icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
1. dec 2011

@terezita no, me desi, ze budu mesic sit neco, co pak bude hnusny a k nicemu, ale za tu srandu to asi stoji, jen kde vzit ten cas, ze 😀 😀 😀

Hele, a co tohle kolecko 😀
http://www.ragos.cz/zbozi/rezaci-kolecka-a-vyre...

monr
1. dec 2011

@caramilla no veď ja sa na to chystám len preto, že je to tých 15 min. denne, a to si čas iste nájdem (obmedzím sedenie pri pc 😀 😀 😀 ) a to prekvapko je ako bonus. prinajhoršom potom darujem 😉

terezita
1. dec 2011

@caramilla @monr ja bych se vysledku nebala. kdyz se kouknete, co tam normalne prodavaji za strihy na tasky, tak vypadaji nahodou dobre 😉 a prinejhorsim darovat se to da vzdycky.. 😅

caramilla
1. dec 2011

@terezita
@monr Vy me bavite 😀 😀 😀 😀
Tak stazeno, vytisknu a snad vyhrabu nejakou latku, co na to obetuju:D

monr
1. dec 2011

@terezita @caramilla no mne sa práve celkovo ich strihý páčia, mať paypal, tak isto nejaký objednám (síce nie tašku).
tak hurá, už sme 3, ako poznám vás dve šikovnice, bude to úplne skvelý výtvor. ale aj snaha sa cení, no nie? 🙂

ngvadi
1. dec 2011

vafle prý odeslaný, by bylo fajn, kdyby dorazily už zejtra...

terezita
1. dec 2011

@monr bud rada, ze paypal nemas.. 😀 😀 😀

monr
1. dec 2011

@terezita niekedy som vďačná, ale zas sú veci, čo je treba, a to potom otravujem iných

caramilla
1. dec 2011

@monr paypal může mít každý 😀 😀 😀 A fakt to není vůbec nic náročnýho si to zařídit 😀 A když ho využiješ 1x za rok, tak na tom netratíš 😉
Já mám teda trochu problém s tím FM, že jak přesně nevím, co kam přijde (tašku jsem nikdy nešila), tak nevím, jaké barevné kombinace volit:( Asi to nechám uležet a začnu šít, až se to trochu pohne 😀 😀 😀
Jdu hodit link na blog, to stojí za to! 😀

kamishek
1. dec 2011

Tak jsem k vám zas po nějaké době nakoukla a @terezita díky za odkaz. Konečně nějaký advent kalendář pro mě 😀 Jdu do toho taky. A už teď jsem zvědavá, co z toho vyleze 😎
(Nejhorší na tom ale je, že mi tu straší 3 další rozešité tašky... asi budu dělat, že je nevidím 😅 )

brego
1. dec 2011

Promiňte, že se opakuju, ale můj dotaz jaksi zapadl v hoře příspěvků. 😅 Tak ještě jednou: Chtěla bych šít fusak do kočárku, jakou gramáž vatelínu byste daly? 100g, 200g, 300g?

monr
1. dec 2011

@caramilla ja viem, ale nemám kartu, na ktorú by som si mohla dať (t.j. kreditnú), mám iba debetnú, a na to sa to nedá. už som aj zvažovala, že iný účet, prípadne kartu tomuto (ale čo som čítala, tak práve moja banka má problémy s tým overovacím kódom, nejako im to blbne). asi počkám, kým sa vrátim do práce a dám si iný účet k tomuto.

k tým farebným kombináciam, ja som našla také kúsky, tie väčšie čo sa majú používať, tak čiernu s nejakými postavičkami a druhý väčší kus bielu látku. na dnešnú časť čiernu a žltú kvietkovú. Veď som písala, ak to bude divoké, tak to darujem, alebo budú mať deti na hranie. Hlavne si chcem dokázať, že na to mám to ušiť. 😀

ivuska.h
1. dec 2011

@monr Jde to i na debetní kartu... Musíš mít povolené elektronické transakce, to je všechno, co je potřeba.

