icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mataharyy
5. dec 2011

@ivuska.h Aha, děkuji tak to je postup kterej mě ani nenapadl 😅

ivuska.h
5. dec 2011

@ngvadi Máš u těch fotek data, kdy byly focené, takže to tak +/- odpovídá... Jak dlouho trvá jeden, to těžko říct, nikdy jsem to nedělala v tahu, spíš tak dvě tři hodinky každý den... Odhaduju tak 8-10 hodin, ale s jistotou fakt nevím. Materiál jsem kupovala převážně z Německa nebo USA, tady se moc nic sehnat nedá. Mám tu ještě nějaké zásoby, kdybys chtěla.

papajka7
5. dec 2011

ahojte tak idem zaspanovat fotkami:tuto je ten darcek pre krsniatko

papajka7
5. dec 2011

sustaky pre chalanov,presne tak som sila aj softshelky pre nich 😉

caramilla
5. dec 2011

@papajka7 Nádherná princezna, nádherná panenka, nádherné šatičky 😀
@ivuska.h Ad Klárka - počurala jsem se málem smíchy! Fakt ty děti jsou neskutečný! 😀 😀 😀
Pindík Jasmínku teda taky hodně vascinuje 😀 Už rozlišuje "pupí" a "pipí" 😀 😀 😀
Hodně blbý ale je, když přijde návštěva a ona jim začne vyhrnovat trika a ptá se "pipí?" 😖

daisyr
5. dec 2011

@michamicha no vidíš, vločky jsou dobrý nápad a ty slun. semínka také, ty už nám babička dávala na koláč místo oříšků a mě to chutná více než s těmi ořechy 🙂 Super, že mylly dorazilo a líbí se. Velur se mi také tuze líbil 🙂

@ivuska.h Medvídci nádherní, za tu piplačku s tím a ty materiály si opravdu myslím, že to někdo koupí hlavně jako sběratelský kousek, bo to musí být drahé. Člověče, kdysi jsem něco hledala o anavy nebo o tobě, když jsem zháněla plíny a medvědy mi to vyhodilo, ale fakt jsem si nebyla jistá, zda to děláš také ty, takové krásné kousky.

papajka7
5. dec 2011

kozeny sedaci vak,skor taburetka,a ja ho velmi vyuzivam teraz ako vankus na opretie 😉

papajka7
5. dec 2011

tak este kozene capacky

papajka7
5. dec 2011

no a posledne na aktualnu temu 😀 ,sovickovy mei tai 😉

papajka7
5. dec 2011

no a koncim,idem poupratovat ,poprat,lebo len za stroj ma taha,a tieto veci idu bokom 😒
este dnes chcem skusit leptat sklo,tak drzte palce nech sa mi to podari 😉

aerin
5. dec 2011

@papajka7 teda to je nadhera!!! obzvlast ta sova, ja jsem na sovy zatizena 😵

holky nemam docteno, mam na vas dotaz. Z. se v patek rozhodl, ze zacne curat do nocniku (od narozeni bkm, ale cca od 9 mesicu neudelal do nocniku ani kapku), takze vzhledem k tomu, ze jsem jeste ze vsech tech obrazkovych PULu nic neusila, uvazuju jestli zustat u puvodniho planu SIO plinek na klasicky zapinani, nebo resit neco jinyho....
prosim poradte

animal
5. dec 2011

@caramilla když dáváš patent do pasu dětských kalhot, tak tam dáváš tenkou cca 1cm nebo tu hodně širokou gumu

macin73
5. dec 2011

@papajka7 Ty botky jsou super, já je zrovna minulý týden za drahé peníze objednala, tak jsem na ně zvědavá...

caramilla
5. dec 2011

@papajka7 Ty jedeš!

@aerin Mě se nejpraktičtější zdá toto:
http://ekozahrada.blog.cz/1109/balicek-pro-syst...
My používáme odklápěčky + dovnitř to, co najdu po ruce doma🙂

@animal Nejlepší mi přijde guma tak 2cm. Ale může být i tenčí asi. Mám těch 5cm a to strašně málo pruží, je to hrozně tuhý...

