icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
6. dec 2011

TO bude teda divoká kapsa, to fakt bude nějaký kouzelnický haluz nebo co??? 😀 😀 😀 😀

caramilla
6. dec 2011

@lillyzelvicka k tomu výplňku? 😀

crawler
6. dec 2011

cože? to je za úkol tam prdnout jen 2 špendlíky (navíc moc nechápu kam přesně😝 )...přeci jen ještě není sedmého, třeba to ještě není vše 😕

lillyzelvicka
6. dec 2011

@caramilla jojo k výplňku.Já mám fakt super nápad na mikči mám jich nedostatek ale musí mi to ladit 🙂

lillyzelvicka
6. dec 2011

@crawler no já to pochopila tak že dáš na sebe ty dvě rubové látky a ty dvě lícové a sešpendlíš u zipu a zítra se asi bude sešívat a zdůrazňujou tam ať je zip otevřený ať se tam pak dostaneme 🙂

caramilla
6. dec 2011

@lillyzelvicka
@crawler
No, ono se tam nějak musí přidat ty další 2 díly jako to, co je psáno jako "vnitřní kapsa" 😀

@lillyzelvicka Ty puntíky červeno-bílý mám taky, protože jsem dohazovala do minima, protože jsem je fakt chtěla. Ladí k tomu 100%

lillyzelvicka
6. dec 2011

@caramilla ale tam už jsou našité všechny čtyři co se zatím měly stříhat ne ?

lillyzelvicka
6. dec 2011

jdu už fakt spat brou 🙄

alinn
6. dec 2011

@caramilla jo já taky myslím, že už tam jsou všechny čtyři části co jsme nastříhali..jak píše @lillyzelvicka

kamishek
6. dec 2011

@lillyzelvicka @caramilla jj, dneska se měly našívat všechny 4 (vč. karabinek, pokud má někdo jako já karabinky s očkem napevno - po přišití poutek už by tam nešly nacpat 😉 ), zítra máme hodit vnějšek na vnějšek, vnitřek na vnitřek a přišpendlit zip, aby potom při sešívání nedělal neplechu... zip "ohnout" tak, aby zoubky směřovaly směrem k vnějším látkám

doufám, že je to srozumitelné 🙂

jinak já vás už konečně doháním a myslím, že zítra doženu... tak pak hodím fotku té mojí nestvůrnosti ze zkušebních látek a zbytků 😀

caramilla
6. dec 2011

@lillyzelvicka
@alinn Jo aha tak já to včera udělala blbě!🙂)))

Fajn, super 😀 Tak v tom případě ten dnešní úkol fakt nechápu 😀 😀

kamishek
6. dec 2011

vnější látky = látky vnějšku kapsy

alinn
6. dec 2011

@caramilla no jsem si to vubec neuvědomila jak jsi sem dala tu fotku..bych tě nepotěšila hned 😀 no každopádně si užij párání..jo a chtěla jsem se zeptat ty už máš přidělávací karabinky? já čekám na toho stoklasu..tak jsem vcelku ráda, že se nic víc než špendlení neděje

alinn
6. dec 2011

a jak tak o tom přemýšlím, tak nemůžu vymyslet co jako bude dál..proč se to špendlí tak jak se to špendlí??

kamishek
6. dec 2011

@alinn tipuju, že pak se to po téměř celém obvodu sešije, nechá se tam jenom díra na protočení na líc, pak se srovná vnitřek do vnějšku a bude kapsa hotová 😉

alinn
6. dec 2011

@kamishek no vždyť to je jasné 😀 😀 já už jsem jen asi trošku unavená..a tak nějak jsem myslela (nebo spíš nemyslela 😀 😀 ) že to tak právě nepůjde 😀 😀

macin73
6. dec 2011

k adventní haluzi 😎 - No já mám pocit, že to jako začátečník nedám... z Ragosu se mi zatím neozvali, kdy mi stroj dojde a obávám se, že bude fakt až pod stromečkem... chjo.