monr
1. dec 2011

@ivuska.h ďakujem, skúsim sa na to teda informovať.

caramilla
1. dec 2011

@brego No, tak na zimní fusak asi nejvyšší gramáž, aby to bylo nejteplejší, bych řekla 😉 A nebo pravého beránka 😉

michamicha
1. dec 2011

hoďte sem někdo prosím odkaz na ten adventní kalendář 🙂 já ho tam nemůžu nikde najít 😠

terezita
1. dec 2011

@michamicha http://www.farbenmix.de/advent/adventskalender2...
a caramilla to hodila i k sobe na blog, tak nebudete muset hledat 😉
@monr taky u me zatim vyhravaji kytky.. 😀 a jeste resim, jestli bude cervena, fialova nebo oranzova.. kdyz uz tak uz! 😀

michamicha
1. dec 2011

@brego já teda nešila zimní, ale podzimní, dávala jsem tam 2 vrstvy 100g vatelínu, vnitřek flís, zvenku bavlna a je dost teplej 🙂 myslim si, že kdybych na tu vnější stranu dala nějakej šusťák s PUL zátěrem, tak by to stačilo i na zimu 😉 takže když tam mám jen tu bavlněnou látku, tak to profoukne 😒 ale já mám na zimu novej od Emitexu, ten Cocoon i s tou vnitřní vložkou, tak ho asi vytáhnu příští týden 🙂

monr
1. dec 2011

tak ste ma predbehli 😉

michamicha
1. dec 2011

@terezita aha, jsem moc pečlivě nedočítala 😅 dík 😉

michamicha
1. dec 2011

tak já bych se do toho taky ráda pustila, ale mám strašně moc dalších plánů, takže asi nebude čas 😅

brego
1. dec 2011

@caramilla @michamicha Díky, švadlenky, za názory🙂 Už jsem zase o něco chytřejší. Vnější (šusťák) i vnitřní vrstvu (fleece) mám vybranou, ale ten vatelín mi vrtal hlavou.
Dnes nemám doma muže, tak se konečně pustím do těch plenek ... snad 😉

ngvadi
1. dec 2011

já ten mtx zakousnu! už podruhý mi to poslali na blbou adresu!!! vrrr!

vdovec
1. dec 2011

teda moje lenost mi nedovoluje se zúčastnit toho adventního kalendáře.. ale holky neuděláte pak sraz, že bychom jako vyhodnotily, který se ta kabelka nejlíp povedla? 🙂)

daisyr
1. dec 2011

Tak poslední 3 kousky merino ribu v přebytcích... viz. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
Foceno s bleskem, takže barvy jsou ve skutečnosti o něco sytější 😉

caramilla
1. dec 2011

@michamicha 15 minut denně, to dáš, upeč o jeden druh cukrové méně a je to 😀 😀 😀
@ngvadi To je teda firma ten MTX 😀
@vdovec Hele, na to sraz dělat nemusíme, to je jasný rovnou, bude to @terezita - s ní fakt nesoutěžím 😀 😀 😀
(Omlouvám se za podceňování ostatní konkurence 🤐 😀 )

daisyr
1. dec 2011

Holky, prosím, jak je to s tím hromadným podacím lístkem? @crawler?

caramilla
1. dec 2011

@terezita Hele, já jsem fakt asi úplně blbá (= blondýna) - u toho FM - 1ks té "kapsy" to je jakoby 2x, to co je na tom střihu - tzn. dám to na přehlou látku a v tom ohybu to nepřestřihnu a udělám to 4x? Takže na té ilustrační fotce je to špatně, když tam jsou jen 2 kusy???
Ještě, že neutrácím za kupovaný střihy, u mě by to fakt byly vyhozený peníze 😀 😀 😀

caramilla
1. dec 2011

@daisyr Státhnu si na stránkách ČP, vyplním v PC (nakopíruju adresy), vytisknu a podám. Paní na poště to projede PC a je to. Je to asi 1000000x rychlejší než ty šmejdy malé 😀