Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Pridavam recyklaciu merino rolaku, spachane dnes, prvy obrazok original rolak, druhy, olemovany vrch, vzadu sa trošku natiahol, ale nastastie sedí dobre, no a posledný obrazok je kvazi ladvinovy pas, uz sa tesim ako ho vyskusam.
@ivuska.h Papier na pecenie je fajn nápad, ale mam pocit, že u nas by vysiel drahsie ako strihovy papier.
Ostatnym zas kopec pochval, mikina, tričko.
@ivuska.h vidis, pecici me nenapad.. ja pouzivam strihovy a vzdycky nadavam, kdyz obkresluju jeden strih nekolikrat po sobe, kdyz se mi trha.. 😠 jeste jsem koukala, ze to zenske obmalovavaji na nejakou pruhlednou folii z bauhausu.. ale to je zase dost neskladne.. (skladujou ty strihy pak zavese na raminkach - to uz fakt nevim, kam bych to dala.. 😀 😀 😀)
@ginepra ked nemám strih, tak si ho obkreslim podla niečoho hotového alebo možno natrafíš v strihobanke na slepičárne http://slepicarna.kocicaci.com/?cat=forum&fsect...
@landrea Ahoj tak tyrkys, zelenu a oranzovu by som ti kus zobrala ak sa da. povedz kolko by si bola ochotna obetovat a ako by cca vysla cena 🙂 Dik
@maya84 ta mikinka je fantasticka 🙂 hned by som skrabkala havka za uskom 🙂
@ivuska.h mě ani nic jiného než pečící papír nenapadlo 😝 vím, že existuje nějaký hedvábný papír, leč v ruce jsem ho neměla a když jsem se ptala v papírnictví u nás na dědině, tak se na mě dívali jako kdybych spadla z višně (mají jen pár sešitů pro děti a pár propisek a jinak to je květena 😀 Můj dotaz ale zní - čím obkresluješ? Je to voskované, tak na to žádný písátko nijak extra nejde - obyčejná tužka mi přijde nejlepší, ale budu ráda, jestli máš nějakou lepší zkušenost s něčím jiným...? Díky moc!
Připomínám zítřejší uzávěrku Wendy - doobjednávla lamy, oboulíc červený a bílý, nějaké patenty (tam by to chtělo doplnit...skoro nic se nenaplnilo), ať to ráno objednám. Jo a zbývají 2-3 zipy vodoodpudlivé 60 cm, máte-li ještě někdo zájem.
Wendy tabulka zde:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai...
@lillyzelvicka tak ta je lukcucni!! 😵 na tohle bych si ja uz netroufla.. 😅
@lillyzelvicka Jedním slovem boží! 😵 😵 😵
@mehlo máš to tam 🙂
@lillyzelvicka Moc povedená, krásné přechody barev! Drbat se s tím do oblouku by se mi fakt nechtělo, nehledě na to, že bych to nevymyslela 😀 😀 😀
@lillyzelvicka hmm... a ta kapuce je na připínací zvlášť? Mě osobně sesice nelíbí kombinace těch barev, ale v jiném barevném podání pro mě perfektos
Co to je? 72 obdélníků z barevného plátna cca 20*11 cm?
...matka chystá dětem adventní kalendář...no stačilo by mi v tomto jen jedno dítě 😀 😀 😀 hned bych to měla nařezáno rychleji 😀 ale zlaté řezací kolečko, pravítko i podložka! Teď jen to ušít, naplnit, očíslovat, zavázat a vymyslet, kam s tím 😀
@lillyzelvicka hooooouuuuuu parádní 🙂 segra bude mít radost, já bych teda měla. 😀
@stassy pytlíčky budou, ty budou zavázané stuhou, číslo teda netuším, asi vystřižené kolečko z papíru a na tom napsané (potisk už je dost výrazný a barevný) a to kolečko přivázané tou stuhou...ale kam to zavěsím, netuším ☹ protože 3*24 pytlíčků s náplní už bude dost maso 😅 tož furt nevím,...už mě nebaví ty čokoládové adventní kalendáře 😀 😀 😀 tož to mám za "blbost" 😀
@medvi11 jsem si rikala, o cem si tu povidas.. uz jsem chtela tipovat, ze delas patchworkovou deku.. 😅
ja ho budu sit taky, koupila jsem si od amelky nazehlovajdy (obrazky a cisla, uff aspon to budu mit bez prace 😉 ) a jeste spachat ten zbytek..
@stassy ja delala loni kamaradcine synkovi tenhle adventni kalendar, ale znovu bych do toho nesla.. 😅 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb...
takze pro em. neco o dooos rychlejsiho a jednodussiho.. 😅
@lillyzelvicka Teda barevná softshellka úžasná.
@medvi11 Tak jsem se na doobjednávku taky napsala, jen teda jsem s tím víc udělala zmatek, než bych pomohla. Tak když to nevyjde, nevadí, kdo pozdě chodí ...

@dankakk Je o dost pevnější než ten klasický střihový, takže se to nemačká, dobře to drží tvar, když kolem toho řežu kolečkem atd. Průsvitný je dostatečně, nejlepší je ten bílý, ale dá se i hnědý. Pauzák by taky fungoval, dá se sehnat ve velkých formátech, nevím, jak je na tom cenově. Pečící je prostě snadno dostupný, levný a naprosto funkční.