icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
5. dec 2011

@caramilla však my taky nemáme televizi, stahujem pohádky z netu a máme je uložený v počítači

lillyzelvicka
5. dec 2011

Holky sovy krásné já furt uvažuju z čeho to ušiju že nemám látky a teď jsem přišla na to že mám juchů tak večer to spáchám 😀
Zatím dávám foto včeréjšího pyžamka-už pobryndané rano čajem a dnešní mikču pro malého
@macin73 pečící papír stačí ten střihový -hedvábný je široký na vykreslování zbytečný ale super na dělání střihu 😉

macin73
5. dec 2011

@crawler A dá se ten Ottobre někde koupit kromě netu? Chtěla bych se do něj mrknout, abych koupila nějaký, kde využiju víc střihů... přece jen je to celkem dost peněz... Nebo jsou ty střihy tak dobré, že je to jedno? 😎

monr
5. dec 2011

@alinn presne viem čo myslíš, ale potom by to nemalo byť našité zpredu ako je sova? lebo ked je to zozadu, tak sa to ohne dopredu cez sovu

monr
5. dec 2011

@alinn teda dúfam, že som to napísala zrozumiteľne a vieš ako to myslím

alinn
5. dec 2011

@monr no ale tam jsou dvě kapsy..a každá má vnější stranu a vnitřní stranu...a ty proužky se přišívají na vnější stranu..ale na tu co na ní není sova..tak že se to přes sovu neohne..teda tak to chápu já...německy neumím vůbec a anglicky spíš tuším než umím...a google překaladač je spíš taková detektivka 😀

monr
5. dec 2011

@alinn aha, takže sa to našije na ten druhý kde nie je sova?

mehlo
5. dec 2011

@ofelieee v pase je to zhruba stějně ale liší se to sedem. PD má menší ten oblouček a ZD ho má o dost delší, když by to bylo stejně tak by to neoblíkl přes prdelku

mehlo
5. dec 2011

@macin73 dá se tam kouknout dovnitř, jaký tam jsou střihy. Ale já bych ho brala tak jako tak, střihy jsou tam úžasný skoro všechny.

alinn
5. dec 2011

@monr ano..teda doufám, že nekecám..ale i @caramilla to tak má

monr
5. dec 2011

@alinn ďakujem.

crawler
5. dec 2011

@macin73 koukni na web ottobredesign, tam jsou všechny čísla a ty si je můžeš prolistovat a pak objednat přímo od nich a nebo u nás v čr na pattistudio 😉 jámám zatím jen jedno číslo a je tam toho mraky co na kluka využiju...

maryol
5. dec 2011

@ivuska.h, @papajka, nadherne a vobec, ste tu same sikulky!
ja som si zle vystrihla suknu, tak som to zachranila aspon takto:

maryol
5. dec 2011

...neplánované šaty...

caramilla
5. dec 2011

@maryol moc hezké 😉

@crawler Tak udělej ze sovy netopýra 😀 😀 😀

@alinn Podle té fotky to je podle mě fakt vnější kapsa, kde není sova. S tím ohnutím to zní logicky, ale stejně teda nemůžu přišít, protože tam nemám tu karabinku:(
Až se to ohne, bude očko nahoru, to je jasný🙂

caramilla
5. dec 2011

@alinn translator? 😀 😀 😀
"Složit kousky l.o.l. a připojí je na horní části na zatím unembellished vnější část batohu."

A vůbec, z němčiny mi to "band" přeložilo jako kapelu 😀 😀 😀 Takže "střihneme si kalepu dlouhou 50cm a širokou 4cm", překladač je fakt jen pro zábavu, lepší je hledat slovíčka, co nevím, ve slovníku 😀

crawler
5. dec 2011

@maryol krásný šatičky 😵já vám ty holky závidím🙂

crawler
5. dec 2011

@caramilla no asi jo...podruhé to stříhat by nebylo ono...už bych rozmýšlela, jakou látku na co...holt takhle jsem to vykotila, tak se s tím poperu 😀 jdu to zkusit přeložit taky...ještě jsem se na to nedívala - to je tedy den 5, že?

