Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@season mě náhodou strojárna přijde na 3 kluky úplně vhodná aprobace 😀 😀 😀
@ngvadi 😀 😀 😀 Přesně tak! Všívala jsem ten pos... zip do tý pos... tašky 😀 😀 😀 a pak do 1:30 našívala aplikace Jasmínce na softshellku. Pak se Jasmínka už zase s horečkou vzbudila, tak jsem jen zaklapla noťas a upalovala k hořícím kamínkům 😖
@mehlo 😀 😀 😀 Noční šití je boží, to ticho, ten klid 😀 😀 😀
A fotku invalidního sluníčka chceme! 😀
Jinak adventní sran...(da) se soví taškou mě baví, to člověk sdělá zbytků, že se mu o tom ani nesnilo, fakt perfektní záležitost 😀
heh, snažila se mi prý dovolat paní ze stoklasy (mám v noci ztlumenej mobil a ráno jsem ho neodtlumila) a teď mi píše mail, že se mnou chce něco projednat... co mi může chtít? já mám skoro strach jí volat zpátky 🤐
@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr @jieff @dankakk @lillyzelvicka @lenasss @crawler @zojec
Holky máte tie sovy krásne (alebo krásne úchylné 😀) ja furt nemám látky☹(((, som stále u našich na SK a mamka všetky zbytky látok pri sťahovaní vyhádzala a čo má mi nechce poskytnúť...asi pojdem niečo kúpiť, ja už chcem šiť, mám absťák!!!
tak stoklasa dobrý, jenom mi volala, že fimo maj nějaký ekvivalentní, ale jiný (akorát teda je stejně objednaná jen polovina těch barev, páč zbytek jsem v nabídce nenašla) a že starorůž. šála je jen jednou (tak se dohodněte, kdo ji psal jako první). jo a aspoň jsem doobjednala, co jsem večer nechtě přeskočila 😅 akorát teda si nejsem jistá, jestli to dorazí do víkendu...
přesně, však taky sova je zatim to jediný co si umíme představit😉
@lillyzelvicka Ta je nádherná - a ty chlupy všude 😀 😀 😀
@terezita Přesně soví dětinská úchylka 😀
@lillyzelvicka ta vypada s tim chlupatym briskem paradne! 😵
Sovičky máte nádherné.
@caramilla Ty máš ten vzorník flísů z wendy v reálu? Chci se zeptat, zda begonie je růžová barvička a amarant hodně tmavě růžová
@lillyzelvicka Chtěla jsem k wendy flísům navrhnout, některé barvy jsou tam objednány 4m a když to počítám, tak mi vychází levněji objednat 5m a pak nabídnout přebytek, nebo rozpočítat
@mooncaa ja klido prebytky nejakych hezkych fllisu vezmu, jsem si ho ted dost oblibila na zimu 😀
@sinala urcite gumu. ja ji nenasila do me letni sukne a musim ji furt vytahovat, bo mi klouze ze zadku dolu (a to se divim, bo me pozadi je znacne vyvinute..) jenze jsem lina to parnout a tu gumu tam dodatecne jeste navlect..
@mooncaa no já to tak budu dělat ono stéjně minimálně já pak zjistím že jsem objednala málo 🙂
dievčatá, používate pri našívaní aplikácií aj Stickvlies? idem o chvíľku šiť slonie tričko z Ottobre, čo má v albume @terezita a v návode píšu, že keď mám aplikáciu vliesofixom nalepenú na látku, mám naspodok podložiť ešte stickvlies, tak aplikáciu cik-cakom prišiť a potom stickvlies odtrhnúť.. keď som tak narýchlo hľadala na nete, ako sa tento materiál používa, väčšinou sa spomína, že sa nažehľuje, som z toho jeleň.. nie že to prišijem aj s ním a potom pri trhaní si zničím aj celý ten predný diel.. či to mám robiť bez neho? nevšimla som si, že by ste niektorá spomínali, že toto používate..
no vidím, že aj napriek všetkému, čo musím postíhať, dnes musím dohnať zmeškanú tašku. Zips som v živote neprišívala, tak to bude boooooooj. už teraz sa toho desím. Neviete prečo som sľúbila vyšiť do vianoc jeden darček na zákazku? no som normálna? 😠 budem musieť asi poriadne obmedziť net, aby som to všetko postíhala. Tašku už nemôžem odkladať, bo potom by som to nezvládla nikdy. tak veľa nepíšte, ale ku kalendáru môžte, to som vždy rada, keď sa niečo nové dozviem.
a ešte hromadná pochvala, stíhate šiť, kecať, o deti starať 🙂
@martinkah ja toho slona na tricku siju z upletu a bez vliesofixu i stickvliesu.. 😅 jen si to tam prispendlim a nesiju to ani cikcakem, to jsem zkusila jednou a hrozne se mi to tahalo. prisivam to normos rovnym stehem a zadny problem nikdy nikde nebyl a to jsem tech tricek nasila uz takovych 15..
@sinala Do dětského oblečení dávám gumu cca 2 cm a taky nenašívám, je to tam prostě vložím, před přišitím patentu ke kalhotům.
@terezita Po té, co jsem svou pr... ukazovala několikrát veřejnosti a po té, co si Jasmí začala v létě o mou sukni stoupat a vždycky si dala do huby, tak jsem si tam tu gumu našila 😀 😀 😀
@mooncaa
Begonie je růžovka, ale ne vyblitá, takový sytá růžová, možná trochu do starorůžova. Amarant víceméně odpovídá barvě květů amarantu 😀 Ale je více do růžova. Já bych ho pojmenovala spíše cyklámen.
http://zahrada.artmama.sk/content/cyklamen-12
Na mém monitoru víceméně odpovídá 😉
@terezita vdaka za rychlu odpoved 🙂 vsimla som si, ze to mas rovnym stehom, asi to tiez skusim takto 🙂 moje aplikacie bez nalepenia vyzeraju vselijako, teraz som prvykrat nazehlovala vliesofix, este to nie je prisite a vyzera to uz teraz uzasne, snad sa mi to nezvlni pri siti 🙂 aj ked musim priznat, ze doteraz nechapem, co si mam o tom zvieratku mysliet.. je to slon, nie je to slon .. nabuduce urobim slonie usi a bude to fakt slon 🙂
... a minule som prisla na to, ze mam doma taku tu nazehlovaciu pasku, co sa pouziva na skratenie nohavic (na ten ucel podla mna onicom) a pouzila som to na malu aplikaciu namiesto vliesofixu.. som na to mohla prist skor, ze je to v podstate to iste..

já jsem tu ještě taky! už začínám být asi jako caramilla, už tři noci po sobě chodím spát později než v jednu ráno. Ale musím říct, že už padám na hubu, takže další noc to asi nevydržím. Dneska jsem spravovala už ušitou kuklu a ušila novou podle jinýho střihu a rozhodla se, že tam hodím nějakou aplikaci. Jak měla caramilla invalidní ovečku na spacáčku, tak já mám na kukle invalidní sluníčko- má jedno oko níž a křivý paprsky. Bohužel není čím vyfotit, tak vám to musí stačit bez fotky