Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla ty kytky s listí paráda 😉 asi už vím co budeme zítra s malým dělat on miluje lístečky a tak se u toho zabavím i já 😀
@caramilla je to krásný 😵 ! mě by zajímalo - jak rychle nacvakáš patentky na 1 plínku? mě to přijde jako to nejzdlouhavější a nejnudnější 😝
@palosek a co se týče mtx, tak jsem zjistila, co všechno nemám a potřebuju 😝 chci spíchnout něco mamce a má narozky už v lednu :-/ a výplňků mám taky málo :-/
@ivuska.h díky! já prozkoumám to kupované a snad to vybádám. každopádně co už jsem si všimla, hodně z toho, co máme kupované je na některých místech ušito prasecky -je fakt, že minimummám nějakého značkového, které je snad šito kvalitněji (?), ale takové to levnější je ušito naprosto průměrně a někdy snad až podprůměrně. Nikdy předtím jsem si toho nevšimla, ale teď všechno obracím naruby 😀
@caramilla ty ses vazne blazen 🙂 cumim na to jak puk - tie ruze su jak zive - no teda vysusene - ale kam ty na to chodis a urcite mas nejaky 42 hodinovy den - inak si neviem predstavit kedy top stihas 🙂
@crawler mtx...jojo, když jsem chtěla tvořit...najednou jsem zjistila, že by se mi hodit takový a takový odstín , a tenhle neladí, to chce jiný, a že já blbá si neobjednala od každé barvy patentu hned metr (toť mé myšlenky 😀)...takže se těším na další obj. 😀 😀 😀 můj muž určitě taky 😝 😀 😀 😀
@caramilla to jsou ty samý opičky jako ten trikot z mylly? plenky jsou krásný 😵 asi si ušiju taky nějaký kalhotovky 🙂
a ještě mi řekněte, jak to děláte, že své výplody umíte tak krásně nafotit? moje fotky jsou horor - ještě tak na denním světle -to bych se nemusela tak stydět, ale pod umělým...to je tuplem hrůza. Plus níže uvedená halenka z bambusového mylly a fotit na stále utíkajícím dítěti 😝 Prostě halenka se povedla, ale fotka nijak lichotivá není...bohužel...☹ JAK TO TEDA FOTÍTE????
@cajova_lienka 😀 Kéž by měl 42 hodin. Ty kytky jsem nedělala teď. Ty jsem dělala minulý čtvrtek, udělala jsem si dovolenou u našich, s Jasmí jsme hodinu sbíraly listy a se ségrou jsme asi 4 hodiny mitaly kytky, to byl tak nepředstavitelný relax!!! A sranda.... A kdyby nám nedošly obě dvě špule drátku, motám tam ještě dnes...
@lillyzelvicka Určitě to zkus, je to fakt relax, ale hodně drátku to chce 😀
@crawler Tak na jednu plínu cvakám patentky tak cca 20 minut (nepočítám uši, ty jsou dalších tak 5 minut, to dělám až na konec), nejzdlouhavější to je, to máš pravdu. Kdysi mě to bavilo, pak mě to totálně nebavilo a teď si k tomu pustím MASH nebo něco takového a docela mě to baví 😀 Jen ne s těma lesklýma patentkama, mám opižlaný obě ruce, jak uřezávám ty moc dlouhý hroty, GRRRRRR.
@michamicha JJ, ten samý, akorát to není úplet, ale PUL 😉
@palosek 😀 😀 😀 Tak už víš, proč v každé objednávce mám tolik metráků látek? ALe přes to ti musím říct, že bohužel ať objednáš kolik chceš látek, vždy ti něco bude přebývat a něčeho se nedostávat, je to šílený!
@michamicha Jen na tom PULu jsou ty opice jakoby rozpité, na trikotu je ten potisk kvalitnější.
