icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
11. nov 2011

@daisyr ten tyrkys z MTX je taký dosť žiarivejší až kriklavý, merino je také jemnejšie ale krásne. Tyrkysovú som si oblúbila, chalanom moc pristane a ked ich oblečiem všetkých troch do rovnakých tričiek, tak aj ked sa mi niekde rozlezú, ľahšie sa hladajú. Mám asi troška prehnaný strach, že sa mi stratia, tak ked sme všetci rovnakí všimnú si nás aj okolo, že patríme k sebe 🙂

daisyr
11. nov 2011

@season to máš pravdu, že tyrkys je výrazný a když jste všichni sladění, tak je věřím, že se po vás všichni otáčí 😉 Mně právě moc nesluší, jen když je to více do modra, Táda je po mně, tak aby v tom nevypadal moc bledě 😉 no, možná zkusím a uvidím

lillyzelvicka
11. nov 2011

Tak jsem ušila-našila svojí první aplikaci tak na to koukněte zkušenýma očima a pišto co a jak udělat líp 😀
místo vlisofixu jsem použila pro mě původně pitomí vliselin už byl na samotce(lepí totiž z obou stran vždycky jsem měla zapatlanou žehličku bléé)

season
11. nov 2011

@caramilla a sa mi zdalo, že nejaké ticho pred búrkou a toto je teda riadna pecka! Ty fakt nie si normálna 😀 😀 😀 koho iného by to ešte napadlo? 😉

lillyzelvicka
11. nov 2011

ještě k softu ten tyrkysový se fakt špiní nejvíc nemáte nějaký fígl čím ho vyprat? Se tam ta špíná drží jako čert 😠

terezita
11. nov 2011

@lillyzelvicka mne se to libi! 😵 ja mam rada ty kostrbate obrazky. ale pokud se ti to nelibi a chces to mit presnejsi, tak jedine sit pomaleji, abys to stihla lip vytocit.. ono to chce cvik, za chvili to pujde uplne samo 😉
@season ja takhle rada em. davam jednu zlutou tuniku, abych ji videla na sto honu.. normalne se i ta barva nelibi, ale jak je vyrazna, tak se mi v tom snad ani ztratit nemuze 😅

season
11. nov 2011

@daisyr skus, podla mna je taký decentnejší. Fakt myslím, že nebudeš mať probém predať, ak by Ti nepadol do oka. Ja mam stale rešpekt a bojim sa ho strihnúť, ale dnes to mozno skusim aspon na stredného.. dobre sa takto šije, ked netrafím, má do toho kto dorásť 😀 😀 😀

terezita
11. nov 2011

@lillyzelvicka nemam.. ale az na to prijdes, budu rada! ja na nem mam cernou smouhu, myslela jsem, ze to umyji zlucakem, ale ani to nepustilo.. a pak hnedle vedle mastny flek.. 😝 asi budu muset taky zacit vymyslet nasivky i na ten soft, jinak bude dcerunka i ve vypranych katatech vypadat jak prase 😀

daisyr
11. nov 2011

@lillyzelvicka Tak jestli to je první pokus, tak si myslím dost dobrý! Já bych to určo nedala, ale taky nejsem takový profík se strojem jako ty 😉

daisyr
11. nov 2011

@season 😀 To jo, můžeš šít o 106 a když pak jen roztřídíš dle skutečné velikosti 😀 😀 😀 Ty máš i ten rib nebo jen oboulíc?

katka82
11. nov 2011

@caramilla 😲 😲 😲 no normoš mi spadla brada až na klávesnici 😲 to je nááádhera 😵
no jdu se někam zahrabat 😀

papajka7
11. nov 2011

@terezita to fakt na ten soft ani zlcak nepomaha 😨 ,kurnak a ja som si ho objednala pre celu rodinu 😒

ivuska.h
11. nov 2011

Dnes jsem měla opět den bez počítače (manžel mi sebral displej), užasné, kolik úklidu člověk udělá 😀 Taky jsem došila narozeninovou soupravu pro holčičku od kamarádky, zítra snad nafotím a ukážu. Snad se bude líbit.

Nedočítám vás, na to nemám nervy, jen jsem postřehla jakési lupení od Caramilly, to už je fakt diagnóza... 😀 😀

caramilla
11. nov 2011

@papajka7 ; @lillyzelvicka Jo jo, je to bohužel na pevno:( Párat kapucu?:( Tam jsou ty pasle... ☹ ☹ On i ten zip je moc dlouhý, je to moc vysoko do kapucy to zapínání, takže se zákaznicí jsem se dohodla, že vypářu zip, dám tam jen krátká je krku a nahoře udělám dlouhou chlopeň, aby netáhlo na krček, ale bundě to ubere, fotku radši pak dávat nebudu🙂))) Ta kapuce by po vypárání ještě měla založení u toho krku, tam asi 2x 4 cm ještě látky jsou, ale dole u toho krku ty bokový díly jsem ustřihla moc úzký:(, takže se to tam nedá tak rychle na tu bradu rozšířit...
Ještě, že zákaznice byla tak nadšená z toho vína, že tohle vůbec neřeší🙂 Takže celý víkend párání a přešívání, ale chybama se člověk fakt nejvíc naučí, už to příště bude lepší! 😀
Díky za tipy!

