Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Všetkým želám nádherné, radostné, spokojné a požehnané Vianoce.
@zuzimia krásne vankúše, aj Vám pohodové Vianoce, prídem okuknúť osobne vankúše 🙂
Přeji všem krásné prožití svátků vánočních, bohatého Ježíška a hodně štěstí a zdraví.
Ahojte, ráda bych zkusila šít podle Ottobre. Nemáte někdo nějaký nepotřetřebný k prodeji?
Díky 🙂
Dievcata, poprosim vas o tip, kde objednat kvalitnu gumu do latkovych plienok? Lastin sa mi znicil v susicke asi za 3 mesiace... ☹ musim vsetky vymenit tak aby som nerobila zas zbytocnu robotu. Dakujem za kazdu radu.
Ahojte, rozmyslam ze by som zacala trosku sit (zavinovacka, teplaky, saticky, sukne ...), nikdy predtym som nesila, iba hackujem. Potrebovala by som poradit zo strojom. Nechcem do neho investovat vela kedze si nie som ista ci mi to vobec pojde, skor len to co je uplne nevyhnutne. Myslite ze by na zakladne zaciatocnicke potreby aspon na par rokov stacilo nieco z dolnej rady Janome, napr. Juno E1015 (http://sijacie-stroje.heureka.sk/juno-e1015/spe...). Chyba mu nieco, co by som mohla neskor velmi lutovat? Myslite ze aj tento ma podobne ako vyssie Janome stroje najdolezitejsie suciastky v kovovej verzii? Nebude mi chybat automaticke navliekanie ihly a automaticke obsivanie gombikov (tento ma myslim poloautomaticke)? Dakujem velmi za kazdu radu 🙂
Ahojte, neviem ci to tu patri. Hladam niekoho kto by mi usil treningove slipky pre syna. Najde sa neaka dobra zienka?
Dakujem
Po delší době vás tu jdu pozdrvit.Rozhodla jsem se,že kvůli jedné osobě přece nebudu opouštět skupinu co mám ráda.A ona osoba ať si naprdne. 😝
Trošku mého vánočního šití,háčkování a pletení 😀 to tu trošku zaplevelím
trenýrky
zimní rukavice s beránkem
tepláky pro nejmladšího
komplet na spaní pro nejstaršího(první malba barvama)
komplet pro nejmladšího
ještě jedny tepláky pro moji zákaznici
háčkovaná čepice pro nejstaršího
Zavinovací svetr
čepice pro prostřeního
čepice pro nejmladšího
capáčky pro nejmladšího 😝
uff a je to vše 😀
@lenasss vitaj po dlhej dobe, ako rozdelili nášho federálne koníka, už tu nemá kto ani diskutovať, som rada, že si nakukla a dala pekné kúsky na inšpiráciu, soft capačky by som mala vidíš aj ja ušiť svojej polročnej vnučke :D,
@ucitelka70 děkuji a hlavně blahopřeji k vnučce. Mi oslavili s nejmladším v nedělí 1.rok 🙂 Ten čas tak strašně letí 😒
Ahoj, chci se zeptat...dáváte někdo v tomto počasí dětem "jen" punčocháče a na to zimní softshellové kalhoty? Já to tak dělám a ve školce jim to připadá málo, že jsou kalhoty tenké atd... Mě to přijde v pohodě, já se v softshellu vždycky potím jako blázen a promokavé mi to taky nepřijde... Co myslíte?
ahojte baby, uz som tu dlho nebola...ale ozyvam sa s mojou novou prvotinou po dlhom case a tiez s radou o pomoc...takze prvotinka su softky pre dceru...a druhu radu potrebujem...urobila sa mi dierka na kabele,ale material je taky bundovy....teraz to fici...len co s tou dierkou, ako ju zafixovat aby sa dalej netrhalo...prosim....
Ahojky děvčátka 😵
po dlouhé době jsem jdu opět pro radu, sestřenka by si ráda koupila tento stroj
http://sici-stroje.heureka.cz/merrylock-mk-3050...
co myslíte ? Bude to dobrá koupě ?
Jinak já jsem už skoro dva měsíce po šesti letech v práci a na šití bohužel není skoro čas, něco jsem spáchat stihla, pak hodím fotky 😀
@saaralota ano naše Veronika nosí legínky a na to jen softky. Zimní až teď po novém roce. Do vánoc nosila podzimní. Nestěžuje si. 🙂
Ahojte maminy, dosla som si k vam po radu... sijem uz nejaky cas, tak uvazujem, ze nasej 19mesacnej usijem nejake plienocky. Nejako sa nam nedari na serblik. Sedime na serbliku dlllho a nic. Nejako mam pocit, ze si to neuvedomuje. Myslite, ze plienocky by pomohli aspon v tom, ze zaregistruje, ze nieco robi? No a druha otazka... ako sa pohnut... lebo mam myslienku, ale tam sme skoncili. Vobec sa v tom nevyznam. Poradite niekto prosim?
@lucia20 ahoj, ja by som uz v tomto veku plienky nesila. Skor by som dcerku motivovala cikat do nocnika, alebo s redukciou do zachodu. Viem, ze sa to dobre vravi a horsie robi. Dcerka je uz pomerne velka a tak aj plienky uz nemusia mnohe sediet v tomto veku a kym zacnes testovat a skusat velkosti, potom vyberat vhodny strih a sit, bude mala aj odplienkovana. Ale ak by si mooooc chcela staci omrknut blogy : http://jituli.blogspot.sk/p/o-latkovy.html http://handricky.eu/sprievodca-latkovymi-plienkami .....je ich pomerne, niektore aj s hodnotenim komercnych plienok
@zuzimia Zuzana sa páčilo pozovanie :D herečka, pekne si to ušila, a aký dobrý nápad s karabinkou
@ucitelka70 pyzamo..a já si říkám...jaká pěkná mikina. 😀 😀
@zuzimia krásná, bunda i dcera 😵

Trochu z ineho sudka: moja predvianocna psychohygiena, urobila som si nove vankusiky na gauc. Mam z nich radost.