icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
4. dec 2011

a můj další dnešní postřeh - OPRAVDU NEŠIJ NA SVÉHO CHLAPA 😝 😝 😝 😠 ...... to je nepříjemný materiál, to je nějaká plachta ne? já myslel, že mikiny se šijou ze silnějších materiálů...... 😠 to potěší

kuna
4. dec 2011

holky, jaké máte ty karabinky na tu tašku? Mohly by být tyto, nebo je to blbá velkost? http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/85049/karabinka-ko...

palosek
4. dec 2011

@animal 😀 to jsou komentáře, co? To znám..mojeho furt všechno "kouše" 😀

macin73
4. dec 2011

@alinn Tak já ještě nezačala, neb nemám ani stroj, ani látky 😝. Stroj snad během týdne dorazí, ve čtvrtek jedu do Prahy, tak asi dojdu nakoupit i nějaké látky - doma nemám VŮBEC NIC 😎

season
4. dec 2011

@ivuska.h ja mám presne taký pocit, posledné dieťa, všetko má nosiť len po bráškoch, to nie je fér... také nemoderné a tak mal dve nové šatky na nosenie(použité,ale aj tak drahé) a teraz ked dačo šijem, tak trojmo a mama mi tu zalamuje rukami, že tie staré veci som mala rovno vyhodiť, ked nič z toho nenosí a nemuseli mi tu zaberať miesto. 🙂

animal
4. dec 2011

@palosek no toho mojeho taky právě pořád všechno kouše. Teď mu šiju mikču z nepočesané teplákoviny, tak měl kecy, tak jsem ho uzemnila, že to stejně bude mít na tričku. Další mikča už bude ze silnější a počesané teplákoviny, tak to se snad obejde bez keců. Teď mi prej říkal, že je to nějak veliké (než to zkusil) a já na to, že nemůžu zato, že šiju na mamuta 😀

vdovec
4. dec 2011

Holky, kde byste sháněly soft? 🙂 Potřebovala bych 2m třeba černý.. nebo tm. modrý mýmu na kalhoty pod stromeček.. Mají ho v Brně za 340,- nebo na mimibazaru.. je to možný splašit někde jinde za lepší cenu? Jsem si při poslední hromadce objednala jen na sebe na zkoušku..

ivuska.h
4. dec 2011

@vdovec V Biltexu mají několik barev, ale ceny si nepamatuju...

caramilla
4. dec 2011

Když kytičky, tak kytičky!!! Když haluz, tak pořádná!!!

Jasmínka má horečky a já z toho blouzním 😀 😀 😀

animal
4. dec 2011

@vdovec pak jedině šijem dětem nebo batani.cz

vdovec
4. dec 2011

@ivuska.h no právě Biltex 340,- ☹(
@animal díky, kuknu

alinn
4. dec 2011

@caramilla 😀 😀 😀 hahá...tak ta je hodně veselá 😀 a ty oči jsou z čeho?

lenasss
4. dec 2011

@caramilla 😀 😀 😀 ale je to dobrý se mi to líbí jsem se tě chtěla zeptat ty jsi taková šička kolik je potřeba lamy na mikinu pro chlapa takové normální postavy spíš hubenější 😅 jsem si tam napsala 2 metry tak doufám že i něco zbude

palosek
4. dec 2011

@animal 😀 proto já odmítám na toho svého "mamuta" šít...už ta spotřeba látky 😒 Za ty prachy to taky ve sportu koupím (v nějaké dobré akci 😎 ). S aplikacema mám útrum i u velkých holek...nejlíp vše jednobarevné 😒 Ještě, že máme miminko 😀 To do toho ještě nekecá. 😝 😀

palosek
4. dec 2011

@lenasss nejsem sice car, ale 2 vem určitě. 😀 Ze zbytků něco vytvoříš. 🙂 😉

caramilla
4. dec 2011

@lenasss 2m a moc ti toho nezbyde 😀

@alinn Zfetovaná sova. Kytky jsou z této látky http://www.fler.cz/zbozi/dlouha-sukne-velke-kve... Ty středy těch velkých kytek vystřihlé - to je haluz, co? 😀 😀 😀