@season Jo jo, klid před bouří, jednak jsem to teda několik dní šila a jednak Jasmínka měla chřipku, takže jsem i měla trochu jiný režim. V noci vůbec nespala, já jsem spala asi hodinu a půl, takže teď už jdu do pelechu ...

@lillyzelvicka Hele, aplikace super!!! Určitě lepší než mám já, kdybys viděla ty kostrbatý kolečka na tý bundě🙂)) Ale jen málokdo to bude zkoumat detailně, tak to neřeším...
A fascinuje mě, že tam máš i to přední sklo!!! A pak, že já nejsem normální 😀 😀 😀 😀 😀

@kuna 😀

@ivuska.h Lupení 😀 😀 😀 Ty mě bavíš!!! Diagnóza, to sedí!!! Je to už na těžkou medikaci, tohle!

Jo na tyrkysu už máme taky flek. Já to nějak neřeším, neru to, že to je prostě na prasení a ne na parádu, ale už mám střiženo na druhou soupravu pro Jasmí, jedna je fakt málo, a tam jsem udělala zdvojená šedá kolena, to je nejlepší na fleky na kolenou, aplikace se taky ušpiní🙂 Ale asi stejně neodolám, znáte mě 😀

caramilla
11. nov 2011

Jo a ještě jeden výrok mého mhd pro pobavení! Já mu nadšeně ukazuju tu bundu a myslím si, že si bude hrát jako já a že mě ocení a řekne, jak jsem šikovná. On řekl "ty vo.. ...." a bylo ticho a já čekala "ty jsi dobrá" a on "prosím tě co to je za kravinu, kde je funkčnost té bundy? Můžeš mi říct, proč vy matky chcete mít z dítěte nástěnku?"
Jako myslím, že to docela vystihl 😀

season
11. nov 2011

@daisyr mám aj rib aj interlock, práve som to cvakla, ale asi to pri umelom svetle nebude nič moc. Ale ked máš ten výplnek, tak sa Ti to možno trocha pomôže. Kukni do fotoblogu, tam to bude lepšie vidno.
Tak som šila teplaky podla ottobre, pre dvoch menších a nakoniec sú posunuté na dvoch väčších... ono ten 2ročný rozdiel je fakt malý (výškový rozdiel asi 15cm), co je malé Ivkovi, automaticky posuniem Boriskovi. A spomínané tepláčky (z tyrkysového výplnku MTX) teraz dam tomu, ktorý práve potrebuje obliecť. Tým že sú dolu do patentu, tak je to univerzálne.

daisyr
11. nov 2011

@season díky za foto, opravdu to merino vypadá lépe, ne tak křiklavé 😉 popřemýšlím

daisyr
11. nov 2011

@caramilla 😀 😀 😀 takové uznání potěší, že? 😉

caramilla
11. nov 2011

@daisyr 😀

season
11. nov 2011

@daisyr rado sa stalo, mne sa páčia všetky, pekne sa spolu dajú kombinovať. K tomu ešte limetka, som zvedavá práve na zelený soft, ako to ešte zapasujem.

papajka7
11. nov 2011

konecne som dosila tu taburetku,ani nie taburetku,ale taky maly sedaci vak,silo sa to super jednoducho,ale dostat tie gulicky tam bola ina sranda 😖 ,pomooooc su vsade 😅 ,lebo otvor na nasypanie som si nechala vstrede pod vreckom,aby ho nebolo vidie 🙂 ,no uzasne som to vymyslela 😠 ,esteze nie je manzel doma,by ho odvezli 😅 ale nic to hlavne sa na tom super sedi,uy testujem 😀

lillyzelvicka
12. nov 2011

@caramilla Peti jako bych slyšela manžu jsem mu ji taky nadšeně ukazovala jaký jsi m... 😅 a on reagoval stéjně jako ten tvůj 😀

kuna
12. nov 2011

@terezita ty hezký džíny, jak jsi dávala odkaz na střih na farbenmixu, jsou podšitý celý, nebo jenom ten lem dole? Přemýšlím, že bych je udělala pro J. zateplený, páč tý džíny, co budu přešívat, jsou celkem tenký. A myslíš, že by to zvládnul i takový mííííírně pokročilý člověk, jako já, nebo je to spíš vyšší dívčí? Se ptám, než investuju do střihu 😀

rebelie
12. nov 2011

@caramilla Ty seš fakt ďábel... nevím, zda bys ty bundy měla ještě nabízet v sekci oblečení, nebo už hračky... sklízení hroznů do traktůrku, fakt dobrý... Ale podzimní s listím se mně osobně líbila ještě více... Každopádně obdivuju Tvoji trpělivost, na to bych já neměla (i kdybych náhodou měla tu zručnost, kterou taky nemám).

