Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky, chodím se tu k vám inspirovat a obdivovat krásné výtvory 🙂
A chtěla jsem se zeptat ohledně patentů - ušila jsem prckovi pyžamko z látky ze šijemdětem a dala jsem tam jejich bambusový patent, ale teď asi po dvou vypráních se mi ten patent vytahal kolem toho místa, kde je sešitý do kruhu. Jako by tam prostě ta lycra někam zmizela 🙂 Je to vytahané a volné teďka. Mě to mrzí, protže jsem měla radost, jak pěkně to prckovi sedí, a teď mu to plandá. Nevíte, čím by to mohlo být? Může to bý tím, že jsem ten patent při sešívání do kruhu nezačistila nějakým obnitkovacím stehem? (mám obyč. stroj, ne overlock)
Děkuju!
@evap19 kukni o stranu zpět 😀 Patent se vykloktá a pak kalhoty padají, zasuň tam gumu a je to 😉
@crawler Ne, mám obyčejné z galanterky. Druh přesně nevím, ale dojdi do galanterky, vem si tu cívku brother a ona ti to porovná a co bude zhruba sedět, to zkusíš do stroje a když to bude OK, koupíš si jich 100 😀 😀 😀
potrebovala by som poradit 🙂 osobne neviem sit, ale podarilo sa mi kupit svetre zo 100% merino a 100% ovcia vlna a chcela by som si kamaratke dat usit z toho vlniaciky, nasla som len strih od Katky na vlniaciky ale chcela by som jedny kratke a jedny dlhe a na tie dlhe neviem nic najst a to som tu uz precitala veeeela stran a popozerala vase pripsevky 😢 mozete mi nejaky stirh alebo nieco sem hodit? velkost tak do 6. mes zatial, kedze testujeme 😀
@janulkan katka má na stánke stih už aj na dlhé vlniačky 🙂
ale ja mám v pláne urobiť dlhé vlniaky na tento spôsob
http://www.makeit-loveit.com/2009/08/repurposin... mne sa to viac páči ako ten ala longiesky od BI 😉 (s tým že tie nohavičky, dám dve vrstvy minimálne)
Jo a soví taška, už jsem si na ni objednala látky (nějaké zbytky...), tak jsem zvědavá, co dorazí a začnu konečně i já 😀
@kryska5 slepota je dar bozi 😀 ja to chcem otestovat kedze svetre som pokupila po 0,5€ tak ked sa aj nepodari, nic sa nedeje 😀 pripadne asi skusime aj toto: http://www.altermater.eu/post/2009/08/24/Vlnene... myslim, ze je to aj na kratke aj na dlhe 🙂
tie su pekne ale pre nasho drobca ani nepouzitelne 😀
@janulkan presne ako píše @zojec moja malá stačí keď vidí vlniaky a jačí ako o život, ale ona si nenechá na seba navliecť ani origoš longiesky od BI, tak amen-tma, aj keď merino by podľa mňa malo byť v poriadku, to nepichá ... ja sa modlím aby to z mylly bolo pre tú moju "fajnovku" dostatočne dobré 😀
@medvi11 No mě právě nedrží ani ty nohavice, rukávy, a i lemování kolem krku vypadá hrozně teďka, odstává to vzadu. A dělala jsem ten patent vždycky o dost menší, než obvod rukávu a nohavice, protože jsem to šila všechno delší, aby mu to vydrželo, tak aby to ty patenty udržely, dokud nedoroste 🙂 Ty patenty mají teď větší obvod, než nohavice / rukáv 🙂
Holky, prosba, hlavně pro ty, co nemají COL, včera jsem se pustila do dalšího šití, tentokrát kukličky dle střihu ottobre, dělala jsem ji z fineribu a nevím, jak našít ten lem, aby to bylo ok...?? Nemyslím ten kolem obličeje, ale ten doce, kolem obličeje to natáhnu a dobrý, jenže u toho spodku to natahovat nemohu, ale ten stroj mi to stejně táhne, že to pak mám zvlněné a prostě šeredné (stejný problém jsem měla i u body).. tak nevím, zda by pomohlo změnit přítlak (zmenšit??) nebo to prostě bez COL nejde.. nebo mám blbý steh, dělala jsem to pružným stehem, co mám na stroji (dvojjedla se mi nechtěla dávat-)... díky
@evap19 anakolik jsi prala? a použila jsi při šití strečovou jehlu?...nic jinéhomě nenapadá...čím to může být? to zamrzí - se Ti nedivím 😖
@zojec
@caramilla když já holky bydlím v takový díře, že galanterku mám hodně daleko a nedisponuji řidičákem 😀 potřebuji to spáchat po netu, ale tak ještě to vydrží - mám 3 cívky 😀DD a až mi ještě ty další Išek ztratí, tak si vezmu mega balení 100ks 😀 Jinak jsem právě zkoumala ty rozměry uváděné na e-shopech a zatím jsem nenašla žádné cívky se stejným rozměrem čili 11,5mm, takže se možná dají dát i menší???bo já nevím...
co se týče sovy - myslíte, že by stačil zip 16cm? důvodem je opět to, že jiný doma nemám a galanterka v nedohladnu 😝
ahoj holky, chodim sem k vam obdivovat krasne vecicky co sijete. ja som zatial posila len par plienok, no chcela by som postupne prejst aj na nieco ine, nejake oblecko pre malu..
teraz som tu zahliadla ze sa chysta objednavka flisu od wendy? rada by som sa pridala ak je to este mozne. byvam v brne takze s postou nebude problem, ale nikdy som sa k objednavke nepridavala, mozete mi prosim poradit ako na to?
@crawler Hele, zavolej si do Ragosu, paní je moc milá a ty cívky má za 10kc/ks. Zatim jsem je nemohla vyzkouset, ale budu ji verit, ze vi, co prodava 🙂. www.ragos.cz
@medvi11 Já OL nemám... takže proužek našívám jen OL stehem... našiju po rubu, pak otočím, přehnu a přejedu znovu .... ale zkusit to mohu, jak to bude vypadat 🙂 máš pravdu, bylo by to rychlejší... jinak jsi to šila přesně podle střihu? mě se totiž zdá, že by to mohlo být celkově delší a dole širší
@crawler já teď zkoušla koupit tyto, jen 2 na zkoušku, tak mohu poměřit, ale píší, že jsou i do Brothera a jsou za super cenu 🙂
http://www.sicistrojehruby.com/eshop/index.php/...

Holky, comáte stroj Brother? kupujete cívky značky Brother či se tam nacpou i nějaké jiné? ty moje mají výšku 11,5mm...u vtc ani stoklasy nemají ☹ nemáte jich některá pár nazbyt ? 😅