikde vygooglit. Nemas to nahodou stahnute? Dik

season
7. jan 2016

@inffinity nie nemam ☹ uz sa ani nepamaram ze som niekedy mala, mam totiz v kniznej podobe asi spred 20rokov 🙂

komisakpd
8. jan 2016

ahojte baby, uz som tu dlho nebola...ale ozyvam sa s mojou novou prvotinou po dlhom case a tiez s radou o pomoc...takze prvotinka su softky pre dceru...a druhu radu potrebujem...urobila sa mi dierka na kabele,ale material je taky bundovy....teraz to fici...len co s tou dierkou, ako ju zafixovat aby sa dalej netrhalo...prosim....

barcav
8. jan 2016

Ahojky děvčátka 😵
po dlouhé době jsem jdu opět pro radu, sestřenka by si ráda koupila tento stroj

http://sici-stroje.heureka.cz/merrylock-mk-3050...

co myslíte ? Bude to dobrá koupě ?

Jinak já jsem už skoro dva měsíce po šesti letech v práci a na šití bohužel není skoro čas, něco jsem spáchat stihla, pak hodím fotky 😀

sislik2010
8. jan 2016

@saaralota ano naše Veronika nosí legínky a na to jen softky. Zimní až teď po novém roce. Do vánoc nosila podzimní. Nestěžuje si. 🙂

lucia20
8. jan 2016

Ahojte maminy, dosla som si k vam po radu... sijem uz nejaky cas, tak uvazujem, ze nasej 19mesacnej usijem nejake plienocky. Nejako sa nam nedari na serblik. Sedime na serbliku dlllho a nic. Nejako mam pocit, ze si to neuvedomuje. Myslite, ze plienocky by pomohli aspon v tom, ze zaregistruje, ze nieco robi? No a druha otazka... ako sa pohnut... lebo mam myslienku, ale tam sme skoncili. Vobec sa v tom nevyznam. Poradite niekto prosim?

zirka
9. jan 2016

@lucia20 ahoj, ja by som uz v tomto veku plienky nesila. Skor by som dcerku motivovala cikat do nocnika, alebo s redukciou do zachodu. Viem, ze sa to dobre vravi a horsie robi. Dcerka je uz pomerne velka a tak aj plienky uz nemusia mnohe sediet v tomto veku a kym zacnes testovat a skusat velkosti, potom vyberat vhodny strih a sit, bude mala aj odplienkovana. Ale ak by si mooooc chcela staci omrknut blogy : http://jituli.blogspot.sk/p/o-latkovy.html http://handricky.eu/sprievodca-latkovymi-plienkami .....je ich pomerne, niektore aj s hodnotenim komercnych plienok

lucia20
9. jan 2016

@zirka hmmm, no oducila som uz tri dcerky, ale tutu stvrtu ani za svet. Takze jedine vychodisko vidim potom cakat, kym si to rozmysli sama, lebo tu sa uz nic dalej motivovat neda. Odskusane vsetky taktiky. Dakujem za rady a linky.

zuzimia
10. jan 2016

Pre inspiraciu - vcera som dosila softku starsej. Farebne delenie si vymyslela sama plus nejake "vychytavky". Je cierna so sytou cervenou, fotene potme, preto take farby. Celkom je OK a hlavne jej sa paci tak dufam, ze vynosi. Este dnes musim spichnut cervenu capicu k bunde...

ucitelka70
10. jan 2016

@zuzimia Zuzana sa páčilo pozovanie :D herečka, pekne si to ušila, a aký dobrý nápad s karabinkou

ucitelka70
10. jan 2016

ako som šila pyžamo s vlčikom, kopla ma múza, a Alex dostal k meninám bonus darčeka - husky psa, živého máme aj doma...

palosek
11. jan 2016

@ucitelka70 pyzamo..a já si říkám...jaká pěkná mikina. 😀 😀
@zuzimia krásná, bunda i dcera 😵