icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
14. nov 2011

@season myslíš lidštější ceny softshellu? To jo, já našla za 330,- za metr, tak to už není tak hrozné. Myslím, že v hromadce stál nějak 280-300, ne?

@ivuska.h kabátek je nádherný, krásně jí sedi!

@sufik1 hezké tepláčky, mně se líbí, jak jsou dohromady barevné 🙂. Já našívám plátno taky podžehlene vlizelínem a hodně hustým cikcakem a většinou ok, někdy to objedu ještě jednou, takže už to pak není cikcak, ale taková hustá housenka 🙂. Záleží, na co našívám, na tričkovinu to třeba takhle moc nejde, to se pak moc vytahuje.
Ja mám fleecové tepláčky ráda teď na zimu, máme dřevěné podlahy a sem tam koberec, tak je v nich tepleji.

@palosek to je mi líto, au au, snad ti bude brzo líp! S podložkou neporadím, já mám jen tuto http://www.sicistroje-shop.cz/rezaci-podlozka-6..., ale jsem s ní spokojená moc, tak ty dražší budou určitě taky lepší. Možná je lepší ta větší, že můžeš dělat střihy i na větší věci. Možná si ji časem koupím taky, roční dítko se mi zatím vleze na tu moji 🙂

@caramilla @ivuska.h díky za přínosnou diskusi s gumou, vy to odzkoušíte a já pak udělám to, co se osvědčilo nejvíc 😀

@caramilla aha, takže patent našít vysoko a soft dole úzký, píšu si, píšu si...J. nechodí zatím, takže to asi udělám takhle a příště pak zkusím tu gumku...

animal
14. nov 2011

@kuna nene v hromadce stál metr 203kč nebo 227kč dle firmy a 180kč tenký soft (kalhotovina) -soft s úpletem

season
14. nov 2011

@kuna ano presne tak, ked som to dávnejšie objavila, boli za 450kč/m a to bola teda pálka, našťastie som odolala a teraz to už bude pomaly 20m čo sa mi tu premlelo...

season
14. nov 2011

@animal 280-300 to vychádzalo na slovenské koruny 😀 tj okolo 10€

animal
14. nov 2011

@season ale ona je z ČR, proto jsem ji psala naše ceny

caramilla
14. nov 2011

@animal my jsme měly nakonec tu čiperku levnější? Páč v tabulce je 240 😀

animal
14. nov 2011

ano měly jsme ji levnější, dali mi cenu 😀 jsem to psala kdysi v mailu, že budu mít možná lepší cenu

season
14. nov 2011

@animal už si známa megaobjednávačka 😉

animal
14. nov 2011

@season no oni už mě taky znají z dřívějška ohledně flízu 🙂

kuna
14. nov 2011

no příště se budu muset přidat...to je návykové, to šití, ještěže dítěti nevadí ty začátečnické kousky nosit, teď už se pomalu lepším (ehm, myslím 😀 ), tak už v tom může i ven 🙂

sufik1
14. nov 2011

holky kolik má v pase 4-5 kg mimčo? Dělám svrchňáčky a pořád se mi zadají v pase velké. Kolik mají mít v pase zmenšené na max?

sussanah
14. nov 2011

@animal diky, soft uz mi dorazil, vypada perfektne. Uvidim, jak mi pujde z neho sit a na pristi objednavku se asi uz i pridam 🙂

michamicha
14. nov 2011

ahoj, tak dneska začnu šít, jupíííí 🙂 přišel ten šusťák od Mráze, ten silnější modrý je super, ten slabší oranžový nic moc, ale dám ho jen jako "reflexní záplatu" na kolena, tak snad to bude ok 😉 jinak ten flees (zelený, červený je OK, ale ten žlutý teda nic moc, je takovej řidší než ty první dva 😒 ), takže jsem zvědavá jakej bude ten z wendy...

