Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha Teď jde řeč o Stoklase? Tam tu nažehlovací pásku mají taky? To bych se teda kdyžtak přidala...
@michamicha tak já bych během dneška vybrala zipy a napsala Ti je...pokud se to tu začne množit příspěvky o založení nové table na stoklasu, tak objednám singl, protože hromadka je na delší lokte a to si teď nemohu dovolit...jsi hodná! 😉
@ivuska.h pokud do 14 dnů seženeš náhradní pásku, dovezu ti tu, co mám pro kluky na gatě. Vojtovy gatě tak akutní nejsou...pro Jiříka si tu nechám (to musím ušít zítra nebo ještě dnes večer, namrzá mu kůže pod gatěma a má tam škaredý ekzém- není čas se párat s paspulkou 🙂 ) a zbytek dovezu (kolik toho potřebuješ? Už jsem bez metru z posledně, něco jsem už použila, tak ať ti to vyjde)
@crawler jj, napiš 😉 když nad tím přemýšlím, tak budu potřebovat i ty brzdičky 😀 ježiš, to bude zase zbytečností, který by se mohly někdy hodit a tak je musim koupit 😀 😀
@crawler urgovat, urgovat, urgovat, to jediné na ně funguje!
Table založ, myslím, že se určitě zájemci najdou, já možná vezmu pár drobností 😀 Potřebovala bych, aby do té doby došlo VTC, abych so mohla srovnat zásoby a zjistit, co potřebuju, ale to by tu mělo snad být tento týden...
@crawler No, poslali, dle mého názoru, automatickou odpověď č. 4 - něco ve smyslu, že toho mají hodně a že proclívání není podle toho, jak co dojde, ale podle jiných kritérií. Po urgencích to přišlo do týdne, tak jsem se smála, že to je právě přesně ten individuální příštup, kdo neurguje, má smůlu. Brácha mi pak radil, že kdxž to do 3-4 týdnů není doma, tak urgovat. Já jsem to nevěděla, tak jsem urgovala až po 3m.
@mehlo Teda, ty máš zajímavýho MHDa 😀, já kdybych z toho manželovi něco ušila, poslal by mě do háje. Možná tak ještě deku, se kterou by ho nikdo neviděl. 😀 Jemu je v podstatě jedno, co má na sobě, nosí místo trika pyžamo, krátký kalhoty, rozpadající se mezi nohama, fleky, díry, zmuchlané, staromódní, ale nesnese extravagantní věci, kam teda "chlupy" řadím 😀
@crawler No, arogantní asi ani ne, ale neochotní, lhostejní a hlavně strašně dlouhá fronta, prý a prý neberou podle toho, jak kdo přijde, ale podle toho, s kým se kamarádí. Mají tam svou kartelovou proclívací firmu nebo co a ty vždycky ráno dostanou přednost, a až mají tito partneři vše hotovo, dostane se na "normální" lidi. Takže třeba brácha říkal, že radši by zaplatil stovky poště než tam čekat 5 hodin 😀 180 Kč mi nepřijde nějak moc 😀 To je tak s těží cena za cestu do Prahy a zpět.
Trochu barev do podzimních dní... (... stále nesnáším aksamit 😠 )
@caramilla aha...no tak nějak jsem měla mylnou představu, jak přijdu, řeknu, že chci ten a ten balík, zaplatím a půjdu 😀 jsem holt naivka 😀čekání nesnáším ani na poště ve frontě natož nějaké nespravedlivé čekání 😝 tak si nechám zajít chut na výlet do Prahy a radši budu (ne)trpělivě čekat doma...a vložky pěkné ! 😵 já jsem ještě stále v papírových (nebo plastových? 😝) 😝
holky, z čeho byste šily "plavky" pro kojence? Dneska jsme byli poprvý na plavání a nějak se mi nelíbilo vyhodit tu mokrou plavkoplínu
napadl mě PUL a aksamit... co si o tom myslíte?
@michamicha Dík! Asi si objednám sama, vezmu toho víc, takže na minimum snad dosáhnu. Kdyby některá z Brňaček něco chtěla, jen jednotlivé věci, napište, neberte to jako hromadku, jen jako výpomoc.

@ivuska.h mě nejde o tu částku - holky si to zaplatěj 😀 a počítám, že to bude cca 8%, ale spíš mi jde o to čekání :-/ papíry mi došly za 2 dny po tom, co balík dorazil do čr, info jsem ji hned dala, další si nevyžádali, ale balík ještě neposlali...když jsem měla jen dph, tak byl balík na celnici max. týden, tak jsem zvědavá na tuto zkušenost...btw. já mám jen refle.paspulku ...