icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
6. mar 2016

@sislik2010 mi taky, je to rychlovka a přijde mi lepší, že se nemusím crcat s uzlováním 😅

fleur2
6. mar 2016

Ahojte kocky ,prosim vas,poradte zahranicne stranky odkial objednavate latky pre deti,vopred dakujem 😉

jatva
6. mar 2016

@fleur2 kupujem v cr 🙂 je to dost zahranicie? 🙂 kakadufabrics, latkychameleon, sijemdetem, unuodesign

monline
7. mar 2016

ahojte
tiež sa vás tu chcem spýtať, kde kupovať látky, chcela by som malému ušiť tepláky- pudláče, len neviem kde kúpiť bavlnenú teplákovinu, niečo takéto chcem, obrázok je zo stránky bubbe.sk
dakujem

papajka7
7. mar 2016

@monline deti v bavlnke.sk alebo bubulakovo 😉

medunka21
7. mar 2016

@monline aj mamicka @alenf ma v ponuke elasticku teplakovinu

monline
7. mar 2016

@medunka21
@papajka7
ďakujem, pozriem si to

lenasss
11. mar 2016

Moje dnešní práce.Košíky recyklace starých papírových krabic a plastových kyblíků. a kabelka ke kočárku pro mě 🙂

elixia
13. mar 2016

@lenasss jej, to je paradna taska...sila si ju len z hlavy, ci podla nejakeho strihu/navodu? aj ta latka je perfektna, skvele farby 🙂

abigail1
15. mar 2016

Ahoj holky.
Přidávám fotky triček pro syna 🙂

zirka
26. mar 2016

@lenasss ta taska je kraaaaasna 😄stale si vravim ze si usijem,ale akosi sa mi nedari odhodlat sa

maryol
5. apr 2016

Pridávam inšpirácie

majka1981
6. apr 2016

@maryol nadherna praca!

malmi
9. apr 2016

@argo1 Prosim Vas, tie krasne nazehlovacky mate odkial_ gate su uplne super .... 🙂 i ja sa na take odhodlavam 🙂

jieff
11. apr 2016

@maryol nádherně sis vyhrála s nažehlovačkama. A ta duhová mikina je krásná. JI

maryol
13. apr 2016

@jieff
@majka1981 ďakujem za pochvalu!

nikuska_1
29. apr 2016

Nádherná práca! 🙂 Ak by ste hľadali bavlnené látky skúste pozrieť na www.kvetinovelatky.sk nájdete tam kopec pekných bavlnených látok aj originálne poťahové látky vo vintage provacne štýle. http://www.kvetinovelatky.sk/kategoria/kolekcie...

alenf
17. máj 2016

Kto hlada a potrebuje nepočesanu teplakovinu,lemovacie gumičky,zipsy...a ine tak tu 🙂
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fb...

alenf
17. máj 2016
ja028
17. máj 2016

@monline pozri aj ku mne 🙂

abigail1
23. máj 2016

Ahoj holky.
Po delší době vkládám pár fotek. 🙂

vianne
26. máj 2016

ahojte, idem po radu...stroj mi zacal sluckovat na spodnej strane...pretahuje hornu nit a trha ju...prvy steh je zhora a druhy spodna nit...skusala som stroj vycistit, vymenila som ihlu, menila som napatie oboch niti...pomozte prosim 🙂

domcuurik02
27. máj 2016

zienky, softshell sijete na overlocku alebo normalnom stroji? co je lepsie? vdaka

zuzkasim
8. jún 2016

@domcuurik02 Overlock je buď na začišťování okrajů nebo sešívání pletenin. Softshell je sice specifický materiál, ale úplet to opravdu není, šije se klasicky, nejdřív se sešije, pak se začišťují švy.

sinala
21. jún 2016

@domcuurik02 já softshell sešívám na OL a pak buď prošiju švy z lícu nebo z rubu projedu ještě jednou na rovnostehu

sinala
25. jún 2016

letní šití🙂

katkuz
25. jún 2016

@sinala wau, krasne skombinovane,nadhera 🙂

ja028
25. jún 2016

@fleur2 skus pozrieť aj u mna na PRO shope tu na modrom oníku, mám v ponuke prevažne detské úplety

mehlo
27. jún 2016

@sinala nádherné!!!

olivka84
27. jún 2016

@sinala ahoj neporadis ako sa robia take satky na hlavu ?