icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

brumka111
2. dec 2011

ahojte, dievacata...ja som uplny novacim v siti plienok, vlastne plienky ani enchcem sit, len tie vkaldacky, to by som si trufla. Poradite mi prosim, z akeho materialu ich mam usit? Robia sa len z bambusu alebo aj z ineho materialu? Ak bambus, tak aky presne, lebo ako som citala je toho vaicej, bambusovy flis, frote, aksamit...a viete mi poslat aj nejaky link, kde su vyobrazene rozne tvary ake sa siju pri vkladackach? Budem Vam moc moc vdacna..

zfidorka
2. dec 2011

@brumka111 pozri moj clanok o latkovych plienkach v albume, mam tam popisane moje vkladacky...
najlepsie su z bambusu, je savy a netvrdne az tak... napr. cesky flis stredny, aksamit je dobry ako dotykova vrstva k zadocku... frote je pruzne, to je dobre napr. na viacvrstvove plienky...
do akych plienok chces vkladacky? do vrchnych, alebo do kaps?

katkaela
2. dec 2011

@lenasss to je teda andelíčka haha 😀 😀 😀

jieff
2. dec 2011

teda vybrat látky na tašku bylo pěkně těžký, nakonec bude z tchýniných železných zásob - taková zkušební příšera! Do sovy jdu, jen jsem zvědavá na ten vlizelín. Vlizofix nemám a vlizelín se mi ještě nažehlit nepovedlo...

katkaela
2. dec 2011

tak v šití kalendára som trochu pozadu...vlastne ešte som nezačala :-/ dnes sme docestovali k naším na SK, tak mamke prekutám látkové zásoby, možno niečo vhodné objavím 🙂

brumka111
2. dec 2011

@zfidorka dakujem ti pekne .... vkladacky chcem aj do vrchnych aj do kapsoviek...🙂

macin73
2. dec 2011

@terezita @ngvadi díky!

kamishek
2. dec 2011

@jieff taky budu s největší pravděpodobností mít zkušební příšeru 😀
bojím se obětovat nějaké hezké (těch mám málo), tak budu teď asi šít z letitých zděděných...

mehlo
2. dec 2011

čauky! chtěla bych udělat mini objednávku na VTCs koncem tak 10. prosince, potřebujete někdo něco nutně? Tabulku asi neumím, tak když by toho bylo málo tak přes IP

palosek
2. dec 2011

@mehlo však víš, jak dopadne mini objednávka 😀 Už jsem se taky na VTC koukala 😀 Tabulku jsem zkoušela v excelu, ale...nějak mi to zatím nejde...ale já na to příjdu 😀

boudova
2. dec 2011

@mehlo Co je to prosím VTC? Kam se mám podívat?

boudova
2. dec 2011

@mehlo JO už jsem si to našla..

sinala
2. dec 2011

@ngvadi mám dotaz - ještě jsem se nikdy nevpisovala do tabulky, tak ať něco nepokazím, pokud něco chci, tak si mohu normálně přidat sloupec se jménem a zapsat co chci? 😲

caramilla
2. dec 2011

nechcete se někdo přidat? http://www.stoklasa.cz/pruzenka-hladka-sire-20m... Super měkká guma třeba do leginek nebo do nápletů tepláčků atp. 😀
řádek 4

caramilla
2. dec 2011

@palosek udělátko na zpevňovače je vevnitř každé krabičky. Není u toho pytlíku se 100 ks, myslím. Plus kladivo potřebuješ 😀

caramilla
2. dec 2011

@mehlo toto: http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/87187/lepidlo-text... 😀 😀 :-
Jenže přemýšlím, že jedno lepidlo + poštovné, to je už stejné jako si ho koupit v krámě :(
Asi musím vzít ještě něco 😀

ngvadi
2. dec 2011

sinalo, jasně, sloupec se jménem, a pokud chceš něco, co ještě není v taublce, tak dopíšeš výrobek, dáš na něj odkaz a já tam pak doplním cenu... a můžeš si buď vzít celý balení, nebo si napsat část a doufat, že se někdo přidá🙂

macin73
2. dec 2011

@caramilla tak jsem se přidala 🙂

alinn
2. dec 2011

@caramilla tak jsem se přidala 🙂 a umazala jsem ti to na 15 (má to tam i macin)
a já se zeptám jestli někdo nechce polokroužky 2cm široký http://www.stoklasa.cz/polokrouzek-sire-20mm-2m... ..řádek 55

ivuska.h
2. dec 2011

@caramilla Lepidlo si kup normální Kores v tyčince, je vypratelné i samotnou vodou a drží na látce perfektně. Cena mnohem nižší.

ngvadi
2. dec 2011

ivus, tos mi nemohla říct před minulou objednávkou? :D no nic, tak snad ho na něco využiju 🙂

caramilla
2. dec 2011

@alinn Dík, pod 15 už nejdu 😀
@ivuska.h Dík! Já lepila nějakým lepidlem na papír kdysi, ale bála jsem se právě, aby to nedělalo skvrny po vyprání. Toto drží super! Tak díky, koupím kores 😀

ngvadi
2. dec 2011

takže na stoklasovi jsou i zbejvající potřebný sloupečky, zaokrouhlovat budu většinou dolů, takže se nějak dohodněte, jestli se u necelých balení někdo přidá, nebo naopak někdo couvne. uzávěrka bude, až budla usne, takže tipuju tak ve 23🙂

ngvadi
2. dec 2011

!!! do tabulky pište jenom čísla, komentáře do komentářů! (ono se to pak nesčítá, když se tam napíše něco víc)

mehlo
2. dec 2011

@palosek no tak já tabulku už zkoušela v dokumentech GOOGLE, ale nevím jak tam mám dát odkazy, anglicky neumím ani ň- to je otázka pro ivuska.h nebo medvi11

mehlo
2. dec 2011

@caramilla výborně to chci taky. no jo vždyt já se s tou tabulkou budu muset poprat, protože tam bez přihlášení nejsou vidět ceny. Napíšu ivusce nebo medvi IP jak na to.

animal
2. dec 2011

@terezita nebyla jsi to ty, kdo tady dával odkaz na obrázek toho stojanu na overlockové kony v té sklenici??? potřebovala bych to pro jednu paní, která si u mě z baleriny vzala kony a nemá overlock 🙂

palosek
2. dec 2011

@caramilla kladivo není problém 😀 V garáži se jich najde 😎 😀 ...a jen co jsem hodila dotaz, tak jsem si to zjistila 😀 blbka,no...

palosek
2. dec 2011

@ngvadi jo, promiň...já zas nepřišla na to, jak na ty komentáře...říkám, blbka 😉

michamicha
2. dec 2011

@caramilla u těch Roland baby druků si píšeš 3 kartony nebo 3 balení á 5 kartonů? já je chci taky, tak abych pak nekoukala, že mi přijde 10 kartonů, když chci jen 2 😅