icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
16. nov 2011

@ivuska.h mě nejde o tu částku - holky si to zaplatěj 😀 a počítám, že to bude cca 8%, ale spíš mi jde o to čekání :-/ papíry mi došly za 2 dny po tom, co balík dorazil do čr, info jsem ji hned dala, další si nevyžádali, ale balík ještě neposlali...když jsem měla jen dph, tak byl balík na celnici max. týden, tak jsem zvědavá na tuto zkušenost...btw. já mám jen refle.paspulku ...

ivuska.h
16. nov 2011

@michamicha Teď jde řeč o Stoklase? Tam tu nažehlovací pásku mají taky? To bych se teda kdyžtak přidala...

ivuska.h
16. nov 2011

@crawler no ono to clo je asi administrativně náročnější, když musí určovat sazbu dle druhu zboží atd. Napiš jim mail, celkem na to reagují...

crawler
16. nov 2011

@michamicha tak já bych během dneška vybrala zipy a napsala Ti je...pokud se to tu začne množit příspěvky o založení nové table na stoklasu, tak objednám singl, protože hromadka je na delší lokte a to si teď nemohu dovolit...jsi hodná! 😉

crawler
16. nov 2011

@ivuska.h tak jo, zkusím to zaurgovat emailem, je to tam zatím jen pár dní, ale nechci, aby to dopadlo jako u Car 😝...snad je nenaštvu - aby je nenapadlo mi to ještě víc pozdržet 😀

medvi11
16. nov 2011

@ivuska.h pokud do 14 dnů seženeš náhradní pásku, dovezu ti tu, co mám pro kluky na gatě. Vojtovy gatě tak akutní nejsou...pro Jiříka si tu nechám (to musím ušít zítra nebo ještě dnes večer, namrzá mu kůže pod gatěma a má tam škaredý ekzém- není čas se párat s paspulkou 🙂 ) a zbytek dovezu (kolik toho potřebuješ? Už jsem bez metru z posledně, něco jsem už použila, tak ať ti to vyjde)

michamicha
16. nov 2011

@crawler jj, napiš 😉 když nad tím přemýšlím, tak budu potřebovat i ty brzdičky 😀 ježiš, to bude zase zbytečností, který by se mohly někdy hodit a tak je musim koupit 😀 😀

medvi11
16. nov 2011

@ivuska.h zbyde mi 1,6m po odstřižení pro Jiříka - chceš nebo ne?

caramilla
16. nov 2011

@crawler urgovat, urgovat, urgovat, to jediné na ně funguje!
Table založ, myslím, že se určitě zájemci najdou, já možná vezmu pár drobností 😀 Potřebovala bych, aby do té doby došlo VTC, abych so mohla srovnat zásoby a zjistit, co potřebuju, ale to by tu mělo snad být tento týden...

crawler
16. nov 2011

@caramilla a odůvodnili ti nějak ten čtvrtrok? vždyt to je šílený 😝 ...už jsem jim napsala, tak doufám, že to brzy dojde :-/aspoň email s odpovědí...

caramilla
16. nov 2011

@crawler No, poslali, dle mého názoru, automatickou odpověď č. 4 - něco ve smyslu, že toho mají hodně a že proclívání není podle toho, jak co dojde, ale podle jiných kritérií. Po urgencích to přišlo do týdne, tak jsem se smála, že to je právě přesně ten individuální příštup, kdo neurguje, má smůlu. Brácha mi pak radil, že kdxž to do 3-4 týdnů není doma, tak urgovat. Já jsem to nevěděla, tak jsem urgovala až po 3m.

palosek
16. nov 2011

@caramilla ...žužu softky jsou parádní. V jednoduchosti je krása 😀 Neříkám, že byly jednoduché na šití, ale že jednobarevné a bez pastulky, jen s těma nažehlovajdama jsou moc pěkné.....a pak že nápletu je dost, co?

