Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h Ivi a když lemuješ nějakým ustřiženým proužkem, tak jak řešíš místo, kde je spoj (začátek a konec toho lemu) ? mě se to podaří vždy tak hnusně, že nevím, co s tím? jaký typ stehu nebo co já vám, jak to zestetičnit :-/ 😀 Díky!
@caramilla mě se ten PUL taky líbí - ale třeba ty žáby jsou hrubší...strašně jemňoulinké mi přijdou růžové kytičky a pak takové ty hnědé, vínové oválky...Fanymu už jsem ušila 2 a jsem z nich také unešená - doteď měl jen jednobarevné 😀
co se týče toho lemování u krku, tak to zřejmě budu dělat jen metodou - sešít do smyčky a našít líc k lícu - v mém provedení to vypadá podstatně lépe než druhá metoda 🙂
právě zpracovávám bambusové mylly s autíčkama a je to nádherná látečka 😵
@ivuska.h 🙂 No, zastavila jsem nové zakázky, ale to neznamená, že nešiju celé noci, mám šití až do Vánoc habaděj a budu ráda, když po nocích spíchnu dárky pro své blízké, co jsem si blbě vymyslela🙂)) A to nepčítám závěrečnou zprávu, co musím napsat pro ekocentrum, se z toho všeho pos.... A zákaznice mi píšou asi po 3 dnech, co jsem uveřejnila ten stop stav - že doufají, že mám prázdný stůl a odpočívám🙂)))) Ha ha ha... A to jsem si teď ještě domluvila s naší drahou církví, že udělám kurz pedagogicko-katechetický pro naše faráře, takže další oblast působnosti. Já asi fakt nejsem normální 😀 A to ten kurz bude asi ještě pro mě jen dobročinná záležitost...
Včera jsem musela šít celý den a šila jsem s Jasmínkou, ona balila nitě do krabic. Já myslela, že umřu smíchy. Velké kóny do velké krabice, malé špulky do malé krabice. Já jsem říkala, že z ní normálně udělám skladnici 😀 Byla hodná, ale ty nitě už nikdo nikdy neroztřídí 😀 Měla jsem to hezky v šuplíčkách, podle barev, jenže ty šuplíčky jsou moc nízko 😀 😀 😀
Jako mohla bych regulovat množství práce tím, že zdražím, ale to neumím 😀
Teď jdu střihnout na softshellový kompletek a mám super nápad, co na to našít, ale asi se z té titěrné aplikace pos... tak uvidím🙂
@crawler Já mám pro Jasmínku taky skoro všechny plenky jednobarevné, i svrchňáčky, já moc ty obrázky nemusím, ale teda ty opičky mě asi dostaly! Já jsem se bála, že na plence budou vypadat blbě, že jsou moc takové mega, ale nevypadají, jsou úža úža úža, mám nafoceno, během dne zmenším a naspamuju 😀
@crawler Jinak ten náplet kolem krku z patentu nebo fineribu dělám tak, že sešiju patent z rubu OL, převrátím na líc, zdvojím a z rubu všiju a pak obrátím, jako je to na tom návodu č. 1. Když lemuju proužkem, tak se to dá obejít tak, že uděláš zapínání u krku na patentky. Tam to zakončíš ten proužek z obou stran, jak máš tu díru na patentky. Udělat estetickej překryv toho proužku - nebo i lemovací gumičky! - to je cvik na hodně dlouhou dobu, Už na to mám trošku grif, ale furt to není 100%... Prožek na klasickém stroji bych přišívala z rubu, pak převrátila obtočila kolem výstřihu a prošila dvojjehlou. Já šiju na COL 😀 😀 😀 😀 (sorry, všem!)
@crawler Já šiju náplet - sešít do kroužku, přeložím ve dvou-třetinách (přehlá je vpředu, nepřehlá vzadu - tu zadní nechám o fous delší abych se líp trefila) a šiju dvou-jehlou (teď mám v merku o vzít troj-cikcakem) a šila jsem to už ji obyč rovně 🤐 (i když se to nemá... uživatelsky nevidím rozdíl...) Tohle je jediná věc, kterou si fakt stehuju předem.
Chce to kvalitní rib a musí se to povést napoprvé, páč po párání je to horší a horší...
A když se to nepovede, tak navlíct dovnitř kloboukovou gumku (ale moc zprasenému to stejně nepomůže) 😉
@caramilla Našemu mladému se taky líbí krabičky - jakékoliv (nesmíme to ani vyhodit, jak to najde ve tříděném odpadu, tak ječí "To sem nepačí!!!!(=nepatří!) To je Daviho!" Vypadá to u nás jak ve skladu 😒 Moje prsní vložky rozházel po bytě a dal si tam auta 🙂
@maly_prcek 😀 😀 😀
Ahoj všichni. Náš zavirovaný comp mi byl velkým přínosem 😀 Nejdřív jsem myslela, že nejstarší dceru přetrhnu, ale co...stát by se to mohlo i mě....Těch 18 stran, co se tu napovídalo fakt dočíst nestihnu...jen jsem je prolítla...výtvory nádherné...obchody se můžou schovat 😝 . Souhlasím s bambusovým výplnkem - skvěle se z něj šilo...malá má konečně nové pyžámko dvoudílné (tričko a polodupačky). Obdivuji veškeré aplikace vámi vytvořené...pro mě je to děsná piplačka 🙂 . Konečně jsem došila softshell.bundičku ala @caramilla a kompletík do chladných dní z climayarnu.- střihy z ottobre a sedí dobře. Přidávám pár foteček, nejsem mistr na aranžování a osvětlení, fotím, když mám chvilku čas...podle toho to taky vypadá. 😒 😀
Jo a climayarn...budeme mít ještě i příští zimu :D Asi
@palosek moc pěkné!
