icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
4. dec 2011

A můj je 30x38 a měl vypadat jako ten caramilly 😀

mehlo
4. dec 2011

@maly_prcek je to tam s cenama

monr
4. dec 2011

@alinn u nás doma teraz divočina, tak ešte nemám podlepené a našité, ale hádam už týždeň bude kľudnejší, tak dobehnem.

jieff
4. dec 2011

Já sovu stihla, ale nakonec vypada jinak nez mela puvodne. Mužskýmu se hrozně nelíbila ta archivní látka a přesvědčil mě ať jdu do ikeácký http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9018... ...uvidime jak se to vyvine! Ta střihová banka by byla super, zrovna vymyslim, kde vezmu střih na triko z Mylly pro manžela...
A ivushko vlňáků není nikdy dost, když se tak dlouho lanolinujou😉

stardust
4. dec 2011

Frisko mi, prosim, poradte, ci tento strih nohavic vyzera dobre aj u chlapcov http://www.nathalies-naehkiste.de/zackenhose.html
Dakujem!

michamicha
4. dec 2011

Huráááá, kapsář mam došitej 😀 foto až zítra při "denním" světle 😉

boudova
4. dec 2011

@michamicha Tak to se těším na foto, taky mám kapsář v plánu 🙂

caramilla
4. dec 2011

@boudova 😀 dík za šetření práce🙂
@alinn Já myslím, že vtip je v tom šít to každý den, ale já se zasekla na tom, že musím najít látky na ten soví ksicht 😀

lillyzelvicka
4. dec 2011

tak tady je tabulka na wendy moc děkuji @caramilla 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

palosek
4. dec 2011

@lillyzelvicka a nějakou přírodní, nebo bílou LAMU? 😀

crawler
4. dec 2011

@mehlo prosím o odkaz na to vtc, díky moc!🙂

lillyzelvicka
4. dec 2011

@palosek jo klidně dám to tam

crawler
4. dec 2011

holky ještě mám prosbu!!!je nějaký fígl na to, jak dlouhý kus gumy do pasu u dospělých? u ottobre pro děti to bylo, že cca obvod pasu mínus cca 7cm.jasně, každá guma trochu jinak pruží, ale já fakt nevím, jak to u těch soft gatí udělat - natahovat gumu při šití nadoraz? na 75%? aspon tak nějak přibližně poraďte prosím, jak to dělátevy??? děkujííí! 😉

alinn
4. dec 2011

@crawler 😀 tak schválně... 😎 😎
@kamishek jej ..tak ať jsi brzy v pořádku..ať nemáš moc velké zpoždění (a nejen to samozřejmě) 🙂
@monr myslím, že je nejvyšší čas to dohnat 😀
@caramilla jojo..taky si to myslím...jak jsem to došila (právě teď) tak se nemužu dočkat dalšího zadání..no a jsem zvědavá co vykouzlíš 😀 😀 a myslím, že bys z těch kytek neměla couvnout 😀

a přidávám moji sovu, která papá jahodu 😀

palosek
4. dec 2011

@lillyzelvicka Dík 😀 Já myslela, jestli ji nebudeš chtít i ty 😀

vdovec
4. dec 2011

super sovy tady koukám 🙂

Nevíte, jak se říká tomu silným popruhu na batohu? Chci si šít nosítko a zkusit objednat na VTC. Ale nemůžu to tam nikde najít...

lillyzelvicka
4. dec 2011

@palosek ježiš asi nee 😀 mi ta lama moc nepřirostla k srdci zatím se mi z ní blbě šije moc mi ujíždí 😠

crawler
4. dec 2011

@alinn wou!!! laťka nasazena vysoko...já teda ani nemůžu vymyslet nic pěknýho, páč mimo úplety tu mám jen nějaký poválečný plátýnka, takže taška bude hodně retro a ladit nebude určitě 😀

palosek
4. dec 2011

@lillyzelvicka tý jo, když tam chci hodit odkaz přímo na nějakou barvičku, otevře se sluníčkově žlutá 😀 Tu já nechci ☹

sinala
4. dec 2011

@ivuska.h čekat 3.dítě jako holku, tak se asi taky vyřádím 😀 . Já jsem hlavně u té první myslela hodně ekonomicky a věci kupovala tak, kdyby 2. byl kluk ať není celý v růžové. Takže teď, když jsem vytáhla věci na mimi, skoro všechno může nosit. 😀 😀

lillyzelvicka
4. dec 2011

@palosek no musela bys jedině kliknout na fotku a dát ten odkaz jinak ti najede celý výběr

vdovec
4. dec 2011

@animal díky 🙂

ivuska.h
4. dec 2011

@sinala Na Klárku jsem celkem měla nakoupené růžové věci, ale co do množství to bylo tak přiměřeně... Na Ondru jsem zas měla spoustu věcí popůjčovaných od sousedky, on se navíc s Klárkou minul sezónou, její bodýčka s krátkým ve vel. 56 fakt neměl kam nosit 😀 No a teď mě asi chytá navíc pocit, že to může být poslední dítě a navíc ty zásadní věcí do výbavy máme, takže jsem musela ten hnízdící reflex na něčem vybít 😀 Jinak jsem opravdu nic nekupovala, protože všechno máme po starších, jen tady těch pár vlňáků a materiál na to, co jsem sama našila.

ivuska.h
4. dec 2011

@crawler Nejlíp vyzkoušet na budoucím nositeli... Většinou mi to vyjde tak na 75-80 procent čistého obvodu pasu.

papajka7
4. dec 2011

baby no musim sa tu pochvali,tak dnes sme odnesli darcek pre krsniatko a malo to neskutocny uspech 😵 😵 😵 ,podarilo sa, bolo to krasne,joj tesim 😵 ,tak misia splnena,idem sa pustit do toho kalendara 😉 ,zajtra dodam foto dnes uz nevladzem ,idem spat,papa

palosek
4. dec 2011

@papajka7 to je super. 😀

Jinak postřeh dneštního dne: u nás se s dětma šít moc nedá...ale když jde o kus žvance...to se zvládne cokoliv...máme už 5 druhů cukroví. Takový ten nezdravý základ. 😀 😀

animal
4. dec 2011

@palosek to já cukrlata musím sfouknout příští týden, protože pak odjíždím k našim