icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
18. nov 2011

Něco už nastříháno a dávám k dispozici 2 čtverce 50x50 hvězdy na oranžové. Ta oranžová je fakt krásná svítivá - jako oranžový zvýrazňovač, ale ne zas tak, aby z ní bolely oči ...kdo by chtěl, tak do IP 😉

michamicha
18. nov 2011

ach jo, já se tak těšila, celý odpoledne vyhlížím pošťáka a teď jsem koukla na net a tam píšou:
Pokus o doručení neuskutečněn z technických důvodů na straně České pošty - zásilka připravena k opětovnému doručení.
Si dělají asi srandu 😠

boudova
18. nov 2011

@crawler Jé to jsou krásné PUL, předpokládám, že máš už všechno zamluvené a slonící náhodou volní nejsou, že ne? 😉

crawler
18. nov 2011

@boudova ještě nemám nastříháno všechno, ale sloníci budou - vzala jsem jich víc 😉 chceš?

stassy
18. nov 2011

@michamicha Tak to držím palce, aby šlo opravdu o technickou záležitost a zásilku Ti fakt dodali, neb když se toto objevilo ve sledování kamarádce, tak jí pošta ztratila balík se šátkem na nošení (který posílal její přítel a výjimečně ho zapomněl pojistit).. 😖

michamicha
18. nov 2011

@stassy pane bože, to snad nééé @medvi11 bylo to kdyžtak pojištěný?? by mě švihlo, kdyby to ztratili 😔

boudova
18. nov 2011

@crawler Moc ráda, vzala bych si nějakej proužek na pytel na pleny.

medvi11
18. nov 2011

@michamicha pojištěno bylo vše na 5000 🙂 a Pražský hromadný na 10.000
i když asi radši ty látky...dnes jsem byla na poště sepisovat reklamaci pro @lillyzelvicka , posílala jsem jí doporučený dopis a zřejmě se ztratil...tak to pošta bude hledat (mají 3 dny na to, aby se k tomu nějak vyjádřili...), takto vypadá tracking toho ztraceného dopisu:
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/sledovani-...

medvi11
18. nov 2011

@crawler ty hvězdičky jsou krásný...škoda, že už je na nic nevyužiju ☹

medvi11
18. nov 2011

A už jsem psala, že máme kotel? Hurá hurá hurá !!! Teplo, teplá voda...a je mnohem hezčí než ten předchozí a hlavně menší, konečně otevřu i pořádně pračku (máme vrchem plněnou...). Akorát jsem čekala, že kotel odejde později než po 9 letech ☹

anelisa
18. nov 2011

Vnoci som nemohla spat, tak som rozmyslala, ze ci by bola blbost spravit napr. namiesto 2-vrstvovej vkladacky 30*40, 1-vrstvovu vkladacku 30*80, ktoru by som zohla napoly a bolo by to to iste ako 2-vrstvova 30*40, akurat by nebola zosita a tym padom by mi to rychlejsie schlo. Myslite, ze by to bolo dobre?
Akurat by bolo treba asi nejak obsit okraje, lebo mam na to cesky bmb flis a dost sa kruti.

medvi11
18. nov 2011

@anelisa otázka je, na jaký kopnečný rozměr to chceš skládat...protože vkládačka 30*40 se stejně musí nějak poskládat, tak abys to pak měla rozumně poskládané a nebylo to noc tlusté a nerozpadalo se ti to pohybem. vyzkoušej si to prvně nesešité a uvidíš, jestli nemá tendenci se to samo od sebe "rozpadat"...rozkládat. Já jsem používala čtverce cca 35*35 a skládala jsem je na třetiny a bylo to OK, z tvého rozměru 30*40 bych to viděla taky na třetiny (to už máš 6 vrstev) a kdyby to bylo 30*80, bylo by to 12 vrstev na sobě (při tom mém skládání). 15 cm mezi nožkama je moc...kdyby to bylo na půlky...To už si radši ušij dlouhou nudli 🙂

stassy
18. nov 2011

@medvi11 jak to, že se zobrazuje sledování zásilky, když to má na začátku RR? to je přece obyč recomando a to se přece sledovat nedá..

