icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
1. dec 2011

@dankakk já taky dostanu pod stromecek stroj a dneska mi manža do telefonu říkal (navigovala jsem, co v Ragosu chci), at to neresim - koupil mi to nejlepsi kolecko a uplne super řezací podložku od KAI 😝

terezita
1. dec 2011

@macin73 jsi prazanda? jeden je v kamenicke na letne a dalsi na vinohradech. koukni na www.dumlatek.cz

dankakk
1. dec 2011

Nedockavci ala @caramilla! Uz je aj den c.2! http://www.farbenmix.de/advent/2/2-en.htm... Idem pohladat nejake látky a pôjdem do tašky s vami🙂

aerin
1. dec 2011

@macin73 @dankakk meri 173 cm a kupodivu mu to velky neni, dokonce ho to pry trochu tahne pres ramena😀 takze tam pojedu s OL fakt s minimalnim orezem...
mam ten strih jen v te 170, je to raglan, rukav ze dvou dilu

caramilla
1. dec 2011

@dankakk
@macin73
Holky, tak to vám ty vaše Ježíšky teda závidím, kde se, prosím vás školej??? 😠
Můj mhd nedává pod stromeček žádný dárky, on na to prý neni... Takže já kupuju dárky pro naši rodinu a jeho rodinu, vypláznu strašný prachy a on nikomu nic nekoupí ☹ A pak se ještě rozčiluje, že dárky dostává "vždyť jsem vám říkal, že nic nechci, že vánoce nemám rád..."
Vždycky jsem si směla něco většího hezčího přát od našich, ale ti postavili letos za 4 melouny barák, takže řekli, že letos budou vánoce fakt chudý. Takže letos si budu muset být asi sama sobě Ježíškem, koupila jsem Jasmí super dárky, se kterejma si budu hrát 😀 Ušila jsem si lamí mikinu, ve který mi není zima a ušiju si kalendářovou FM tašku 😀

@terezita Hele, já ti musím dělat reklamu, aby bylo vysoké očekávání a ty jsi pak tak nevynikala 😀 😀 😀 Myslím, že na kombinaci látek jsi prostě nejlepší no. Já jsem zase přes pí... vinky 😀 😀 😀

caramilla
1. dec 2011

@dankakk 😀 😀 😀 Jé, boží!!! "Vorlagen für Applikationen" 😀 😀 😀 To je něco pro Caramillu 😀 😀 😀

terezita
1. dec 2011

@caramilla haha, sova! a ja dneska stala nad sovi latkou a rikala jsem si, ze ta by se tam vyjimala.. 😅 😀

caramilla
1. dec 2011

@terezita 😀 😀 😀 No, musím říct, že se mi ta sova na ty kytičky FAKT NEHODÍ 😖 😖 😖 Do čeho já to strčila hlavu???? Já to snad ustřihnu radši z něčeho jinýho 😀 😀 😀

caramilla
1. dec 2011

@terezita Co to bude ten Stirn???

terezita
1. dec 2011

@caramilla celo.
no ja teda taky sovu na kabelce mit nemusim.. 😀 😀 ale zas jim verim, toz snad to bude vypadat normalne 😀
ty kyticky co jsi strihala jsou na kapsy. tohle bude podle me na te vrchni latce.

medvi11
1. dec 2011

MHD se právě snažil zjistit, jaké jsou další dny na adventním kalendáři u FM 🙂 naštěstí neúspěšně...špatný hacker 😀

caramilla
1. dec 2011

@terezita A kapsy budou vevnitr, jo?
Boze, to bude HUSTA JIZDA, me to bavi!!! 😀 😀 😀
Nic uchylnejsiho jsem fakt nesila! Cool! 😀 😀 😀