kamishek
6. dec 2011

@alinn 😀
já ještě uvažuju, že si tu kapsu (svéhlavě) i trošku vyztužím, ať líp drží tvar a neplandá tak moc... ale nevím 🤐

alinn
6. dec 2011

@kamishek jo tak o tom taky přemýšlím..však tam psali, že kdo má slabé látky ať si připraví i něco na zpevnění..ne? a já teda slabé látky mám 🙂 akorát nevím jak se do toho pustím..jako co tam dám a kolik toho tam dám..jestli jako přední i zadní část nebo jen přední nebo jen zadní....nebo jak.. 🙂

alinn
6. dec 2011

@macin73 no mám pocit (teda alespoň zatím), že to není ani tak těžký na provedení jako na pochopení jejich návodu..ale třeba je to jen o naší inteligenci a znalosti cizích jazyků 😎

macin73
6. dec 2011

@alinn No jazyky mi problém nedělají, jen jak doma nemám ani jednu látku, ani stroj, tak jen smutně koukám... no ve čtvrtek jedu do města, tak třeba něco koupím a zkusím to aspoň připravit - ať je sranda 😎 😀

alinn
6. dec 2011

@macin73 no hlavně se toho neboj..zatím se toho ani moc nenašilo.a třeba se dočkáš i stroje a doženeš to raz dva..když to budeš mít nachystané..a když ti nedělají problém jazyky..tak není co řešit 😀

kamishek
6. dec 2011

@alinn no, já to ještě nemám sešité s tím zipem (jak jsem psala, teprve vás doháním), takže já si asi vyztužím ty vnitřní díly... jakože každý podšiju... a až pak to našiju na ten zip...
já tu mám dost různých taškových výztuh (i nažehlovacích), ale myslím, že by stačilo i tlustší, pevnější plátno nebo tenký fleece... ale já jsem úchyl na měkké kapsy v taškách, tak mě v tomhle neber příliš vážně 😀 😀 😀

alinn
6. dec 2011

mám dotaz (mimo sovu) a myslím, že už se to tu psalo..předepíráte fleece? pouští barvy a sráží se? mám takové tušení, že ne...ale radši se ptám 😎

terezita
6. dec 2011

@crawler @caramilla ono tech 15min. ma asi trvat to, nez pochopite, jak tu kapsu otocit.. 😀
http://www.farbenmix.de/galerie/details.php?ima... takhle to pak bude vypadat s tema karabinama.. toz se po nich pujdu uz konecne zitra kouknout.. 😅
@macin73 jee, to se jich poptej, kde stroj visi.. oni tam reaguji normalne docela pruzne.. a to pak stihnes dohnat, zatim toho tolik jeste nebylo 😉
@sufik1 teeda, ja si rikala, kde se ty posledni dny flakas.. 😅 paradni kousky!!! ja tady toho medveda mam rozesiteho uz asi 3 tydny a furt to ne a ne dosit.. 😝 😀 dela to taky pekny bordas 😀 😀 😀

alinn
6. dec 2011

@kamishek no já počítám s irmou z ikei (ale ještě ji nemám a ani jsem ji naživo neviděla..tak třeba přehodnotím) já jak tašky nenosím - jelikož do nich nemám co dát :D , tak aby vypadala plnější i když bude prázdnější 😀 😀

terezita
6. dec 2011

@alinn fleece nee. a zpevnovat oni tim fleecem budou tu tasku jako takovou. ale do te kapsy asi taky muzes neco soupnout, jestli je moc tenka..
jo a jestli mas svetle latky (ted si to nepamatuju), tak ten bledemodry fleece mi obcas jako podsivka bile latky ztmavuje..

mehlo
6. dec 2011

@alinn ne fleece se nepředepírá je to umělina. Myslíš polyesterový fleece že?

kamishek
6. dec 2011

@alinn no, já tašky taky nenosím - neumím to 😅 ale baví mě je šít 😀

alinn
6. dec 2011

@terezita dík..
a tašku mám do modra tak to bude ok..světlou látku mám uvnitř kapes (ale taky do modra)..no a asi tam něco šoupnu i kdyby jen jednu vrstvu..protože to mám z jakýchsi košilovin..a je to fakt hóodně slabé
a koukala jsem na ty karabinky od stoklasy..jaký je rozdíl mezi nima a těma z odkazu od terezity..a tam jak ta karabinka drží kroužek tak ta stoklasí je rovná (jakoby pulkroužek) tak by tam asi bylo blbý šoupnout kroužek na klíče...tak musím čekat..jelikož tu asi nic jako je karabinka neseženu ..