edit: už to vidím, to je nějaká inovace a prý zkušební provoz od 15.11.

anelisa
18. nov 2011

@medvi11 30*40 by som dala tiez na tretiny a praveze by to bolo to presne to iste mnozstvo latky, jediny rozdiel by bol v tom, ze by som o jedenkrat musela viac zohynat a presne ako pises riziko, ze by sa mi to zbytocne rozpadalo.
Hlavne som sa chcela vyhnut tomu, aby som mala vkladacky 2-a viac vrstvove kvoli schnutiu. Vcera som oprala ten bmb flis, aby som ho mohla nastrihat a v jednej vrstve mi schol skoro cely den 😖

crawler
18. nov 2011

@medvi11 mě právě napadlo, že kdyby je nikdo nechtěl, tak bych dala klidně jako zpestření i na bundu (softshelovou) pro malýho nebo něco podobnýho - není to sice reflexní, ale ta barva je fakt krásná a teď v tomhle pošmourným počasí by byla krásně vidět široko daleko - prostě místo reflexní paspule 😀

crawler
18. nov 2011

@boudova a jaký by měl být rozměr? stříhám to ve čtvercích 50x50 a když je víc čtverců, tak stříhám v kuse - čili 50x100cm atd. čili pokud byste chtělanějaký atypický rozměr, tak fakt až co by zbylo, případně mi napište počet čtverců 😉

boudova
18. nov 2011

@crawler 50x100 by byl ideál 🙂 jinak poprosím o tykání, pokud nevadí

crawler
18. nov 2011

@boudova ok, píšu si😉 zde prosím napiš adresu, kam se bude zasílat balíček a email: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...

a rozhodně tykat - já na tebe vybafle "chceš?" a pak jsem si říkala, zda se tě to nedotkne 😅 , tak jsem ráda 😉

caramilla
18. nov 2011

@michamicha Odklápěčky já právě na trénování používám, rychle se to vyndá zandá a dává se tam vkládačka jako pojistka 😉

Jinak tak, jak ně dnesk ČP nas..., tak mě dlouho nikdo nenadzved!!!! Měla jsem v předmětu u zásilky na mobil, který nutně potřebuju ačekám už 3. prac. den, že se dnes doručuje, od 8 to tam bylo, tak od 8 jsem nalepená na oknu a furt vyhlížím a furt nic, v 17:30 se objevilo ve sledování, že ADRESÁT NEZASTIŽEN!!!! Já nešla ani na velkou, abych tu byla!!! 😠 😠 😠 Ve schránce ani nic není, ani ten jejich debilní lístek! Za toto si nechají platit tak nehorázné peníze? Člověk 3 dny čeká a nakonec se nedočká, protože pošťák usoudil, že je pátek a jemu se už pracovat nechce, nebo co??? Příště už volím e-shop jedině podle toho, jestli posílá PPL nebo prostě jinak než ČP, už mě to fakt přestalo bavit... O wendy ani nemluvím, to bůh ví, kdy dojde ☹

@lillyzelvicka Já jsem Def psala v pondělí a odpověděla mi, že Strima to stále neposlala, slíbili, že to odejde od nich v pondělí a stále nepsala, takže jejich balík možná doručuje ČP 😀 Posílala mi i e-mail ze Strimy, asi za to fakt nemůže... Taky u ní mám nitě, patky a objednávku na věci z obchůdku a pomalu přemýšlím, že tak 3/4 z toho už nepotřebuju ☹

caramilla
18. nov 2011

@crawler Kolik mám, prosím, objednáno slonů??? Dík

boudova
18. nov 2011

@crawler 😉 super, ono to někdy na tom netu mate, člověk je přeci jen slušně vychovanej a normálně by někomu netykal jen tak...