Mně dneska dorazila podložka a řezací kolečko, tak jsem si vyřízla bodýčko z climayarnu, jen to švihalo (si představte takový pomalý švih, no 😀 ). Ale vlastně to trvalo jen o trochu dýl, než bych to obkreslovala křídou. Jsem fakt nadšená. Jen nevím, jak se o něj starat - to se brousí, nebo se rovnou kupují nové ty vnitřní kolečka?
@crawler Našívám jako uzavřený kruh, takže tam se to prostě složí k jedné straně (ten šev na proužku) a normálně ohne, je to v tom místě tlustší, ale to moc nevadí. Nebo když lemuju před šitím, tak potom ten švový přídavek, co končí u výstřihu/rukávu ještě přišiju rovnoběžně s první linií šití. Takhle to teda asi vůbec nejde pochopit, co? 😀 Podívej se na kupované oblečení, tam je to taky tak dělané.
@kuna Neborusí, kupují se nové.
Wendy je tady!!! Opravdu chybí jen ty lamy - červená, šedá a krém. Pomerančová je nádherná, škoda, že jsem si ji nevzala taky ☹ Měřit budu, až Jana usne - s ní je to fakt žůžo (nebo žúžo?) cokoliv dělat 😀 Musím opět přestěhovat obývák, ať to můžu přeměřit a stříhnout. Tabulku už jsem uzamkla, dopočítávám tam průběžně ceny látek atd.
@vdovec a @mooncaa - když tak ty adresy do IP 🙂
Vystrihla som plienočky ,celá happy že idem šiť a - nemám ako nabiť cvočky ☹ a zajtra sme bez elektriky 😠
ahojte, viete mi prosím poradiť. Zvažujem že sa pustím do šitia látkových plienoček, ale mám v tom chaos. Už som si naštudovala pár stránok, ale mám jednu základnú otázočku, ti PUL nohavičky sa používajú stále, teda keď ušijem plienočku na ňu dávama ešte aj PUL nohovačiky? A vychádza šitie plienok lacnejiše, lebo ani tie látky nie sú najlacnejšie? Kde kupujete látky?
Vopred ďakujem za odpovede🙂
@caramilla jezkovy voci 🙂 zienka ty teda ides jak masina..... ja som stastna ked stihnem spichnut 1 plienku za 2 tyzdne. a spaci vak sijem malemu uz mesiac 😠 este neni ani vystrihnuty 😖 ale apson viem co presne chcem stvorit 😀
@caramilla krásné jako vždy, hele za jak dlouho jsi spíchla ty plenky?A co tam dělájí tvé oblébené příšerky? 😀
@palosek pekne vecicky, podarili sa ti 😉
@ caramilla krasa, no ako obvykle 🙂 Mohla by som ta poprosit o radu, myslim, ze si niekedy davnejsie v tejto debate spomenula obojstranne bamb. frote zo SD na osusku. Mam s nim rovnake plany, ale niesom si ista, cim to olemovat. Neprezradila by si mi, cim si to lemovala ty? Dakujem
@kuna Patentky good, tos mě pobavila, ale fakt to tak vypadá 😀
@ivuska.h 😝 I ty potvoro 😀 😀 😀
@lillyzelvicka OB tam dělají to, že nejsou pro nás 😀 Šít se zavřenýma očima jsem z nich ochotná a teda výborně se fotí 😀
Jak dlouho jsem to šila, to fakt nevím. Neměřím si hodinkama čas, to nejde. Ale jeden den jsem si střihla, další den jsem cvakala jak debil patentky a včera jsem celej den šila až do dvou do noci.
@luckydaay Určitě se vyplatí materiál koupit a ušít. Začni na http://detivbavlnke.sk
Plenky, které jsou šité jako Vše v jednom, mají shora PUL a nic se na ně nedává. Plenky, které jsou jen kalhotkové bez vrstvy PUL, na ty se dávají svrchňáky🙂
Kdybyste se nudily:
http://ekozahrada.blog.cz/1111/kvety-ruze-v-pod...
:D

ahojte potrebovala by som poradit mam situ plienocku podla flip ked spala mala na brusku cela jej pretiekla ked ze je tam ta zaklapka s pulu mohlo to pretiect jedine cez suchac co mam spravit aby to neprevlhalo?