To celo jsem si taky prelozila, ale to jako celo sovy??? Spicaty? Ja to nechapu, ja jsem blba 😀 😝

caramilla
1. dec 2011

@medvi11 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
To by nám to všechno zkazil, takto je to právě ono😉

ivuska.h
1. dec 2011

@caramilla no já sice rodím snadno, ale zas tak teda ne 😀

terezita
1. dec 2011

@caramilla haha! kdyztak to pak zas rozparem 😅
jojo, spicate. oni to tak na tech aplikacich casto delaji..
jo a jedna kapsa ma byt venku a druha vevnitr.
@medvi11 ja si myslim, ze oni to tam davaji opravdu den co den, ze to taky budou sit s nama kousek po kousku..

medvi11
1. dec 2011

@terezita no v to jsem i doufala, když k PC zasedl MHD a začal měnit různě adresy těch downloadů...

ngvadi
1. dec 2011

chachaaaa, medvi, skoro se divím, že to nenapadlo i mého muže :D ten je tu naštěstí zaneprázdněn výrobou kalendáře s fotkama pro příbuzestvo k vánocům - dělba práce, já to vymyslela, on to technicky provede :D

mehlo
1. dec 2011

@dankakk jééé já chci taky takovýho ježíška!!!!!!

mehlo
1. dec 2011

@ngvadi to dělal můj manžel loni

medvi11
1. dec 2011

tak hlavní úkol ke kabelce splněn, našla jsem karabinky, mám z nějaké první hromadky nasysleno 10 ks, tak aspoň k něčemu budou...a musím teda někde koupit látky, doma toho moc není (jak syslím povětšinou jen úplety...)

medvi11
1. dec 2011

@dankakk závidím ježicha 😀

ngvadi
1. dec 2011

jináč za vydařený porod jsem si nadělila dárek sama už o prázninách, a to coverlock 🙂 u nás bohužel štědrý ježíšek-manžel nefunguje, když oba studujem :(

ivuska.h
1. dec 2011

@ngvadi ten můj zas tvrdí, že zatím nic nevymyslel... Uznávám, že je celkem těžké mi něco vybrat, ale když dostal tip, prohlásil, že hadrů už mám dost. Kvízová otázka-co jsem si přála? 😀

macin73
1. dec 2011

No mhd taky neumí nakupovat dárky, ale má nějaký radar, že se chytne něčeho, co začnu studovat a pak už nepustí, i když se bráním 😀. Že mi prý chce dělat radost... Takže k narozkám jsem dostala crossový trenažér a pod stromeček mi naježí ten stroj... Jejda, já teda asi byla hodná!!! V životě jsem takový dárky nedostala a už asi ani nedostanu - tak si to musím užít 😝

brego
1. dec 2011

Tak se musím "pochlubit" se svojí plenkovou prvotinou, zrecyklovala jsem, co jsem doma našla. Sice jsou šišatý, každý ucho je jiný a gumičky kolem nožiček taky každá jinak, ale mám radost... třeba až ušiju padesátou tak bude dokonalá... 😎 Hádejte, kterou jsem šila první 🙂

macin73
1. dec 2011

@terezita nejsem, ale do Prahy občas jedu, takže se tam někdy zastavím... ale už teď se bojím 😉

holky, objednávám teď ten stroj a koukám, co bych ještě přihodila... jaký vliselin nejvic uziju? to se asi takhle neda zobecnit, co? a vatelin je co? jedno se nazehluje a zpevnuje a druhe jen vycpava?

brego
1. dec 2011

jo a teť už jen počkat na Ježíška až přinese patentky a kleště na ně🙂

macin73
1. dec 2011

@aerin hm, manža má 183 a fous... tak kde já něco splaším...

macin73
1. dec 2011

Ufff, tak jsem konečně objednala... a teď se už můžu těšit a udělat na stroj místo 😉

terezita
1. dec 2011

@caramilla a spol. tak k te sove psali ted na FB, ze to bude taky dalsi kapsa. ale kdo nema sovy na tasce nebo v tasce rad, tak je muze v klidu vynechat. vzhledem k tomu, ze mi taky nepasuje k tem obrazkum, tak ji na tasku urcite nasivat nebudu. do tasky klido pido.