Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zajaciq Určitě se do šití pusť. Podle mě velká motivace je základ, ostatní přijde prací a bohužel taky páráním 😀 😀 😀
@mehlo Aha, já jsem mimoň v tomto, nemáme TV, jediné, co znám je Vyprávěj z ivysilání a zprávy sem tam 😀
@maly_prcek ceny na VTC vidí jen ten, kdo je přihlášen, přihlášen je jen ten, kdo má ŽL 😠
@terezita Teda, tyhle jsou krásný
http://www.farbenmix.de/galerie/details.php?ima...
Ty jsi nezačala, ty lamo? Ty nás všechny zblbneš a pak se v pelechu směješ, jak si tím trávíme "volno" a nic nestíháme? 😀 😀 😀 Já jsem původně chtěla na vánoce péct cukroví, ale šiju tuhle soví kravinu a cukroví si asi budu muset koupit 😀
@michamicha Kapsář je mazlivej 😀
@caramilla já včera večer upekla vanilkový rohlíčky a dneska přes den jsem chtěla upéct linecký, ale s malym to fakt nedám 😝 zase rozházel hračky po celym bytě 😠 no nic, tak budu aspoň šít ty závěsy, už mi chybí jen 2 díly 😉
@michamicha cukrovi? co to je? to se uz pece?? 😀 😀 😀 no ja vubec netusim, kdy se do toho pustime.. ale asi jako loni upatlam pet test vecer a pak to vsechno s emminou za jeden den budeme muset znetvorit, bo jinak na to letos neni nejak vubec cas.. :-/
@terezita dyt na to mas tu uzasnou zasterku 😀 Tunicky jsou nadherny, jako vzdycky 😀
@michamicha Ja jsem myslela, ze veta pokracuje - "vcera vecer jsem upekla van. rohlicky a dneska pres den jsem je vsechny snedla" 😀 😀 😀
Nám se min. víkend rozbil horkovzduch v troubě, takže budu pect po jednom plechu 😖
@terezita som sa zlakla 😀 😀 asi to dam az medzi sviatkami 🙂
@zajaciq ja som tiez sit "vedela" teda ak sa pod sitim rozumie skracovanie nohavic a vankusov :D teraz je to uz trosku lepsie, ale ucim sa teda kazdym dnom 😉 neboj sa a chod do toho 😉
baby, potrebovala by som inspiraciu, co usit 4 rocnej slecne k sviatku 😉 idem tento tyzden gratulovat a vobec netusim do coho sa pustit.. nemate nejaky napad, co potesi taku slecnu?? myslela som skor nieco na paradenie.. nic zlozite 😉
cukrovi?? 😕 😕 odchadzam :( som proste nestihacka neschopna :( a brother mam aj ja, ale taky 10 rocny, este po mamci, no nedam nan dopustit .. na novy zatial nemam 😖
terezita, tricka su krasne, ako vzdy 😉
cukroví tak na to jsem nějak zapoměla 😕 😕 ale malej už mele oříšky a po obědě udělám těsto a večer budu péct a je to jsem včera odevzdala poslední perníkovou chaloupku a už zas cukroví 😠
já jsem včera večer udělala těsta (peču jen rohlíčky, linecké a perníky), zítra budem s kamarádkou péct. Ale teda dělat těsta s děckama je 10
0x horší, než s nima šít. Hlavně Klárčiny periodické dotazy po 5 minutách "A už to budeme jíst?" mě doháněly k šílenství.
@caramilla hehe, tak to nehrozí, že bych to všechno sežrala 😀 ochutnala jsem jen 2 rohlíčky, ale musí se rozležet, jsem zvědavá jaký budou, je to speciální těsto bez oříšků a bez bílkoviny kravskýho mlíka, aby mohl ochutnat i malej 😎 vlastně všechno cukroví se pokusím upéct bez alergenů, tak letos to bude trochu jiný než jindy 😉
závěsy už mam ušitý, byla to rychlovka 😉 ještě je musim vyžehlit a protože děsně nerada žehlím, tak foto nejdřív zítra 😅
@macin73 aj ja sa tesim. doteraz som stale len o tom uvazovala... ked som zacala chodit na forum o latkovych plienkach, niekore mamicky zacinali sit.. neskor sa vytvorila tato tema.... teraz pouzivame uz len na spanok plienky, a napr. neviem zohnat taku swadlebees one size velour najlepsia plienka na svete. keby som zohnala aspon podobny material, tak si ju urcite usijem. a mozno by som sa odhodlala aj na oblecenie, kedze mam rada modu a le aj originalitu.. a next ma sice pekne veci, ale ked to vidim na kazdom druhom dievcatku, tak uz mi to take pekne nepride, nie sme predsa v sociku, ze vsetci nosia rovnak veci 😀 akurat som pokukovala po tom brother nv10 .. je krasny sikovny .. 🙂
jinak než jsem začla před cca 5 lety šít medvědy, neměla jsem v životě stroj v ruce. Taťka mě naučil zacházet se starou Ladou po babičce, nový stroj jsem si koupila asi za 2 roky.