cajova_lienka
12. nov 2011

@caramilla ta bunda s hroznom je bomba som sa takmer urehnila na smrt 😀 😀 😀

ale mam na teba jednu obrooooovsku prosbu. prosim prosim pekne, ja som sa ta onekdy pytala na to ako je rieseny vystrih tych kojotrik... no moj pokus nedopadol velmi slavne 🙂 nejak mi to vecne blbo stoji (aj po 3 presivacich pokusoch) . Nenasla by si si pls cas a na ekozahradu hodila strih na to triko..... prosim prosim uz mi je zima vecne sa napoly vyzliekat v aute ked potrebujem nakrmit krpecka. 🙂

caramilla
12. nov 2011

@papajka7 😀 Hele, to znám a blbá zpráva je, že se slehnou a ještě je budeš dosypávat párkrát 😀 Minule jsem to dělala na půdě, to manžu taky kleplo, ale jak jsou zelektrizovaný, tak jsem si je donesla stejně všude. Hele, já jako radši na tom polštáři ani už neležim, abych ho neslehla 😀 😀 😀 Těšíme se na fotku!

@lillyzelvicka Jako nekecej, fakt? A to samý i s tou nástěnkou? No, základ je, že je nadšená maminka a ratoslest, že, mhd ať si říká, co chce 😀

@rebelie Vidiš, mě ta listová přijde hrozně přeplácaná 😀 Jako, že kdyby bylo na mě, tak tam těch listů dám méně a ne na rukávy a tak. Ale ta maminka si přesně nakreslila, jak to chce. Ta listová ani můj nápad nebyl🙂 Kdyby nebylo téhle zákaznice, nikdy v životě by mě nenapadlo ze softu vyšívat listy!

Jak jsem šla spát už o půlnoci, tak jsem nemohla usnout a napadly mě další dva nápady na softky, pomóooooc!!!!

caramilla
12. nov 2011

@cajova_lienka Bohužel nemám tentokrát dobrou zprávu:( Ten střih by byl tak na 10 papírů nebo 20 papírů a to se mi obkreslovat nechce (/ nemám na to teď čas), stejně by to nikdo asi už nesestavil🙂 Jedna maminka mi napsala, že to přece nemusím obkreslovat na A4, ale třeba na A1, tak jsem na ní vyvalila oči jako "cože?" a ona, že pak to nechám nascanovat v nějakém centru a ona si to u manžela v práci vytiskne. Tak to jsem se teda nachlámala, ostatní, co nemají styky přes manžela, by si zaplatili v kopycentru slušnou pálku 😀
A obreslovat a posílat v obálkách to nemám čas, docela často se na ten střih někdo ptá....

Promiň, řekla jsem si, že se budu učit říkat taky "ne", jde mi to strašně špatně, ale v záležitosti kojotriko jsem si to dala za povinnost 😀

Jinak pokud se ti ještě chce do tunění, tak doporučuji odpárat a zkoušet na sobě a špendlit, ale to jsi asi zkoušela... Ten "slinták" v tom výstřihu je všitý do průramků - kus dolu a kus nahoru. Tam se to fakt musí dobře vychytat, aby neodstával:(

Třeba jednou budu mít více času a na těch 20 papírů to obkreslím a vymyslím hlavolam 😀

lillyzelvicka
12. nov 2011

@caramilla jo jo manža to řekl fakt stéjně 😀 😀 😀
hele ale jak tě to s těma softkama baví tak proč ne 😉 jo ten výstřih jsem taky malému jednou zmršila a pak jsem na kapucku přišila "uši" dala patentek a je to super

aerin
12. nov 2011

holky konecne mam (temer) hotovo 😀

sice teda po vcerejsim prispevku Caramilly jako nic moc, ale ja to povazuji za svoje zatim vrcholne dilo😀

caramilla
12. nov 2011

@lillyzelvicka Tak to je fakt neuvěřitelný 😀 😀 😀 😀 😀

@aerin Souprava parádní!!! To je teplákovina z MTX? Úžasný, jak to k sobě ladí s těma utíčkama. Taky je tu mám, že z nich našiju synovcům něco pod stromeček, ale při mym vytížení to bude tak v roce 2030, a to nevím, jestli to ocení ... 😀