KALENDÁŘ HELP!!! Já jsem nepochopila - ustřihnu 2 popruhy 6 cm dlouhé a jak je mám na tu kapsu našít (už chápu i kam) - když pak tam píšou, že má být 5mm nahoře a 3cm dole??? To to mám z těch 6 cm odstřihnout?
Já to nechápu v němčině ani angličtině. Podle obrázku to vypadá, že ty popruhy jsou tak cca 3,5 cm, ale podle popisu to zase vypadá, že ten popruh mám přehnout jako na půl? Ale to je blbost, že...
Já si asi od FM střih koupit nemůžu, když tomu nerozumím 😀 😀 😀

aerin
5. dec 2011

@caramilla tak ze bych to zkusila? kdyz mne se do suchace moc nechce, Z. si suchacovy svrchnaky okamzite sundava (nehlede na o ze bez toho metrazovyho usa suchace to urcite neni ono, ne?😀)

jieff
5. dec 2011

@caramilla The ends will be around 5mms (0.2 ins.) above the top and 3 cms (1.2 ins.) off the sides
myslíš tohle? těma 5 mm si nejsem uplne jista, ale myslim, že to znamena přišít 5 mm od horniho okraje latky (kapsy) a ty 3cm jsou od krajů (z prava a z leva tý kapsy)
no snad jesm trochu pomohla...

caramilla
5. dec 2011

@jieff Hm, ale nesedi mi moc ten obrazek, kdyz jsem sila z tech 4cm sirky, tak ty opruhy jsou uzoucky a pomer stran na te fotce by odpovidal tem 3 cm:(
Nechapu tuto vetu
Fold the pieces l.o.l. and attach them on the upper part on the yet unembellished outer part of the bag.
hlavne teda, co je to l.o.l. Já znám jen lol 😀 😀 😀 😀

ještě jsem ojela sovu krajkama po mamce a vkládám fotku dnešního úkolu - na fotce je to přehlý, takže cca ty 3 cm...

alinn
5. dec 2011

@caramilla ahoj..koukám právě na kalendář a zkoumám jak to tam mají..a podle tvé fotky to máš opačně, ne? neměl by ten přehyb toho pásku být dolů? aby se po zahnutí šv. přídavků dostal nahoru..jo a já to zatím nebudu přišívat ..kvuli té karabince...oni tam budou dávat jakousi..která tam pujde dát i po přišití..což ta ze stoklasi asi nepujde

caramilla
5. dec 2011

@alinn a myslíš teda, že to tam mají už přeložené? Mě to podle fotky přijde dole i nahoře ustřižené s tím, že jsem si říkala, že se to zahne a přišije se do toho ta karabinka až se s tím bude pracovat dál. Ale fakt nevím:( Já taky zatím nepřišívám, nesnáším párání 😀

monr
5. dec 2011

no lenže keď sa založí ten prídavok hore, tak to dolné sa hore nevytočí, hlavne ak je to zvnútra, ak tomu dobre rozumiem

ofelieee
5. dec 2011

holky prosím jdu si sem pro malou radu - kalhoty mívají přední i zadní díl stejný, nebo ne? Chci si ibkreslit na střih jedny oblíbený Kubovy tepláky, ale nějak to nemůžu vypozorovat... Dík

crawler
5. dec 2011

JÁ SE POS....!!! ted koukám na Caramillinu sovu a zjistila jsem, že to mám úplně blbě 😝 😝 😠 co s tím???

monr
5. dec 2011

@crawler budeš mať sovu dole hlavou 😉 ale nie, prípadne strihni ešte raz 🙂

crawler
5. dec 2011

@crawler jo a jinak - celá sova je z látek, který mi dnes přišly od @ivuska.h 😀

crawler
5. dec 2011

@monr když mě se právě nechce 😀...já si nějak myslela, že to jsou uši 😀 tak jsem to dala nahoru 😀

animal
5. dec 2011

@ofelieee ne přední a zadní díl se liší 🙂

macin73
5. dec 2011

Holky, dotaz. Kde kupujete střihy? A jak je pak přenášíte na látku? Musím si někde koupit nějaký spešl papír a tak? Matně si pamatuju, že mamka něco takového dělala, ale radši se zeptám...

crawler
5. dec 2011

@macin73 já používám pečící papír, obkresluju to, co malýmu sedí a hlavně Ottobre pro děti (čaospis)

mehlo
5. dec 2011

@maly_prcek Musíš mít živnosták a být registrovaná. Napiš mi odkazy, co by jsi asi tak chtěla a já do tabulky cey doplním.

alinn
5. dec 2011

@caramilla no já jsem si to taky nejdřív myslela tak jak píšeš ale koukala jsem na fb a tam to právě řešily a z googl překladače jsem to právě pochopila tak, že dolu je ten přehyb..a tak jsem si přiblížila tu fotku..a je pravda že tam je to takové čisté oproti tomu kraji nahoře
@monr no samo se to nevytočí..ale když to vytočíš ty..tak to vytočený bude (teda nevím jestli si rozumíme 😀 ) nebo by to šlo říct ještě jinak )ale není to uplně přesný...když zvedneš ty pásky nahoru..tak se ti ohnou ty švové přídavky do rubu 😀 😀 tak a teď vubec nevím jestli je pochopitelný co jsem napsala 😀