@ivuska.h Ivi, co to prosím Tě bylo za medvědy, se kterými si začínala? Jinak mě těší, že i Ty jsi ještě před 5 lety neuměla se strojem - to si pak říkám, že přeci jen mám možná nějakou naději... i když u nás bude asi už vždycky zdatnějším šičem manžel (stroj jsem sice dostala já, ale častěji k němu usedá on, takže má náskok).
ahoj holky🙂 jdu na sovu...😉 musím dohonit zmeškané dny 🙂 jen dotaz - ta sova je jen na 1 látce? a ty zbylé tři stejné díly nic?
jinak já už mám jeden druh cukroví,mám jen 1 plech, tak to bylo zábavné, protože všechny vykrájený zvířátka (vykrajovátka mám jen psa, auto, krávu a zajíce - no nic vánočního 😀 ) se válely po stole, po židlích na pečících papírech a asi je vám jasný, jaký nervy mě to stálo uhlídat to divoký batole a to tu byla na pomoc babička, která se ho snažila zabavovat, ale samozřejmě ho nezajímalo nic jiného než těsto 😝
@michamicha kapsář je nááádhernej 😵
@terezita no prostě závist! náhernékombinace barev a vzorů!😵 mít holčičku tak taky takhle řádím! 😀
@daisyr děkuji za patenty!!!!🙂
@ivuska.h děkuji za balík!!! to merino je bomba!líbí semi mnohem víc než mtx climayarn...ale prosím Tě dotaz, už vůbec nevím kolik peněz jsem Ti posílala, ale neošidila jsi se na poštovném? tabulku nemám uloženou, ale něco se mi plete, že sis započítala tak 40kč a na balíku vidím, že jsi zaplatila 80kč...mám doposlat? Jinak už se Ti to neúprosně blíží, tak přeju ať zbytečně neposlíčkuješ a ať na to máš doma krásný klid a ať prožiješ krásný intimní zážitek, jakým jen porod může být 😉 hlavně ať jste zdravé 😉
@ivuska.h děti jsou radost 😀 😀 😀
@crawler já mám tu sovu jen jednu🙂
@terezita Ty jsi pochopila, co se má dělat dneska? Já jsem asi nepochopila, kam ty cancoury mám našít 😀 😀 😀
Jedno OT. Jasmínky adventní FairTradový kalendář, jsem tak nadšená, že jsem to musela vytroubit na blog 😀 😀 😀 😀
http://ekozahrada.blog.cz/1112/adventni-kalenda...
@ivuska.h jsem ti zapomněla napsat, že baliček došel v pořádku a to froté je super 😉 jsem strašně dlouho hledala ten "kaz", nakonec jsem našla, ale jak je to při tom kraji, tak to vůbec nevadí, normálně okem je to téměř nepostřehnutelný 😅 a už vim co z toho ušiju, 2 noční pleny a pyžámko, protože ten matroš je fakt takovej ňuchňací, to se bude Vojtíkovi líbit 😵
@caramilla jdu stříhat ty stuhy a odpo to hodim na poštu 😉
@crawler No, datumově to sice vypadá, že jsme u cíle, ale zatím se nic moc nechystá. Rozhodli jsme se pro porod doma, jenže to vypadá, že o místě porodu za nás rozhodl soud - k porodu jsme byli domluvení s Ivanou K., takže asi nakonec pojedeme do porodky... Těšíme se, ale zároveň jsme trochu smutní, že to patrně nebude doma... takže si myslím, že mi mimi dává ještě trochu času se s tím smířit...
A abych nebyla pořád off-topic, přikládám foto jediného mého šicího výrobku za poslední měsíc... Kvalitu nekomentuji, ale byl ušit s láskou 😀.
@caramilla kalendář je boží, jen ta angličtina je pro malé děcko asi trochu nevýhodou...
Mimochodem - konečně jsem nalanolinovala vlňáčky a jsem ulepená až za ušima - to je normální?
tak sova tu.. jen jsem nakonec musela tu latku, co jsem chtela dat dovnitr, soupnout nahoru, bo na tu moji beruskovou se nasita sova fakt nehodila.. ☹ a ty berusky jsou tak uzasne!!
@caramilla no tipuju si, ze to budou pasky, kterymi se ta kapsa bude zavirat.. ty cancoury se budou nasivat na vnitrni latku te kapsy(jak se strihala vnitrni a vnejsi kapsa) na strihu na tu kapsu je to i oznacene, jsou tam nahore takove ty carky nakreslene..

@terezita ty jo, ty nejnovější (2 na jednom obrázku) jsou krásný 😵