Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@papajka7 skusala som 🙂 vysledok bol ze mi ta vanicka praskla na polovicu 😀
@terezita díky! první je mi jasné, ale ten druhý moc nepobírám z fotek a protože neumím německy, tak jsem si 2.krok dala do google překladače: zde je překlad a nejsem o moc moudřejší 😀
Krční límec a dvojitým pruhem set, vpravo - se pod širým nebem, dlouhý řez okraje výstřihu na krku - je roztažen na šití.
Složit příspěvek šev dovnitř.
Důležité: federální vláda je natažen pás, nikoliv na krku sám.
@cajova_lienka měla jsem s kleštičkami z detivbavlnke podobný problém, monika mi poradila vyměnit tu kovovou tyčku (v balení je ještě jedna), po výměně cvakají jak mají...
@crawler No německy neumím, ale vypadá to stejně, jako to šiju já...takže ustřihnu lem kolem krku - kratší, než má být skutečný obvod, sešiju do kruhu, přeložím napůl. Lícová strana venku. Položím lícové strany k sobě (lem a triko), sešpendlím a natahuju ten lem kolem výstřihu, ať to pak není vytahané a sešiju overlockem - celkem 3 vrstvy. Pak to rozdělám a vypadá to jako klasický lem třeba u rukávu. Aby se to nekroutilo, prošívám pod lemem kolem výstřihu tak, že prošiju i to sešití overlockem, tím ten výstřih zafixuju...Ale jestli je to tak, jak to má být, netuším 🙂
Holky, budu uzavírat Mylly, kdo nedostal mail, tak jen, že případné změny, doobjednávky apod., přes IP nebo mail do doby objednání. 😉
1. sešít jedno rameno
2. lemovací proužek přeložit napůl - otevřený delší ustřižený konce se přiloží na výstřih krku - a natažený přišije. Švový přídavek vyhrnout dovnitř. Důležité: natahuje se jen lemovací proužek, ne ten výstřih
3.prošít zvenku
4.sešít druhé rameno i s proužkem a začistit
5.zahrnout švový přídavek a pevně prošít (malým trojúhelníkem??)
Snad je to lepší než google překladač,ale z kroku 2 nejsem moc moudrá...
Zítra dojde 1.část wendy, co byla skladem z doobjednávky. Protože toho pro Prahu bude moc, pošlu už první balík ve středu (doufám, že to stihnu) - k Jam (adresu mám), prosím, dopište si adresy do tabulky - sem:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai...
je to otevřené, zkopírovala jsem si to 🙂 a kdo chce do hromadného balíku, odešlu. Lama je objemná, takže ta druhá část hromadného bude taky velká...
Ostatně si tam dopište adresy i všichni, kdo ji tam nemáte, něco jsem našla z jiných hromadek, ale ne vše a nechce se mi to vše procházet...kdo nechce veřejně, buď IP nebo mail. Dík!
@terezita Já se učila o sto šest, ale to nejdůležitější (= šicí termíny) jaksi před náma utajovali! 😀 😀 😀 Hlavě že umín něměcké přechodníky, haha
holky, do tý wendy tabulky si tu zálohu co budu posílat mám dopsat sama?
@medvi11 Takže osobní odběr koncem týdne by taky mohl být? Já ti furt doma zavazím i s tou první částí...
@michamicha ne, to dopisuju já 🙂 vy jen ty adresy 🙂
@maly_prcek mně toho tu zavazí mrak 🙂 pokud na to nespěcháš, vydrží to tu i na tu lamu - šedá a krém není skladem, bude do 14 dní...jinak píšu IP.
@maly_prcek no to je skolstvi! ze vas neucili i neco pouzitelneho! 😀 😀 😀
@medvi11 Ok 😉 a ještě mám dotaz, když tam mám 2x tu lamu co bude za 14 dní, tak jestli mi to pošleš potom všechno najednou? nevim jak moc to bude objemný všechno dohromady 😅
jinak mě se dneska podařil dobrej nákup tý reflexní pásky 🙂 metr jenom za 20,- což je ještě levnější než VOC bez DPH od Stoklasy 😀
@medvi11 Ok, dík, Ottobre už můžu vrátit, mám obkresleno.
Což mi připomíná, že jsem se ani nepochlubila, co jsem dnes šila 😀 Definitivně mě dožraly mé jediné dvoje tepláky, jaksi jsem přibrala nebo co 😀, furt mi sjížděly z pupku, guma vythaná... Tak jsem vzala své (jediné) těhotenské rifle, položila na hnědý velur, co mi tu už asi rok ležel ladem, obkreslila, ustříhla (nůžkama! 🤐 ), sešila, našila "těhotenskou vsadku", do tunýlku knoflíkovou gumu a výsledek je super! Nevím, jestli nafotím, je to takový obyčejný výrobek... Ale fakt jsem s nima děsně spokojená, jsou pohodlné, hezké a navíc jako bonus skoro zadarmo (ten velur byl z kazovky z Wendy za pár korun, kazy jsem žádné nenašla...).
Druhá dnešní věc je balónová sukně podle Ottobre 2010/4/21, černý aksamit a červená PES podšívka (zbytek z kalhot pro Ondru https://www.modrykonik.cz/fotoblog/ivuska.h/alb... vpravo nahoře, taková semišová úprava, rub hladký, tak jsem to prostě použila naopak), vyšívaná houba dle předlohy v Ottobre, kapsu jsem vynechala, pas bude do gumy a ne na zip+knoflík, ať si to obleče sama. Výšivku jsem podložila zvrchu i zespodu Soluwebem (http://www.vilene.cz/vliselin/textilniaplikace/...), na horním byla zároveň obkreslená ta houba. Pro začátek potřeba přišpendlit, objet obrázek jednou a pak už se dají špendlíky vyndat. Výsledek je perfektní, naprosto se to netahalo a to všichni víme, co je aksamit zač. Pak dám fotku, teď ještě zbývá našít ten pas, pak vyprat a vysušičkovat, protože se mi nepodařilo ručně ten soluweb pořádně vyprat a aksamit je hnusně slepený a natužený 😀
@maya84 ; @cajova_lienka Jo jo, to je přesně ta rada, co jsem taky myslela, vyměnit tu tyčku. A pak ještě vím, že toto dělaly kamarádce ty menší patentky ze ŠD. Nějaký menší typ, tak ten nešel rozplácnout vůbec ničím! Prostě asi krátkej hrot a i když cvakala jen přes jednu vrstvu PUL, tak to prostě nešlo. Když pak koupila ty normální patentky, byla nadšená. Tak jestli taky nemáš ty menší? Tu tyč jsi zkoušela vyměnit?
@crawler 😀 😀 😀 😀 To mi nedělej! Abych si mohola číst tvoje googlí překladače, musím si ušít megaplínu! 😀
Právě jsem došila asi 15 plenek, většinu mylly a ten PUL je tak jemňoučkej, úplně jsem se zamilovala. Teda vložky bych z něj nešila ani za mák, fuj, tyhle pavučinkový materiály mi nejdou na tyhle titěrnosti, ale plenku musím ještě ušít i Jasmínce🙂
@ivuska.h Teda to jsou vychytávky (Soluweb)...
To já jsem dneska ani nestřihla, nějaká malá holčička dnes měla ňáký interní problém... 😒

@caramilla a klieste a patentky mam od Monikyjan z detivbavlnke