icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
17. feb 2016

@mehlo Díky 😉
@pifina Ještě kdysi jsem slyšela, že to někdo zatírá před použití lanolinem, ale musí se vždy po vyprání a uschnutí zamazat znova, mě by to nebavilo...
Fén na malé prasklinky pomůže, ale taky ne navždycky...

pifina
17. feb 2016

@caramilla dik za tip, to by som isto zabudala na to 😝 som myslela, ze vydrzia viac ako jedno dieta, asi budem donutena skusit usit 😅

adaszke
19. feb 2016

Tak ma tesi, ze nie sama sa trapim s overlockom. Ked mi prisiel, tak prve, co som spravila, tak som vytiahla vom tie uz navlecene nitky (potom v navode som citala, ze to nemam robit) a nasledne som stravila 2 hod. s navliekanim. Celkom maturita a to nehovorim, ked to stale preklapam raz na coverlock a potom na overlock. A tie obluky som nepokorila, nemilosrdne som vnorila orezavac a hotovo.

jatva
19. feb 2016

@adaszke no je to s nim sranda. Ale zobrala som zbytky a sila vlozky a uz je to lepsie. I ked na nejake oblecko si este netrufam...

zirka
19. feb 2016

Milé dámy,keďže mi treba minúť zvyšky softov a moje baby už menšie nebudú, dala som sa na zošívanie dielov.....obdivujem hlboko každú z vás ktorá toto šije na zákazku,ja som dnes z núdze a na nervy zjedla celučičkú čokoládu😄

jatva
19. feb 2016

@zirka ved su nadherne

adaszke
20. feb 2016

Vyzeraju super.

abigail1
21. feb 2016

Ahoj holky.
Nevíte někdo o univerzální kráčející patce, co pasuje do singeru? Kdysi tu někdo dával odkaz, ale neulozila jsem si ho. Děkuju. 🙂

ucitelka70
21. feb 2016

@abigail1 tenex.sk

wosk
22. feb 2016

Budu šít další softky a napadlo mě, aby byly zajímavější, použít na kolena a vnitřky kapes kočárkovinu. Ani ne tak, aby to bylo nepromokavější, ale abych jí využila a bylo to zase jiné. Máte s tím některá zkušenost? Nebo je to úplná blbost? Jde mi o to, jestli to pak nebude dělat třeba nějak neplechu... díky za postřehy

mehlo
23. feb 2016

@wosk ahoj, kočárkovinu na kolena bych fakt nedávala, bude to moc tvrdé a neforemné.

adaszke
23. feb 2016

Mile zienky, sijem malemu bundicku z dvoch vrstiev upletu a potrebujem olemovat upletovym pasikom zohnutym na tretiny, ale neviem ako na pravy uhol bez strihania pasiku. Neviem totiz ako inteligentne ukocit sitie na coverlocku, ked este latka neskocila. Tazko sa to popisuje, ale chcela by som to ako ked obsivate napr. deku. Postup na obyc. stroji mi je jasny, aj na coverlocku by to malo sediet, len naozaj neviem ako ukoncit sitie a vybrat latku von, ked este ta latka pokracuje.
Dakujem za radu

jatva
25. feb 2016

konecne PULky s ktorymi som ako tak spokojna 🙂 Zajtra testovanie na drobcovi

behulka
26. feb 2016

@wosk ja som z naj našívala záplaty na deravé kolená, celkom v pohode. No je to pomerne hrubé 😒

sinala
26. feb 2016

objednávám kony Hardy, pokud máte zájem zde je odkaz na tabulku

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gs7ntqn...

sinala
27. feb 2016

bodyčko z dávných tučňáků 😀

ucitelka70
27. feb 2016

@mehlo gratulka k prírastku, nech sa Vám darí...

mehlo
28. feb 2016

@ucitelka70 díky moc!

adaszke
28. feb 2016

@jatva Kludne si trufni na oblecko. Sila som z upletu turkace pre maleho aj bundicku z dvojiteho upletu. Sije sa lahko, len problem bol s lemovanim. Sila som ho natrikrat a aj tak nie som spokojna. Skusim odfotit a prilozim. Zober nejake svoje stare tricko, vystrihni z toho male a skus zosit. Na tricku ta potrapi len olemovanie vystrihu.

jatva
29. feb 2016

@adaszke na rovnostehu to ide, ale s tym OL este trochu bojujem. Turky som mu uz usila. To celkom slo. A lemovanie to je kapitola sama o sebe :D

Poznate to, kde si myslite, ze vam uz nieco ako tak ide a potom to cele zmrvite? Tak som sa na seba vcera hnevala

sophie32
3. mar 2016

Caute dievcata! Prosim o radu. Mam novy overlock Brother 3034. Su tam uz kvazi navlecene nite. Tie tam maju zostat a mam len nadviazat? Ak ano tak ako? Ci vytiahnut a navliect? Vdaka 🙂

jatva
3. mar 2016

@sophie32 ja som vytiahla a navliekla, ale ci som robila spravne, netusim 🙂

mehlo
3. mar 2016

@sophie32 já jsem navazovala

sinala
3. mar 2016

bylo potřeba našít spodní prádlo🙂

sinala
3. mar 2016

ještě foto🙂

sislik2010
3. mar 2016

@sophie32 já navleču pokaždé znovu. Když navážu nikdy mě to dobře neprovazovalo. Ale mám stařičky overlock.

kamishek
4. mar 2016

@sislik2010 já to mám stejně a to mám vcelku nový Brother 3034... taky vždycky navlíkám nanovo, při navázání a protáhnutí se mi nitě strašně škubaly

sislik2010
4. mar 2016

@kamishek mě to nakonec přijde stejně rychlé jako udělat uzlíky😀

a_lexa
5. mar 2016

@sinala jůů, tučňáky jsem již pradávno neviděla - krásné bodyno. 🙂 A trenky také - ty vodníkové jsou boží v kombinaci s pruhama. 🙂

sinala
5. mar 2016

@a_lexa děkuji 😀 😀 😀 . Fialové jsem nestihla vyšít na holky, tak to mám pro jiné🙂