@crawler 😀 Tríčo super 😉
Hele, focení, to je na další asi tak 100000 stránkový téma... Základem je denní světlo a dobré pozadí. Utíkající dítě je šílený, musíš mít rychlou závěrku a bystrou ruku a taky moře času. Udělám třeba 200 fotek a pak vyberu ty, co je tam Jasmínka alespoň ve většině v záběru 😀 Dobré pozadí fotky je podle mě dost důležitý základ. A zjistila jsem, jak je naše zahrada totálně nepraktická, všude leze ze zdi nějakej drát nebo tak něco 😀
Tu první fotku u topení, mi přijde, že nemáš dobře zaostřenou, vypadá to, jako bys ostřila na topení. Je třeba vždycky ostřit na obličej, fotit zásadně na dvojcvaknutí - tzn. zaostřit a pak docvaknout.
Já vždy fotím na manuál (myslím tím nastavení clony a času, ISO atp.), automatika mě nenadchla u žádného fotoaparátu, neumím to s ní, mám to vždycky mázlé nebo zrnité.
Fotím už asi 15 let a celkem dost jsem se tomu věnovala, tak občas se i něco povede vyfotit, ale s něčím furt zápasím, dneska ty plíny mi moc nešly a ta červená, to je taky děs, stále je co se učit. 😉
@caramilla ty přebytky by mi nevadily...vždycky se můžou hodit 😀 ,že? Jen z těch nedostatků jsem pak nešťastná ☹ . 😀 😀 😀
Add fotky: moje díťo taky už nepostojí ani nepoleží 😒 A Jasmí vypadá na těch tvých fotečkám úplně profi, no jo,no, když uděláš 200záběrů 😝 Na to bych při naší šílené domácnosti neměla nervy...a čas 😀
@palosek Já to beru místo procházky, Jasmí si hraje na zahradě a já ji u toho fotím a házím ji hračky tam, kde je alespoň únosné pozadí (neválej se tam konve, hadice, rýče🙂)) Cvakám o 106 a pak vyberu. Ono to zase netrvá tak dlouho, můj foťák má rychlou spoušť 😀
Někdy sem můžu dát ty zmetky, abyste taky viděly ... nebo spíš neviděly 😀 😀 😀
nějak jsem ztratila odkaz na tabulku těch reflexních nažehlovaček, můžete mi to někdo poslat, pls? 🙂 Vůbec nevím, jak je to daleko a kdo to pořádal 🙂)
@animal to chce detail čepičky 😀
Já ji podle @car taky zkusila, ale zůstala ležet nedošitá...už funguje pc 😀 ...zatím . Ale je z tenčího recyklo materiálu (kdybych ji zmršila 😒. Jinak mám podle ott. nastříhanou fleece čepičku a rukavičky. Čepičku chci podšít nějakým úpletem (a to zas zjišťuji ty nedostatky vhodných vzorů 😝 ) ...takže leží stranou a čeká na inspiraci, co mi padne do oka 😀 😀 😀
@ivuska.h tak to je super zpráva, už se těším až přijde mylly 😵 malej bude mít opičkový tričko 🙂
Prosím prosím, smutně koukám... Jestli bude nějaký přebytek červeného merino oboulícu, tak se hlásím. Hodil by se mi pro opravu Kaččiného trička - bude potřebovat nové rukávy. Díky předem. 🙂
paaanecku,tu je ale krasnych fotiek 😎 ,tu sa sije o dusu ,super parada,vsetky vase vytvory,ja nic 😝 cakam na material 😀
ozaj dnes ma skoro odvezli,vybalila som merino deku pre babo aj s ciapockou ,a bola cela prezrata molami 😠 😠 😠 😠 😠 😠 ,chapete ,svine jedny,bolo to uuuuplne nove,setrila som si to pre babo ☹

@pupies000 Lemovala jsem lemovací gumičkou ze Stoklasy 😉 Použít půjde i šikmý proužek.
Zrovna jsem dnes nafotila nové barvy lemovacích gumiček, co přišly a budou i na prodej🙂