Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dnes jsem dokončila kabát z Mylly vlny, nakonec jsem nedala knoflíky a dírky, ale jen falešné knoflíky a ve skutečnosti se zapíná na našívací druky. Pod ty knoflíky se to našívalo celkem blbě, ale jinak je to rychlovka a funguje to dobře, takže doporučuji. Podšito je velurem, v rukávech klouzavá PES podšívka. Příšera si ho odmítá zkusit...
Dnes jsem ušila softshellové kalhoty pro dceru od kamarádky k 1. narozeninám, poprvé jsem použila zelený soft. Medvi mi dovezla tu nažehlovací reflexní pásku, jsem z ní fakt nadšená, kdybych věděla dřív o její existenci, nemusela jsem se na těch kompletech pro naše děcká s*át s tou paspulkou... No co už.
Ahoj, chcem sa znalých veci opýtať na 5000 nite....vojdu sa na držiaky na klasicky stroj, alebo je to až moc veľké? Ďakujem za radu.
@ crawler pekná kapsovka, ani by som nepovedala, že je tvoja prvá. Vyzerá profesionálne 🙂
@ ivuska.h waw
@ivuska.h kabátek parádní 😉
@pupies000 Jestli myslíš ty Hard 5000 yardů, tak jedině s doma vyrobeným držátkem, jinak na klasickou tu "tyčku" to nedáš🙂
@ivuska.h JDI SE BODNOUT!!! 😀 😀 😀 Jako teda ta látka na mylly stránkách nevypadá tak úchvatně jako na tom kabátku, to je fakt bomba! A to je taky "nekousavý merino"? Mě přijdou všechny vlněný kabátky, co se konvenčně prodávaj na h... protože u krku škrábou?!
@crawler pěkná a prezentace taky🙂
Vás nějak nestíhám chystá se další objednávka mtx????
Jsem teď střihla kalhoty ale asi na ně prdím necítím se v tom materiálu.A taky jsem střihla do lamy a jsem jak bych vylezla z kurníků 😝 😀 ale dneska to vzdávám jsem nějaká... navíc mě točí že pokaždí příjdu na to že mi chybí ty nitě a tam ty a pak tohle a tohle fuj blééé
@ivuska.h Pěkný! Co je to za střih? Nechce se mi hledat v těch Ottobre, které jsi mi nedala 😀 😀 😀 se musím podívat, jak ten kabátek vypadá naživo, mám tu ještě tu 50% šedou vlnu s růžovým potiskem z Liberce 🙂 tak bych to Janě spíchla na jaro...BTW nechceš to hodit i na flicker?Zas je tam houby vidět...
Žabí plenka taky pěkná, ovšem zase houby vidět 🙂
@caramilla Ještě že se máme tak rády, co? 😀 😀 Ten materiál je super, naprosto nekousavý (není to teda čistá vlna, viz web Mylly), krásně huňatý... Zbyl mi tu asi metr a něco, kdybys měla zájem... Překvapivě se z toho šilo fakt dobře, měla jsem z toho kabátu strach, nikdy jsem nešila něco tak "klasického", ale fakt to nebylo těžké (což svědčí o kvalitě a blbovzdornosti návodů v Ottobre, mmch je to střih 2008/6/14).
@animal Jo, dost se mi ulevilo... A je tam dost barev na to, aby se to k lecčemu hodilo, to je taky dobré.
@medvi11 Jsem ti ho mohla ukázat, jenže ty vždycky vypadáš, že nemáš ani vteřinu čas a že tě brzo raní mrtvice... Aspoň bys teda mohla poreferovat, jak vypadám úžasně ve svých těhotenských teplákách a Mylly kytko-tričku 😀 😀 Větší fotka kabátu je tady ve fotoblogu, ale dobře, dám i na flickr.
@sussanah Dík 🙂
Žabí plína je moc hezká, aspoň co je vidět z té pidifotky... mají to tady blbě vymyšlené.
Jo a ještě k tomu kabátu budu šít čepku, co k tomu patří, je to přímo u střihu na ten kabát.
@ivuska.h Páni, ten je parádní 😵
@crawler Plenka taky nádherná.
Zítra snad konečně rozšířím barevný repertoár nití do OL a konečně pošiju věci, co už už mám nějakou dobu nastříhané a vrhnu se na climayarn a pak snad i na mylly.
Teďka likviduju levnou látku z Ikey na testovací sukni. Bojím se hnedka střihnout do Millera, navíc asi budu potřebovat ten střih zužovat, tak abych věděla o kolik.
@ivuska.h jeej krasny je ,uz si viem predstavit ze aj teplucky,.ked som ja sijavala kabaty,tak som si vzdy pochvalovala,ze sa dobre siju 😉 ,skoda ze je ta latka taka draha,normalne som mala chutky si ju objednat pre seba 😅 mozno na druhu zimu... 😀
@crawler krasna plenucha 😵 fakt prva 😨 no asi sa aj ja dam na to,len zatial sa drzim,lebo mam blud plienok doma este po chlapcoch a chcem bezplienkovat 😅
@kuna Vyteplené vyloženě ne, ta látka je dost huňatá, jen je to podšité bavlněným velurem, ten není úplně tenký, takže na výhřevnost určitě vliv má.
@medvi11 Dělám jí teď všechno 104.
@papajka7 No ta cena za látku je děsná, na ty dětské pidivěci se to ještě dá, ale dospělácký kabát by teda přišel dost draho.
@anielik Super!

@stassy já mám s cb chapačem a to, že je hlučný mi nevadí a nijak se mi nezasekává, jen mě to právě zaujalo, jak ho tam dotyčná/dotyčná haní 😅