crawler
16. nov 2011

@caramilla to je hrozný...člověk má v něčem několik tisíc a místo toho, aby to měl rychle doma, takmu to někde trčí 😝 tož uvidíme...kdybych to měla do Prahy blízko, tak si to vyzvednu osobně - lepší než platit čp ty poplatky a měla bych to hned...😝

caramilla
16. nov 2011

@crawler no, to nevíš, co mluvíš. Brácha tam jednou osobně byl a řekl, že nikdy více 😀

crawler
16. nov 2011

@caramilla 😕 😲 fakt? byli arogantní nebo co? no mi to přijde jako nejrychlejší možnost - teda kdybych měla auto a neměla to přes 200km 😀

mehlo
16. nov 2011

@medvi11 dneska došla WENDY- děkuji moc. MHD se hned zamiloval do lamy a vymýšlí co z toho chce ušít. Perou se o to s Petulou, protože jemu se to taky moc líbí a táta mu to nechce dát

monr
16. nov 2011

@monikajan tak ja budem musieť založiť tretiu skupinu, a to veľké nadšenkyne šitia, ale skutek utek. stroj pekne odložený, a tých pár vecičiek, čo som ušila je len na doma. achjaj.

caramilla
16. nov 2011

@mehlo Teda, ty máš zajímavýho MHDa 😀, já kdybych z toho manželovi něco ušila, poslal by mě do háje. Možná tak ještě deku, se kterou by ho nikdo neviděl. 😀 Jemu je v podstatě jedno, co má na sobě, nosí místo trika pyžamo, krátký kalhoty, rozpadající se mezi nohama, fleky, díry, zmuchlané, staromódní, ale nesnese extravagantní věci, kam teda "chlupy" řadím 😀
@crawler No, arogantní asi ani ne, ale neochotní, lhostejní a hlavně strašně dlouhá fronta, prý a prý neberou podle toho, jak kdo přijde, ale podle toho, s kým se kamarádí. Mají tam svou kartelovou proclívací firmu nebo co a ty vždycky ráno dostanou přednost, a až mají tito partneři vše hotovo, dostane se na "normální" lidi. Takže třeba brácha říkal, že radši by zaplatil stovky poště než tam čekat 5 hodin 😀 180 Kč mi nepřijde nějak moc 😀 To je tak s těží cena za cestu do Prahy a zpět.

Trochu barev do podzimních dní... (... stále nesnáším aksamit 😠 )

season
16. nov 2011

@daisyr ešte ma napadlo, že ak objednáš to tyrkysové merino a nebude sa Ti páčiť, ja ho od Teba odkúpim 😉

monr
16. nov 2011

@caramilla dobrý nápad s tými dvomi patentkami vedľa seba 😉

medvi11
16. nov 2011

@mehlo my jsme do lamy zamilovaní všichni 🙂 jen já to mám na deky a polštářky 🙂 zatím...tu švestkovou MTX mám na mikinu pro sebe...když už medvěd, tak huňatej 🙂 (trochu jsem po dokojení přibrala a jsem jak medvěd...)

medvi11
16. nov 2011

@caramilla henké barvy vložek a suprovní softky!

mehlo
16. nov 2011

@caramilla však on myslel deku nebo něco takovýho. A potom ještě vložku dovnitř do vesty, to až tak nepůjde vidět. Jo a taky polštářky jak píše medvi.

mehlo
16. nov 2011

@medvi11 no tak to já jsem taky hodně přibrala a to už nekojím 2 roky. Taky jsem chtěla mikinu, ale pro mhd nebyl ted žádnej matroš, tak jsem mu lamu věnovala.

crawler
16. nov 2011

@caramilla aha...no tak nějak jsem měla mylnou představu, jak přijdu, řeknu, že chci ten a ten balík, zaplatím a půjdu 😀 jsem holt naivka 😀čekání nesnáším ani na poště ve frontě natož nějaké nespravedlivé čekání 😝 tak si nechám zajít chut na výlet do Prahy a radši budu (ne)trpělivě čekat doma...a vložky pěkné ! 😵 já jsem ještě stále v papírových (nebo plastových? 😝) 😝

crawler
16. nov 2011

@caramilla jo a můj muž je to samé - hlavně né extravagantnost - ale co se týče mě, tak nejradši by, abych nosila sukýnku pod zadek, což při mých proporcích extravagantní je 😀

vdovec
16. nov 2011

holky, z čeho byste šily "plavky" pro kojence? Dneska jsme byli poprvý na plavání a nějak se mi nelíbilo vyhodit tu mokrou plavkoplínu
napadl mě PUL a aksamit... co si o tom myslíte?

ivuska.h
16. nov 2011

@michamicha Dík! Asi si objednám sama, vezmu toho víc, takže na minimum snad dosáhnu. Kdyby některá z Brňaček něco chtěla, jen jednotlivé věci, napište, neberte to jako hromadku, jen jako výpomoc.

medvi11
16. nov 2011

@ivuska.h tož mi tu pásku vezmi celou, dík (ne jen tu přespůlku...), dík!