icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
10. nov 2011

@stassy já mám s cb chapačem a to, že je hlučný mi nevadí a nijak se mi nezasekává, jen mě to právě zaujalo, jak ho tam dotyčná/dotyčná haní 😅

ivuska.h
10. nov 2011

Dnes jsem dokončila kabát z Mylly vlny, nakonec jsem nedala knoflíky a dírky, ale jen falešné knoflíky a ve skutečnosti se zapíná na našívací druky. Pod ty knoflíky se to našívalo celkem blbě, ale jinak je to rychlovka a funguje to dobře, takže doporučuji. Podšito je velurem, v rukávech klouzavá PES podšívka. Příšera si ho odmítá zkusit...

Dnes jsem ušila softshellové kalhoty pro dceru od kamarádky k 1. narozeninám, poprvé jsem použila zelený soft. Medvi mi dovezla tu nažehlovací reflexní pásku, jsem z ní fakt nadšená, kdybych věděla dřív o její existenci, nemusela jsem se na těch kompletech pro naše děcká s*át s tou paspulkou... No co už.

pupies000
10. nov 2011

Ahoj, chcem sa znalých veci opýtať na 5000 nite....vojdu sa na držiaky na klasicky stroj, alebo je to až moc veľké? Ďakujem za radu.
@ crawler pekná kapsovka, ani by som nepovedala, že je tvoja prvá. Vyzerá profesionálne 🙂

pupies000
10. nov 2011

@ ivuska.h waw

caramilla
10. nov 2011

@crawler TEda musím říct, že na první kapsovku, hodně dobrý! 😉

lillyzelvicka
10. nov 2011

@ivuska.h kabátek parádní 😉

caramilla
10. nov 2011

@pupies000 Jestli myslíš ty Hard 5000 yardů, tak jedině s doma vyrobeným držátkem, jinak na klasickou tu "tyčku" to nedáš🙂
@ivuska.h JDI SE BODNOUT!!! 😀 😀 😀 Jako teda ta látka na mylly stránkách nevypadá tak úchvatně jako na tom kabátku, to je fakt bomba! A to je taky "nekousavý merino"? Mě přijdou všechny vlněný kabátky, co se konvenčně prodávaj na h... protože u krku škrábou?!

lillyzelvicka
10. nov 2011

@crawler pěkná a prezentace taky🙂
Vás nějak nestíhám chystá se další objednávka mtx????
Jsem teď střihla kalhoty ale asi na ně prdím necítím se v tom materiálu.A taky jsem střihla do lamy a jsem jak bych vylezla z kurníků 😝 😀 ale dneska to vzdávám jsem nějaká... navíc mě točí že pokaždí příjdu na to že mi chybí ty nitě a tam ty a pak tohle a tohle fuj blééé

animal
10. nov 2011

@ivuska.h to vůbec nepůsobí tak strakatě, jak jsem si myslela, že to bude vypadat. Pěkné 😉

medvi11
10. nov 2011

@ivuska.h Pěkný! Co je to za střih? Nechce se mi hledat v těch Ottobre, které jsi mi nedala 😀 😀 😀 se musím podívat, jak ten kabátek vypadá naživo, mám tu ještě tu 50% šedou vlnu s růžovým potiskem z Liberce 🙂 tak bych to Janě spíchla na jaro...BTW nechceš to hodit i na flicker?Zas je tam houby vidět...

Žabí plenka taky pěkná, ovšem zase houby vidět 🙂

sussanah
10. nov 2011

@ivuska.h wow, nemam slov..

palosek
10. nov 2011

@ivuska.h kabátek je skvělý...uou... i žabí plenka...mám ji taky rozdělanou se sv.žlutým aksamitem. 😀

ivuska.h
10. nov 2011

@caramilla Ještě že se máme tak rády, co? 😀 😀 Ten materiál je super, naprosto nekousavý (není to teda čistá vlna, viz web Mylly), krásně huňatý... Zbyl mi tu asi metr a něco, kdybys měla zájem... Překvapivě se z toho šilo fakt dobře, měla jsem z toho kabátu strach, nikdy jsem nešila něco tak "klasického", ale fakt to nebylo těžké (což svědčí o kvalitě a blbovzdornosti návodů v Ottobre, mmch je to střih 2008/6/14).

@animal Jo, dost se mi ulevilo... A je tam dost barev na to, aby se to k lecčemu hodilo, to je taky dobré.

@medvi11 Jsem ti ho mohla ukázat, jenže ty vždycky vypadáš, že nemáš ani vteřinu čas a že tě brzo raní mrtvice... Aspoň bys teda mohla poreferovat, jak vypadám úžasně ve svých těhotenských teplákách a Mylly kytko-tričku 😀 😀 Větší fotka kabátu je tady ve fotoblogu, ale dobře, dám i na flickr.

