Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, jaké máte ty karabinky na tu tašku? Mohly by být tyto, nebo je to blbá velkost? http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/85049/karabinka-ko...
@ivuska.h ja mám presne taký pocit, posledné dieťa, všetko má nosiť len po bráškoch, to nie je fér... také nemoderné a tak mal dve nové šatky na nosenie(použité,ale aj tak drahé) a teraz ked dačo šijem, tak trojmo a mama mi tu zalamuje rukami, že tie staré veci som mala rovno vyhodiť, ked nič z toho nenosí a nemuseli mi tu zaberať miesto. 🙂
@palosek no toho mojeho taky právě pořád všechno kouše. Teď mu šiju mikču z nepočesané teplákoviny, tak měl kecy, tak jsem ho uzemnila, že to stejně bude mít na tričku. Další mikča už bude ze silnější a počesané teplákoviny, tak to se snad obejde bez keců. Teď mi prej říkal, že je to nějak veliké (než to zkusil) a já na to, že nemůžu zato, že šiju na mamuta 😀
Holky, kde byste sháněly soft? 🙂 Potřebovala bych 2m třeba černý.. nebo tm. modrý mýmu na kalhoty pod stromeček.. Mají ho v Brně za 340,- nebo na mimibazaru.. je to možný splašit někde jinde za lepší cenu? Jsem si při poslední hromadce objednala jen na sebe na zkoušku..
@lenasss 2m a moc ti toho nezbyde 😀
@alinn Zfetovaná sova. Kytky jsou z této látky http://www.fler.cz/zbozi/dlouha-sukne-velke-kve... Ty středy těch velkých kytek vystřihlé - to je haluz, co? 😀 😀 😀
že já lezla na Mráze http://www.dumlatek.cz/bavlna-flanel/4649-bavln...
😀 😀 😀
tak jste mě překecali 😀 😀 vezmu tři a třeba zbyde i synátorovi mám ještě doma metr hnědé to už musí stačit na vše co jsem chtěla 😀 😀 😀 😀 😀 potřebuji ještě na kočár na to kam se dávají ruce nevím jak se to jmenuje 😖 😖 😅 😅
@caramilla já tam objednala před týdnem http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/3667-det... 😀 😀......mimo jiné, samozřejmě :(((
@mehlo Na Finleyho? Co to je? 😖
@crawler Gumu navlíkám do tunýlku, aby to šlo posunovat (jak D. hubne 🙂 a kdybych šila MM, tak ten taky furt kafrá, tak tam bych to taky tak dala a ještě navíc šňůrku, aby byl uzemněn 😀 😀)
Adventní kalendář došit, du spat...
@mehlo Já tam ceny nevidim, jakto? Musím být přihlášená?
jeminenku!! panecku to ten kalendar-tasku treba sit a stahovat kazdy den ?? od piatku sedim na nete prvy krat.. este som to ani nevidela :( nestiham 😕 😔 kde beriete tolko casu a energie??
dobre rano maminky, mam jednu taku osemetnu otazku... 😅 vsetky ste uz vedeli sit predtym, ako ste sa na toto dali? ja som v zivote nedrzala v ruke sijaci stroj... ale hrozne rada by som sa naucit sit, a nielen plienocky, ale aj oblecenie pre malu. som stale na materskej, praca v nedohladne, hladam hladam.. 😠 tak ked som vcera videla jeden album s plienkami, velmi ma to nadchlo, robite krasne veci. sice, moja je uz odplienkovana, ale tak by som sila pre kamaratky hehe alebo to predavala. teda, ak sa v Holandsku daju zohnat take latky. 😕 prajem vam pekny den ! 🙂
bre rano!
komu chybi inspirace tak nasite sovy k okouknuti tu http://www.farbenmix.de/galerie/categories.php?...
a ja jeste nezacala.. 😀
@zajaciq ja sit umela, ale spousta holek tu zacina od nuly. takze do toho urcite jdi! 😉 hihi a v holandsku latky? tam jich sezenes a my ti jeste budeme zavidet, holandsko je jedna z latkovych velmoci 😉 a hlavne se tam casto delaji trhy s latkama a tam se daji sehnat poklady za zlomek ceny nez se prodavaji v obchodech.
@lenasss na mikinu jedna dylka plus delka rukavu.
@zojec netreba.. 😀 taky to nestiham. 😉 ale uz se na to chci vrhnout.

a můj další dnešní postřeh - OPRAVDU NEŠIJ NA SVÉHO CHLAPA 😝 😝 😝 😠 ...... to je nepříjemný materiál, to je nějaká plachta ne? já myslel, že mikiny se šijou ze silnějších materiálů...... 😠 to potěší