rebelie
5. dec 2011

Tak jsem právě došila svojí první látkovku - jsou to dvě vrstvy froté ručníku, střih podle Ottobre, udělaný coby kapsovka a je to všelijaké, hlavně mi to přijde mega-velké... ale tak člověk se postupně učí, že... možná jsem taky málo napínala lastin, ale vyšel mi na tu délku, co tam psali...
Zítra zkusím dát ty prostěradla, protože ty fakt potřebujeme, a pak bych chtěla něco pro radost, nepříliš náročného, aby to mělo šanci se povést... možná ty rukavičky pro mimčo, nebo udělám manželovi obal na notebook...

rebelie
5. dec 2011

Jinak obdivuju sovy a hlavně se mi líbí to napětí kolem toho, jak se to bude vyvíjet... ale nejsem moc kabelková a zrovna tohle by asi opravdu nebyl můj styl...

caramilla
5. dec 2011

@crawler Jo, den 5. Hele, zase budeš mít tu tašku originální, nikdo jiný mít netopýra nebude 😀 😀 😀
@rebelie Hele, takové plány, třeba budeš zítra už rodit 😀 😀 😀

rebelie
5. dec 2011

@caramilla Taky možnost... zítra jdu do poradny k PA, se kterou je ještě šance, že bychom se domluvily na porodu doma, tak mi držte palce... A jinak jsem myslela, že porodem život nekončí - tady spousta z vás má vícerodětí a šijete jako divé (zatímco já jsem už přes měsíc na mateřské, mám leda tak velkej pupek a ušila jsem Chrastíka...).

boudova
5. dec 2011

@crawler Ahoj, dorazily látky! Jsou náááádhrný, díky moc! Peníze už máš na účtě?

crawler
5. dec 2011

@boudova jé, to jsem ráda 😵 penízky ještě nepřišly, asi zítra 😉 tak ať je z toho supr pytel nebo třeba ta plínečka 😉

boudova
5. dec 2011

@crawler Budou z toho 2 pytle 🙂 jdu se mrknout na ty prachy, kdy jsem to posílala.

jieff
5. dec 2011

@alinn já to taky pochopila tak jak píšeš, nahoru tima ustřihnutýma koncema a očkem dolů. Na tu druhou kapsu bez sovy, pak se to ohne a ty ustřihlý konce nebudou vidět ale co to je l.o.l. fakt nevim...Stčejně jako
@caramilla vždycky studuju němčinu i angličtinu, do holandštiny se zatim nepouštim😉

boudova
5. dec 2011

@crawler Jo už to vidím, ona si to moje banka strhla až dneska - asi nemaká přes víkend 🙂 tak zítra bys to měla mít.

crawler
5. dec 2011

@caramilla jinak to l.o.l. náhodou vím, ale do střihu to teda nesedí 😀DD moji puberťáčtí synovci si to píší v smskách nebo na chatu - je to zkratka z angličtiny a znamená to směju se až se za břicho popadám nebo tak něco...ale sem to teda nepasuje🙂 unembelished je nenazdobená čili nenašívat k sově, ale na jinou část kapsy, ale to už tu někdo psal...

jinak se v tom dost ztrácím, bohužel☹ chápu první kroky, ustřihnout 50x4...bla bla, našít stuhu a pak už jsem mimo - ty 2 šesticentimetrový proužky mám ustříhnout z těch 50cm? a pak to další je nějaký pomotaný - logický mi přijde umístit je, jak je to zakreslený na střihu, ale zase podle toho popisu těch vzdáleností to nesedí...a já teď ještě řeším, zda to mám našít k čelu sovy nebo k břichu??? resp, jestli teda bude netopýr, nebo zda ty kapsy prostě neotočit vzhůru nohama....vadilo by to? nějak si to nedokážu dopředu představit :-/

season
5. dec 2011

@crawler hmmm, závidíš holku... Ty máš ešte šancu, ja som už odpísaná 😢

boudova
5. dec 2011

No tak koukám, že je dobře, že jsem se do té sovy nepustila 😎