@sussanah Dík 🙂

Žabí plína je moc hezká, aspoň co je vidět z té pidifotky... mají to tady blbě vymyšlené.

ivuska.h
10. nov 2011

Jo a ještě k tomu kabátu budu šít čepku, co k tomu patří, je to přímo u střihu na ten kabát.

medvi11
10. nov 2011

@ivuska.h Dojeli jsme domů i tak v 7 večer ☹ jen jsme si tu kuchyni nechali dovézt ... spíš mě málem ranilo v té IKEA ☹

Jooo, tepláky vypadají super!!!

sussanah
10. nov 2011

@ivuska.h ja jsem na kabaty fakt ujeta, mam doma asi 5ruznych kousku a tenhle bych klidne nosila i ja 🙂

season
10. nov 2011

@crawler krásna! Mi nehovor, že si len nedávno začala šiť??

baarca
10. nov 2011

@ivuska.h Páni, ten je parádní 😵
@crawler Plenka taky nádherná.
Zítra snad konečně rozšířím barevný repertoár nití do OL a konečně pošiju věci, co už už mám nějakou dobu nastříhané a vrhnu se na climayarn a pak snad i na mylly.
Teďka likviduju levnou látku z Ikey na testovací sukni. Bojím se hnedka střihnout do Millera, navíc asi budu potřebovat ten střih zužovat, tak abych věděla o kolik.

kuna
10. nov 2011

@crawler ta je fakt krasna, jen jsem jak u Caramilly hledala, kolik to ma vepredu tech pantentek 🙂

@ivusha.h to je nadhera, ja chci taky (pro sebe) 🙂 Je to nejak vyteplene uvnitr?

michamicha
10. nov 2011

@ivuska.h kabátek je krásnej 😵 já teď taky nažehlovala reflexní pásku 😉
@crawler plenka parádní 😉

medvi11
10. nov 2011

@ivuska.h jakou velikost toho kabátku jsi Klárce šila? Musím ho jet Janě vyzkoušet a pak zvolit odpovídající velikost...za fotky na flickeru dík, Z.byl unešen těmi aplikacemi 🙂
Jo a ještě jsem zapomněla veřejně pochválit i tvoje mylly triko, tak chválím! Ale tepláky jsou lepší!

papajka7
10. nov 2011

@ivuska.h jeej krasny je ,uz si viem predstavit ze aj teplucky,.ked som ja sijavala kabaty,tak som si vzdy pochvalovala,ze sa dobre siju 😉 ,skoda ze je ta latka taka draha,normalne som mala chutky si ju objednat pre seba 😅 mozno na druhu zimu... 😀
@crawler krasna plenucha 😵 fakt prva 😨 no asi sa aj ja dam na to,len zatial sa drzim,lebo mam blud plienok doma este po chlapcoch a chcem bezplienkovat 😅

anielik
10. nov 2011

Ahojte, tak konecne aj moja bunda zo softu na modelovi 🙂

ivuska.h
10. nov 2011

@kuna Vyteplené vyloženě ne, ta látka je dost huňatá, jen je to podšité bavlněným velurem, ten není úplně tenký, takže na výhřevnost určitě vliv má.

@medvi11 Dělám jí teď všechno 104.

@papajka7 No ta cena za látku je děsná, na ty dětské pidivěci se to ještě dá, ale dospělácký kabát by teda přišel dost draho.

@anielik Super!

papajka7
10. nov 2011

@ivuska.h ved prave ale stale lacnejsie ako ked ho kupis v obchode,taketo vlnene veci su fest drahe,a ten dobry pocit s vlastneho diela...no tuto zimu uz kaslem na to,aj tak polku budem ako slon a druhu polku zimy nebudem o nic mensia 😀 ale na druhu budem fest uvazovat 😀

daisyr
10. nov 2011

@ivuska.h Nádhera, jak materiál, tak střih a celek 🙂
@crawler také bych neřekla, že to je tvoje první plenka 😉

@anielik bundička vypadá suprově, ty pruhy/čtvrkruhy tam jsou našitý navrchu nebo je to z nich sešité... asi to první že?

ivuska.h
10. nov 2011

@papajka7 To je pravda, kupovaný by byl určitě hodně drahý.

papajka7
10. nov 2011

@anielik wau si sa krasne vyhrala 😵

anielik
10. nov 2011

@daisyr @papajka7 dakujem 🙂 tie polkuhy su zosite spolu sedy +oranzovy+ reflexny pasik a potom nasite na ciernom softe...aby tam nemal prilis vela svikov .)