icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
23. nov 2011

@palosek moc pěkné. To máš patent z wendy?

maryol
23. nov 2011

@ivuska.h vliesofix však zatiaľ nemajú, presvedčila si ma, idem sa pustiť do zháňania... 😀 😀 😀

caramilla
23. nov 2011

@maryol hele, tak to je good, a jaká je cena?

palosek
23. nov 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀

palosek
23. nov 2011

@sinala jj, z wendy, pracuje se s ním dobře a je takový jemný, ale to asi všechny...

palosek
23. nov 2011

@caramilla svetr je úža... 😀 Já prve myslela, žes ho už stihla uplést 😀 😀 😀 Jsi rychlá v šití, tak že ses tak rychle naučila i plést 😝 😀 😀

brego
23. nov 2011

@crawler PULky jsou doma, díky!!! Hlavně ta čoko si úplně říká o ušití a to se do ní bude prdět🙂

ivuska.h
23. nov 2011
caramilla
23. nov 2011

@ivuska.h Jé, to je nádhernej 4%cenťák 😀 A to je kyttina? Mě to přijde jako nějaká svatební sponka 😀

caramilla
23. nov 2011

@palosek 😀 😀 😀 Jsem to měla vyfotit až to přijde, viď - a dělat, že to je moje 😀

jam3
23. nov 2011

Ahoj,
tak hlásím, že mám byt zavalený látkami, akorát to pán dovezl a s Matem překážejícím a Damíkem na břiše to byl fakt zářitek, výtah máme jen v mezipatře...
.
Dobrá zpráva je, že ostružinový výplněk jsem vydyndala, dali mi všechno, je ho podle faktury 3,3kg.

Jdu zjišťovat více, večer zkusím něco nastříhat, až mláďátka usnou, chlap dorazí až k deváté večerní.

ivuska.h
23. nov 2011

@caramilla Je to Kittina na takové kytce, dám foto do alba, tady je zas prd vidět... Je na nich lesklý kamínek a třpytky, ale to není nějak vidět, jak je to focené v blbém světle.

dankakk
23. nov 2011

konecne sa mi podarilo stiahnut z fotaka do pc foto mojich "veldiel"... vid album (dufam, ze mi ho nestopnu) https://www.modrykonik.sk/fotoblog/dankakk/albu...

terezita
23. nov 2011

@dankakk ja si to nemuzu prohlidnout..

ivuska.h
23. nov 2011

@terezita Musíš se přihlásit na slovenský MK.

ivuska.h
23. nov 2011

@dankakk Ten overal s houbou je boží! Jsi jasná 1. kategorie!

dankakk
23. nov 2011

@ivuska.h nedala som foto detailu nasitia golierika... je usity hrozne... tak na 3 a viac... :D

terezita
23. nov 2011

@ivuska.h ahaa.. 😅

ivuska.h
23. nov 2011

@dankakk ééé, co to je golierik? 😲

dankakk
23. nov 2011

@ivuska.h ...to okolo krku🙂 sranda slovo🙂

terezita
23. nov 2011

@dankakk jeee, no ten overalek je uzasny!!! 😵
@ivuska.h bych tipla limecek.. ale jinak taky netusim 😀

ivuska.h
23. nov 2011

@dankakk Jo aha 😀 No ale umět věc dobře nafotit, aby vynikly její přednosti, to je taky určitá schopnost, ne? 😀 😀

jam3
23. nov 2011

Já radši výtvory nevkládám, na to by nestačila ani kategorie Caramilliny kukličky. 😀

Napsala jsem do tabulky, co přišlo podle faktury, víc budu vědět, až to rozbalím. Už teď je ale dost jasný, že Patentu malinovýho je podle faktury jen půlka, fineribu climayarnovýho je taky o půl kila míň. Uvidím, co to udělá s metry.

maryol
23. nov 2011

@caramilla 10,5 Eur/m tuším

palosek
23. nov 2011

@jam3 jupí...ostružina...jestli se k ní hodí odstín patentu malina??? 😨

sufik1
23. nov 2011

@daisyr tak přesně tohle body mám v plánu- Moc se ti povedlo. KOmbinace proužků a oříšku je super. Chci pro sebe triko a malýmu bodyno přesně takhle. Budem ladit 😉

@caramilla
@ivuska.h tak to je síla s tím stopnutím. Já ani nikde neprodávám a stejně mám pocit, že nestíhám šít co si kdo vymyslí po kamarádkách, když to vidí na mým potomkovi. . Natož abych měla potřebu to tady házet na bazar...

jam3
23. nov 2011

@palosek Tak to zatím netuším, kdybych to rozbalila před Matem, tak si z toho udělá doupě a já už ty látky nikdy nedám dohromady. A pokud to půjde dohromady, tak budeš mít holky hezky ovocné.

To je drsný s těma blokacema. Souhlasím s Car., že je to prachsprostá závist, vždyť to nemá logiku. 😖

Ivuško
Moc se radši nerozčiluj, ať z toho ještě neporodíš. I když tě naprosto chápu.

sufik1
23. nov 2011

@jam3 v pondělí odpo bych mohla dorazit, pomůže ti to? A nebo v pátek, ale to už vezu asi 10kilo softu a nití od Terezity, tak teda nevím, jak budu mobilní. Stejně mám u tebe ještě berana.
@caramilla svetřík super já teda na pletený nejsem, ale k holčičce se hodí

a ta slovenská fotogalerka mi nejde otevřít ani když jsme přihlášená

medvi11
23. nov 2011

@dankakk to podhoubí je Trend od Vlnapu? Jinak overálek krásný 🙂 musím prohlídnout album celé...

sufik1
23. nov 2011

@dankakk tak už jsem se proklikala albem. Houba super!!!!! Taky musím něco vymyslet, teda spíš zrealizovat, projektů je dost, času málo.