Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 je to na teplaky, mikiny, vesty, saty, tuniky, no na cokoliv. je to jako teplakovina, ale nema to vevnitr chloupek.
@mehlo hehe, se to tu zvrhne na dalsi hromadku. a ja mam od m. povoleno utracet za latky 😀 pry az bude pristi rok ta kriize, tak bude vsechno strasne drahe a my aspon budeme mit doma zasobu latek na siti.. 😅 😀
@mehlo já bych taky ráda něco u mtx už jsem uvažovala že to spáchám ale obávala jsem se že tu nikdo nebude chtít 😅
@lillyzelvicka mtx ja rada porad, jem mi nesedi ty barvy, bo berete vetsinou klucic.. 😅 a ja ty modre nerada.. 😝
@mehlo Jak můžeš žít jen s 3 cívkami? My teda šijeme minimálně, ale i tak jich máme asi 7 a už mě napadlo přikoupit další...
@crawler Moje máma vždycky přemotávala - ve smyslu, že když zbyla fialová, tak aby jí nevyhazovala, dala barvu, kterou zrovna chtěla, přes ní....
@giddens Ta deka je moc pěkná... líbí se mi ta látka se sovičkama...
@lillyzelvicka hm takže mám udělat další tabulku, ale fakt toho nemůže být moc, protože já nemám prostor na stříhání.
@rebelie no nevím, však já to taky dělám jak tvoje mamka, prostě přemotávám
@mehlo Cívky já taky přemotávám, mám jen tři, ale ve výsledku mám všechny plné a i když tam je náhodou ta správná barva, tak je vespod. Chci koupit taky cívky, ale co jsem koukala na dokazy, tak já mám tu cívku s plným vnitřkem, je tam nějaký kov a všechny taky uváděné byly prázdné.
O víkendu se mi jedna cívka rozpadla, ten kov jsem tam sice vrazila zpátky a už mi na tu cívku nešla navinout nit. Takže jedna cívka je možná kaput.
Mám porevoluční Singer.
@lillyzelvicka ahoj, mohla by som sa prosim pridat k objednavke flisu z wendy? nasla som tu odkaz na tabulku, ale neviem ci sa mozem len tak pridat a ako presne vyplnit.. staci do noveho stlpca meno a pocet metrov? byvam v brne takze s postou by nemal byt problem.
no já to tam jdu napsat ještě do podmínek
cheche. ten mtx už by nám měl dávat nějakou věrnostní slevu 😀 já se určitě zase s něčím přidám 🙂

@mehlo beru 2 metry, sezen tretiho 😀
@giddens teeda paradni kousky! a ty barvicky! 😵