Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, jaké je to tyrkys merino z mylly v porovnání s tyrkys výplňkěm či fineribem z mtx (jak se objednávalo přes Crawler), máte někdo obojí, je to stejný odstín nebo jiný?
@crawler Sloníkový jsou boží! 😉
@daisyr Tyrkys - merino je malinko více do šeda, ten fin. je víc takový jasnější,a le to je tím, že v tom oboulícu je prostě ta vlna🙂))
Jestli se ptáš proto, zda z toho půjdou lemy k tričku z finu, tak si myslím, že na 100% ano. Je to podobný odstín, ladí to, netluče se to😉
Tak nocovka několika nocí - pro paní, co mi neprozřetelně napsala "můj má rád traktůrky" a "máme vinici", v hlavě se mi zrodil šílenej nápad na sklízení hroznů do valníků 😀 😀 😀 Listy jsem obkreslovala a vyšívala podle našeho vína, naprosto úlítlej nápad, kterej jsem si myslela, že ani nepůjde realizovat🙂
Traktůrek má vepředu reflexku a svítí si na cestu 😀 😀 😀
Bunda je bohužel pos... tím, že jsem si já kráva nevšimla, že zelený soft má po straně vadu - takové to zašpinění a jak jsem to odstřihávala, aby to nebylo vidět, tam jsem to odstřihla rovně, ač u krku to zašpinění už nebylo a mám to u krku brutálně úzký, takže se bude několik nocí přešívat, jen nevím, jak ☹ ☹ ☹ Předplatím si Ottobre a bude klid...
@caramilla Peti ty jsi normální cvok 🙄 ale jako vždy krásné ty kreslíš strojem na látku.
no chtěla jsem tu dát zateplené kalhoty pro malého ale nic to nemá cenu 😀
@lillyzelvicka Jsem blázen. Ale neboj, to byla poslední, další už mám nasmlouvané jen dvě normální a ještě jednu kytičkovou pro Jasmínku, tak tu možná udělám taky interaktivně, já nechtěla, ale když jsem dneska viděla, jak si hraje s těma hroznama, tak jí nemůžu dopustit, aby byla jen kovářova kobyla 😀
Fotku dej!
Jako ona ta bunda vypadá hezky, ale když to nejde zapnout u krku, je to jen na výstavu a to je na ho...
@caramilla Peti a úzké až když to zapneš? co to máš za velikost?A kolik máš cm průkrčník?
@caramilla 😲 😲 😲 ... ODKUD JSI K NÁM PŘIŠLA? z jaké planety? 😀
@sufik1 já měla vyhlídnutý taky bm 3500, ale tam, kde jsem chtěla nakupovat, tak vyprodaný, ale vzala jsem DS 120 - je elektronický, cena jako bm3500, prostě je podobnější inovisu 10 jak má Iva, ale cenově je jako bm 3500. mám ho měsíc? ale zatím fakt spokojenost...dál ukáže čas...
@sufik1 Určitě do Brothera jdi! 3500 už asi nedělají, protože ji všichni kupovali a ty dražší pak nechtěli 😀 😀 😀 😀
Hele, na rukavičky se chystám už 2 měsíce. Podle jakého střihu jsi šila? 😉
@crawler Mám ráda víno, no 😀 A kdysi jsem byla na Pálavě - láska na celý život 😀 😀 😀
@lillyzelvicka No, nejde to právě vůbec zapnout. Jak jsem to na bundě šila poprvé, tak mě nenapadlo, že vlastně ke krku se to zužuje a od krku se to musí rozšiřovat přes bradu a to o dost. A nebo celé volnější:(
Vel. má být 92 a kolem krku to teď má jen 41 mc 😕 😕 😕 Asi tam budu muset dát klín nebo nevím:(
@caramilla ach Pálava 😵 tam jsme byli na první (a zatím poslední ☹ ) dovolené - tehdy ještě s přítelem, teď už manželem...konkrétně v Pasohlávkách ...ách...láska na celý život 😵
dnes spatřil světlo světa Opičák 😀 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...
@caramilla no hele, na naši potřebu pořád málo 😀 nyní máme tedy 3 AIO, ale hned v pon nebo út jedeme k mudře, což budeme víc jak půl dne pryč a ty 3 AIO mi na cesty stačit nebudou...měla jsem se rozšít víc 😀 ale ještě tu pár potisků mám a snad brzy dojde ta Amerika 😵 z celnice mi zatím psali, že dodané info stačí a že kdyžtak písnou...dnes nic, tak uvidíme, jak dlouho si to tam nechají 🙂 jen doufám, že ne tak dlouho, jako to tvoje ☹ no pak se tady diskuze bude hemžit sloníma plenkama 😵
@caramilla no ty kokso 😨 😨 😨 uzasny kompletik 😵 ,si dobra,s tym priekrcnikom nepotesi,ale asi to radsej presi,ostalo ti latky este aby si este raz vystrihla stojacik? ak ano tak to nebude take hrozne,vystrihnes vetsi stojacik a pristrihnes priekrcnik 😉
ja sa tu dnes vytesujem,kamoska mi poslala kus bielej koze,tak som si uz vystrihla na taburetku plnenu gulickami,joj idem nahadzat deti do postele a idem na to 😵
@caramilla no stojacik som myslela limec 😀 ,aha tak az teraz som si to vsimla ,tak to nebudes musie nic strihat nove,bude stacit ked pristrihnes priekrcnik aj kapucu,teoreticky co som ja sila kapucne,sa ku krku zuzovali,takze ked ju pristrihnes mala by sa ti rozsirit,skus to lebo neviem aky mas ty strih na kapucnu,ak to nepomoze,tak ti treba presit kapucnu,ze vyparas ten stredovy diel a prisijes tam sirsi pruh 😉

@terezita tož to máš blbý ☹ ale buď ráda, že vlasy máš, MHD za chvíli bude skoro plešatý (asi ze stresu či co..., v rodině to nemají), a to je stejně starý jak já...tož doufám, že se naše Jana neinspirovala tatínkem 🙂
A jdu došít ty strašný adventní pytlíčky...