kuna
14. nov 2011

holky, já mám dotaz mimo šití, ale myslela jsem si, že jsem si tu uložila pár užitečných příspěvků a nemůžu je najít. Když kliknu na "to se mi líbí" u nějakého příspěvku, tak se mi objeví hláška, že je to uloženo. Kam se to ukládá? Na profilu mám pouze oblíbené diskuse, ale ne oblíbené příspěvky 😒

stassy
14. nov 2011

A já bych měla dotaz k teplákovině z MTX - jak je to silné? Asi jako tepláky od Farmers nebo slabší? Bych ráda pro holky našila tepláky, ale ráda bych aby byly materiálově trošku silnější.. Mám tu ještě kus objednaný na Pattistudiu, ale ten mi přijde tenký..

maryol
14. nov 2011

krásne výtvory, bohužiaľ všetko čítať nestíham, lebo stále šijem 😀 😀 😀
pridávam malú inšpiráciu na zimné nohavice a šaty zo starého pulovra

daisyr
14. nov 2011

@kuna Jé, tak já myslela, že když dáš líbíka, tak se to jen uloží k tomu příspěvku, tak jestli se to dá dohledat, také bych ráda věděla jak 🙂

daisyr
14. nov 2011

@stassy Já mám teplákovinu z pattis tu elastickou a i tu klasickou bavlněnou z mtx, ta mtx mi přijde tak nastejno, ale mají tam i elastický těžší výplněk (např. ten tabák) a ten by silnější měl být.

terezita
14. nov 2011

@stassy teplakovina z mtx mi prijde na teplaky v pohode, farmers nemam, takze neposoudim..
@maryol katata i saty jsou paradni! 😵

daisyr
14. nov 2011

Engross nažhlovačky - holky, co nemáte mylly nebo jste chtěli poslat hned, tak jsem dnes odeslala. Jen teda jsem to ještě neposlala @stassy , nějak jsem ještě nešmikla ten climayan, vrhnu se na to, musím promyslet, jesstli hned z kraje, abych si neustřihla potřebné místo 😉

ivuska.h
14. nov 2011

Odkud se brala ta nažehlovací reflexní páska?

Mimochodem jsem zvědavá, co budeme objednávat v létě, to asi softshell a reflexní prvky moc nepoletí 😀 😀

animal
14. nov 2011

@stassy mám z pattistudia elastický výplněk nepočesaný a je to srovnatelné s MTX nepočesaným. Teď mám z MTX podčesaný s vyšší gramáží a ten už je lepší.

animal
14. nov 2011

@ivuska.h určitě z VTC to jsem ji brala i já

medvi11
14. nov 2011

@stassy přibalím ti vypraný vzorek MTX třeba červené, už to prošlo i sušičkou...k té lamě 🙂

stassy
14. nov 2011

@medvi11 To jseš zlatíčko, díky Ti moc! 🙂

terezita
14. nov 2011

@stassy tu teplakovinu ti taky muzu ukazat, ale jedeme ve st. pryc, tak kdyztak az pristi tyden..
@ivuska.h poslala jsem ti dneska 3 ottobre tak to ve st. budes mit doma 😉

kuna
14. nov 2011

@maryol bože, další nadaný člověk...jdu si hodit mašli 😀 Moc pěkné.

@daisyr hm, to bude asi pravda, že to je, aby to věděl ten, komu líbíka (se mi to slovo líbí 🙂 ) dám...búúú, já si "uložila" něco hezkého a už nevím co, jenom vím, že to chci 😀 😀 😀

medvi11
14. nov 2011

@maryol moc se mi líbí ty recyklované šaty, i ta barva je krásná!

medvi11
14. nov 2011

Večer budu stříhat LAMU a balit budu zítra po obědě, odesílám odpoledne (doufám, že mi můj plán vyjde...). Došly 2 velké role, ta krémová je fakt nádherná, konečně mám i něco, co se mi moc líbí a ne jako posledně, jak jsem se rozplývala nad pomerančovou lamou a nebyl ani cm navíc, ještě pár cm i chybělo ☹ ☹

medvi11
14. nov 2011

@mooncaa dnes ti odešel balík, nakonec bylo poštovné jen 78 🙂 bylo to pod 2 kila 🙂