že já lezla na Mráze http://www.dumlatek.cz/bavlna-flanel/4649-bavln...
😀 😀 😀

lenasss
4. dec 2011

tak jste mě překecali 😀 😀 vezmu tři a třeba zbyde i synátorovi mám ještě doma metr hnědé to už musí stačit na vše co jsem chtěla 😀 😀 😀 😀 😀 potřebuji ještě na kočár na to kam se dávají ruce nevím jak se to jmenuje 😖 😖 😅 😅

palosek
4. dec 2011

@caramilla já tam objednala před týdnem http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/3667-det... 😀 😀......mimo jiné, samozřejmě :(((

mehlo
4. dec 2011

@animal já se taky chystám na mikinu. Tak jsem zvědavá jaké budou ovace. Taky mám doma mamuta

mehlo
4. dec 2011

@caramilla no to je nádhera!!!!! když jsem ještě neměla Petra tak bych si asi potukala na čelo, ale ted je všechno jinak. Taky jsem včera koukala na Mráze a našla zase flanel s květinama pro dospělé

caramilla
4. dec 2011

@lenasss rukávník, přesně jsem si říkala, že z lamy bude super, duper. Ač mám od Emitex, asi si ještě ušiju svůj designovaný 😀

mehlo
4. dec 2011

@caramilla prosím tě vy taky koukáte pořád na Finleyho?

caramilla
4. dec 2011

@mehlo Na Finleyho? Co to je? 😖

http://www.farbenmix.de/advent/5/adventskalende...
? 😀 😀 😀

mehlo
4. dec 2011

@caramilla to je pohádka s požárním autíčkem. Tam pořád říkají super duper

maly_prcek
4. dec 2011

@crawler Gumu navlíkám do tunýlku, aby to šlo posunovat (jak D. hubne 🙂 a kdybych šila MM, tak ten taky furt kafrá, tak tam bych to taky tak dala a ještě navíc šňůrku, aby byl uzemněn 😀 😀)

Adventní kalendář došit, du spat...

maly_prcek
4. dec 2011

@mehlo Já tam ceny nevidim, jakto? Musím být přihlášená?

zojec
5. dec 2011

jeminenku!! panecku to ten kalendar-tasku treba sit a stahovat kazdy den ?? od piatku sedim na nete prvy krat.. este som to ani nevidela :( nestiham 😕 😔 kde beriete tolko casu a energie??

zajaciq
5. dec 2011

dobre rano maminky, mam jednu taku osemetnu otazku... 😅 vsetky ste uz vedeli sit predtym, ako ste sa na toto dali? ja som v zivote nedrzala v ruke sijaci stroj... ale hrozne rada by som sa naucit sit, a nielen plienocky, ale aj oblecenie pre malu. som stale na materskej, praca v nedohladne, hladam hladam.. 😠 tak ked som vcera videla jeden album s plienkami, velmi ma to nadchlo, robite krasne veci. sice, moja je uz odplienkovana, ale tak by som sila pre kamaratky hehe alebo to predavala. teda, ak sa v Holandsku daju zohnat take latky. 😕 prajem vam pekny den ! 🙂

vdovec
5. dec 2011

@caramilla dobrá sova 🙂), mě by určitě šilhala 🙂))

terezita
5. dec 2011

bre rano!
komu chybi inspirace tak nasite sovy k okouknuti tu http://www.farbenmix.de/galerie/categories.php?...
a ja jeste nezacala.. 😀
@zajaciq ja sit umela, ale spousta holek tu zacina od nuly. takze do toho urcite jdi! 😉 hihi a v holandsku latky? tam jich sezenes a my ti jeste budeme zavidet, holandsko je jedna z latkovych velmoci 😉 a hlavne se tam casto delaji trhy s latkama a tam se daji sehnat poklady za zlomek ceny nez se prodavaji v obchodech.
@lenasss na mikinu jedna dylka plus delka rukavu.
@zojec netreba.. 😀 taky to nestiham. 😉 ale uz se na to chci vrhnout.