crawler
18. nov 2011

@caramilla mám u Tebe napsáno 2 metříky - chceš asi vcelku, viď?

lillyzelvicka
18. nov 2011

@caramilla no já už tam ale mám ty nitě co už má u sebe s těma dalšíma už ani nepočít 😒

michamicha
18. nov 2011

@caramilla no já zejtra ráno naklušu na poštu a doufam, že tam ten balík bude.... jestli mi řeknou, že se bude znovu doručovat a že ho mají někde v autě, tak tam asi udělam čoromoro 😠 v sobotu se snad nedoručuje nebo jo?

palosek
18. nov 2011

@caramilla to s tou poštou znám 😠 Před minulýma vánocema (2m po porodu) jsem objednávala dárky přes net, ať nemusím v té zimě a sněhu běhat po obchodech a odcházet od miminka....ale stejně jsem musela...na poštu. Stejně jako ty jsem čekala za záclonou 😀 až pojede pošta...baba hodila lístek do schránky (u cesty 200m pod barákem) ani nekoukla mým směrem...a já druhý den stejně valila na poštu. Když to udělala třikrát, tak jsem si prostě stěžovala...ale bylo mi to na prd. Prý k domu nedojede 😒 ...tak mohla vyjít...mohy má a nebyly to mega balíky.... Letos...naštěstí ještě není sníh 😀 😀 😀

vdovec
18. nov 2011

@caramilla tak přesně tohle se mi stalo minulý pátek!!! 🙂) celý den vyhlížím balik jako pako.. pak kouknu na sledování balíku a prý nezastižen...
a hádej kdy se ten posr. lístek objevil... samozřejmě v pondělí ve schránce s pátečním datem, že jako v pátek ve 12:20 se pošt. nedozvonil... já si pro balík šla pěšo v pá. večer, když se manžel vrátil z práce. samozřejmě balík jako kráva 🙂)...
už několikrát jsem na poštu volala a zkoušela jsem si stěžovat.. tak samozřejmě pětiminutovej hudební zážitek na přepojování a pak prej se mám obrátit na reklamace..

a to si ještě nějaká poštačka dovolola nám na schránku načmárat velký D.. jakož býváme doma...
no to jsem si vylila 🙂)

maya84
18. nov 2011

@caramilla tak jsem ten soft ještě vzala na milost, vyměnila jsem původní jehly za jeansové a zatím teda to je lepší, tak uvidíme... chci se zeptat, ta tyrkys lemovací gumička co máš na fleru - hodí se k tyrkys softu? netlučou se nějak odstínem? a jaká je to šířka? jestli se hodí, pár metrů bych si jí vzala jestli ještě máš...

zfidorka
18. nov 2011

@anelisa 2-vrstvova vkladacka schne v pohode, asi ako hrubsie bavlnene tricko... a vkladacky mozes v pripade potreby hodit aj na radiator... samotna latka sa ti moze krutit, ja by som to zosila na 2 vrstvy...

dankakk
18. nov 2011

Ahojte 🙂 Uz som raz spomínala, že sijem malému taku knižku. Minule tu tuším terezita dávala inspiracie... Chcela by som urobit tu väzbu pomocou kovových priechodiek. Lenže sú niklove. Neviem čo to spôsobuje, ale deťom je to asi nevhodne, či? Ten nás navyše všetko oslintava- a hlavne to čo je nebezpečne, čiže by sa stopro zameral akurát na tie priechodky :( existuju aj bez obsahu niklu?

crawler
18. nov 2011

@lillyzelvicka já jsem s Def měla problém ohledně komunikace s MTX - ale je to jako s celnicí 😀 urgovat urgovat a pak peníze i email přišly 😉 ale je to nepříjemné...člověk neví na čem je...osobně bych už s ní žádné větší obchody mít nechtěla...:-/ psala, že je nemocná...jenže když jsem pročetla slípkárnu, tak to tam psala skoro pořád...nevím, možná fakt nějaká vážnější nemoc - to bych chápala...ale člověk takhle neví... 🤐 😔